IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Tarihi ticaret anlaşması imzalandı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/654972-tarihi-ticaret-anlasmasi-imzalandi.html)

Seth 29 Kasım 2014 12:47

Tarihi ticaret anlaşması imzalandı
 
Dünya Ticaret Örgütü, ticaret reformu üzerinde yaptığı anlaşmayla işsizliği yüzde 10 oranında düşürmeyi hedefliyor.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) uzun yıllar süren anlaşmazlıkların ardından tarihinde ilk kez küresel ticaret reformu üzerinde anlaşma sağladı. Anlaşmanın küresel ekonomiye 1 trilyon dolar katkı yapması ve 21 milyon kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Dünyada halen 202 milyon işsiz var. DTÖ bu hamlesiyle dünyada işsizliği yüzde 10 azaltacak. Anlaşmayla DTÖ gümrük kontrolleri ve sınırlardaki prosedürlerle ilgili standartlar getirecek. DTÖ Genel Direktörü Roberto Azevedo 19 yıl önce kurulan örgütün uzun müzakerelerden sonra gerçekleştirdiği anlaşmayla ilgili olarak, "Müzakerelerimiz rayına oturdu ancak yeni bir anlaşma için 17-18 yıl bekleyemeyiz" dedi.

YENİ FIRSATLAR SUNACAK

ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman anlaşmanın işlemlerde süre ve maliyetleri önemli ölçüde azaltacağını belirterek hem yoksul hem de zengin ülkelere yeni fırsatlar sunacağını söyledi. Froman anlaşmanın bütün ülkelerdeki küçük ve orta büyüklükteki işletmeler açısından özellikle önemli bir kazanım olduğunu da belirtti. 160 ülkenin üye olduğu DTÖ'de sağlanan bu anlaşma, 2001'de başlayan ancak sonuçlanamayan ticaret görüşmelerindeki orijinal halinin küçük bir bölümü. DTÖ taleplerini azaltarak çok daha küçük bir anlaşmaya razı oldu. Anlaşmanın bu hali bile Hindistan'ın vetosu nedeniyle dört ay geciktirdi.

sabah


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net