IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2014, 16:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zehirli ayakkabıyı nasıl tanırsınız?




Bartınlı ayakkabı satıcısı Ercan Ceylan, zehirli ayakkabıları anlamanın püf noktalarını anlattı. Zehirli ayakkabılarda yanık kokusu olduğunu söyleyen Ceylan, “Bu zehirli ayakkabıların derisi yanık kokusu gibi kokar. Elinizi sürdüğünüz zaman siyah bir kalıntı gibi iz bırakır dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çin'den getirilen ve gümrükte yapılan inceleme sonrası zehirli maddeler içerdiği tespit edilen 33 bin ayakkabının imha edilmesine karar verilmiş, ayakkabıların imha tesisine götürülürken gizlice piyasaya sürüldüğü gündeme gelmişti. Bartın'da ayakkabıcılık sektöründe hizmet veren esnaf Ercan Ceylan, zehirli ayakkabılarda yanık kokusu olduğunu iddia etti. Ceylan, zehirli ayakkabının boyasının elle dokunulduğunda çıktığını da ifade etti. Zehirli ayakkabıları anlamanın püf noktalarını anlatan Ercan Ceylan, "İlk önce ayakkabı alırken düşük fiyatlı ürünlerden kaçmamız gerekir. Üretim yerini mutlaka sorgulamalıyız. Ayakkabının içerik broşürlerine mutlaka bakmalıyız. Mümkün oldukça yerli üretilen ayakkabıları tercih edin. Zehirli ayakkabılar tahmini olarak 20-30 TL'ye satılabilir. Ancak sağlıklı bir ayakkabı için bu fiyatlar mümkün değildir. Türkiye'de üretilen yerli malı ayakkabılarımız Çin'de üretilenlerin kat kat üstündedir. Çin'i kendimize rakip bile görmüyoruz. Zaten Bartın'da dükkanımıza Çin malı ayakkabı kesinlikle sokmayız. Fakat piyasada 33 bin zehirli ayakkabının olduğu iddiası vatandaşta büyük korkuya neden oldu" dedi.

"AYAKKABIYI KOKLAYINIZ

Zehirli ayakkabıların nasıl anlaşıldığını anlatan Ceylan, "Zehirli ayakkabıların tabanları sert ve kalın oluyor. Siyah boyaları çıkıyor. Bir de derisini kokladığınız zaman kokuyor. Yerli üretim derilerde koku olmaz. Normal hayvan derisi gibi kokar. Ama bu deriler farklı kokar. Bu zehirli ayakkabıların derisi yanık kokusu gibi kokar. Elinizi sürdüğünüz zaman siyah bir kalıntı gibi iz bırakır. Ayak sağlığını da bozar. Ayak kokusu yapar. Ayakta allerjen etki yapar ve enfeksiyon kapmaya neden olur diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU'DAN ZEHİRLİ AYAKKABI AÇIKLAMASI:
"SUÇLULAR BULUNACAK"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ülke genelinde yaygın halde bulunan zehirli ayakkabı skandalı ile ilgili konuştu. Bakan Müezzinoğlu, bu tür sahtekarlıkların önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Suçlular bulunacak" dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi programa katılmak üzere Edirne'ye geldi. Bakan Müezzinoğlu, Edirne Margi Otel'de düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 2. Başkanlar Toplantısı sonrası gazetecilerin, kamuoyunda geniş yer bulan zehirli ayakkabı skandalı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bu konuyu yakında takip ettiğini dile getirerek, özellikle bu tür sahtekarlıkların önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Bakan Müezzinoğlu, "Çünkü kutuların içine eski ayakkabıları doldurup, sonra onları depoda tutup diğerlerini pazarlamak açıkçası tek kelimeyle bir sahtekarlıktır. Hele hele sağlıkla olan bir kısmı kanserojen içeren bir madde nedeniyle, inanıyorum ki en kısa zamanda sorun çözülecek, suçlular bulunacak. Belirli ipuçları yakalandı. Bu sabah itibariyle Gümrük Bakanımızla görüşmüştüm, ama özellikle şüpheli ayakkabı tereddütü olanlardan mutlaka müracaatlarını yapıp tahlillerini yapmamız gerektiğini de kamuoyuna duyurmamız lazım" ifadelerini kullandı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayakkabıyı, nasıl, tanırsınız, zehirli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zehirli yılan sokmalarında yapılacak tıbbi müdahale nasıl olur? Violent İlk Yardım 0 15 Mayıs 2013 20:13
Bir Türk'ü nasıl tanırsınız ? [ Alıntı ] Kan Komedi ve Mizah 0 19 Nisan 2007 17:31
Ayakkabıyı nasıl seçmek lazım? kont_dracula Sağlık Köşesi 1 10 Mart 2006 00:36