IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2014, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Bunlar insanlık mirasıdır’




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in İsrail askerlerinin Mescidi Aksa’ya yönelik saldırısına kızıp, ‘ibadethane değil müze olarak kullanacağını’ söylediği Edirne’deki Büyük Sinagog’u ziyaret etti. Müezzinoğlu, sinagogdan çıkışta gazetecilere Vali Şahin’in sehven açıklama yaptığını ve bunu düzelttiğini belirtilerek şunları söyledi: “Mescid-i Aksa’da yapılan yanlışı, İsrail askerinin ibadethaneye postallarıyla girmesini insanlık dışı buluyoruz. Büyük yanlışlığın karşılığının burada karşılığıymış gibi ifade doğru değil. Farklı medeniyetlerin eserlerini bulundurmamız zenginliğimizdir. Bunlar insanlık mirasıdır, bu inancın mensuplarının buralarda özgürce yaşayabildiklerinin ispatıdır.”

‘Talepleri neyse o olur’

“Bir kişinin ifadesiyle zedelenecek bir cemaat ilişkimiz yok” diyen Müzezzinoğlu şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetin, milletimizin Musevi ve Hristiyan cemaatine bakışı son derece net. Onlar da bu ü lkenin birinci sınıf vatandaşları. Onların hak ve hukuku da bizimki kadar değerlidir. Musevi cemaatinin talebi neyse onu değerlendiririz.”

Bakan’ın Türkiye’ye kaçış hikayesi...

Trakya Üniversitesi Kosova Yerleşkesi’nde yabancı öğrencilerin düzenlediği sempozyuma da katılan Müezzinoğlu, bir öğrencinin sorusu üzerine Yunanistan’dan kaçak olarak Türkiye’ye girişini şöyle anlattı: “Ağustos ayıydı. Meriç Nehri suyu bir karış oluyor. Arabayla beni geçirdiler. Yüzme falan yok. Sonraki 20 dakikalık yol ağaçlık bölge. O 20 dakika var ya, belki ömrümde yaşanmayınca anlatılmaz. Kuruyan yapraklar her bastığınızda arkanızdan bir ses geliyor. Sanki biri takip ediyor ve ensemde de bir silah var. ‘Sakın arkana bakma’ demiyşlerdi. Arkama bakmıyordum. Sonra , bir ses bana ‘dur’ deyince durdum. Bana seslenen Türk askeriydi. ‘Ellerini kaldır’ dedi, kaldırdım. Üzerimi aradı, sonra geçtim.”



vatan

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
insanlık, mirasıdır’, ‘bunlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hiç insanlık yok mu? Kalemzede İslam Alimleri 0 26 Eylül 2011 01:16
Bu nasıl insanlık? Angel Haber Arşivi 1 18 Haziran 2008 07:17