IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2014, 12:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'İş güvenliği'ne af geliyor ancak bir şartla




İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurmayan işletmelere verilecek idari para cezalarına af geliyor. Ancak bir şartla: İşletmelerin 3 ay içinde uzman alması gerekiyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çok tehlikeli ve tehlikeli iş yerlerinde, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğuna uymayan işletmelere verilecek idari para cezalarına af geliyor. Yaklaşık 470 bin iş yerini ilgilendiren af, işletmelerin 3 ay içinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurması halinde geçerli olacak.

ISRARLA YAPMAYANA 170 BİN LİRA CEZA

Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, bakanlığın açıklamalarının fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 1 Ocak 2014'te yürürlüğe giren, çok tehlikeli ve tehlikeli işyerlerinde, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu yaklaşık 680 bin işyerini ilgilendiriyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada geçen 10 aylık süreçte sadece 205 bin işyerinin bu zorunluluğu yerine getirdiğini belirtti. Uzman ve hekim bulundurmayan işletmelere idari para cezaları verileceğini belirten Bakan Çelik, 3 ay içinde bu yönde adım atan işletmelere ise cezai müeyyide uygulanmayacağını belirtti. Aftan yaklaşık 470 bin işyeri yararlanabilecek. 3 ay içinde bir çalışma yapmayan işletmeleri ise yaklaşık 170 bin TL'lik ceza bekliyor. Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri hekimi Dr. Ali Çolak, birikmiş cezası olanlar için bir fırsat olduğunun altını çizdi.

İŞ KAZASI YAŞANMASIN

Kararın, yeni çıkan iş sağlığı ve güvenliği paketini desteklediğini de belirten Çolak, işletmelerin meslek hastalıkları, iş kazaları gibi problemlerle ve para cezaları ile karşılaşmamaları adına bu alımları bir an önce yapmaları gerektiğini söyledi. 6331 sayılı kanuna göre, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurmayan işletmelere aylık olarak yaklaşık 14 bin TL idari para cezası kesilmesi gerekiyor. 30 Haziran 2013'ten itibaren toplam 6.7 milyon işçi çalıştıran 500 binin üzerinde işyeri 'tehlikeli' kapsamında değerlendirilmeye başlandı. Buna göre bu işyerlerine iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve hemşire istihdam etme zorunluluğu getirildi. Berber, masaj salonu ve hatta hamamlar da artık bu çerçevede tehlikeli olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
af, ancak, bîr, geliyor, güvenliğine, İş, şartla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karşılıklı Koşul Eklemi, Ancak Ve Ancak (<=>) Elysian Felsefe 0 16 Mayıs 2014 18:31
PKK Silah Bırakır Ama 2 Şartla Kacak Haber Arşivi 1 26 Kasım 2011 18:26
Youtube açılacak ama bir şartla Feronia Ağ, Network ve Networking 2 28 Ekim 2010 23:49