IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2014, 16:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Hapse girmesine üzülmek o kızların hakkını yemektir"




‘Öğrenim özgürlüğünü engelleme’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası alıp cezaevine giren Prof. Dr. Rennan Pekünlü’ye dava açan üniversite öğrencisi Fatma Nur Gidal, “Vicdanım rahat. Hocanın hapse girmesine üzülmek, o kadar yıllarca peşinde koştuğu, baskı kurup tehdit ettiği türbanlı genç kızların hakkını yemektir” dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ege Üniversitesi Fen Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 2011 yılının Mart ayında, fakülte binasına türbanıyla girmek isteyen öğrencilere tutanak tutup izin vermeyince, üniversite öğrencisi Fatma Nur Gidal, "Öğrenim özgürlüğünü engellediği" gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Yargılama sonucunda Pekünlü'ye verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Pekünlü, Perşembe günü, halka açık "Evrim ve Evren" adlı son dersini verdi. Bu son derse kalabalık bir öğrenci grubu ve kendisini destekleyen akademisyenler katıldı. Daha sonra Foça Açık Cezaevi'ne girdi. Pekünlü, cezaevine teslim olmadan önce yaptığı konuşmada, "Fransız Devrimi sırasında Bastille'i basıp içeridekileri çıkarmışlardı. Size adresi göstermek istiyorum, Türkiye'nin Bastille'i burası. Burayı basıp çıkaracaksınız beni, tamam mı? Yalnız çiçeklere ve ağaçlara zarar vermeden" ifadelerini kullandı.

"HOCA KENDİNİ BUNA ADAMIŞTI"


Pekünlü'nün cezaevine girmesiyle sonuçlanan davayı açan 24 yaşındaki Fatma Nur Gidal, Al Jazeera'ye konuştu. Matematik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Gidal, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Hoca, ikinci sınıftayken benim öğrenim gördüğüm binaya girişlerde, türbanlı kızların içeri girmesini engelleyip fotoğraflarını çekiyordu. Benim de iki hafta boyunca önüme geçip fotoğraflarımı çekti. Zaman zaman hakaretler etti. Kendisini buna adamıştı. Hakkımda 5-6 tane tutanak tuttu. Ona yakalanmamak için çoğu zaman 8.30'da başlayan dersler için 7.30'da okula gidiyordum. Tek başına da gidemiyordum. Derslere konsantre olamıyordum, gerginlik yaşıyordum. O sene sınıfta kaldım. Hakkımı aramak ve fiziki engellemeye karşı dava açtım. Her vatandaşın yapması gerekeni yaptım. Adalete güvendim. Hakkımda tuttuğu tutanakları da delil olarak davama sundum. Cezaevine gireceğini gazetelerden öğrendim. Ancak hocanın davranışlarının karşılığı buymuş"
"ÜZÜNTÜ VERİCİYDİ"

Gidal, yaşadığı süreçle ilgili vicdanının rahat olduğunu söylüyor:

"Hocanın hapse girmesine üzülmek, o kadar yıllarca peşinde koştuğu, baskı kurup tehdit ettiği türbanlı genç kızların hakkını yemektir. Eminimki, aldığı ceza birçok kişinin içini rahat ettirmemiştir. Aslında, bu dünyada cezasını çekip çekmemesi önemli değil. Yaşadıklarım gerçekten üzücüydü ama hocanın davranışları, bilim dünyası için asıl üzüntü ve utanç vericiydi"

Kaynak: Al Jazeera

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hapse girmesine üzülmek o kızların hakkını yemektir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Ateşkes yok, kızların hepsini evlendirdik" Seth Haber Arşivi 0 01 Kasım 2014 12:04
Kızların "Seni Annemlere Anlattım Hayatım"Sendromu baguna Komedi ve Mizah 0 15 Temmuz 2006 11:25