IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2014, 18:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Libya'da alıkonulan Türkler serbest!




Libya'da 31 Ekim'de alıkonulan 9 Türk vatandaşı kurtarıldı. 9 Türkiye vatandaşı sağlıklı bir şekilde Türkiye' ye ulaştı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yardım talebinin Dışişleri Bakanlığı'na intikal ettiği ilk günden itibaren süreci yakından takip etti. Çavuşoğlu, alıkonulan vatandaşların aileleriyle de irtibat halinde oldu.

Kurtarma operasyonunda, önce ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak vatandaşların yeri tespit edildi. Ardında da serbest bırakılmaları için yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirildi.

Türk çalışanları özgürlüklerine kavuşturan diplomasi operasyonu, bizzat Bakan Çavuşoğlu tarafından, dünyanın diğer yarımküresinde G-20 zirvesi için gittiği Avustralya'dan yönetildi.

Süreç, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da yakından takip edildi. G-20 Zirvesine katılan Davutoğlu da süreçle ilgili gelişmeler hakkında an be an bilgilendirildi.

Sevindirici haber ise gece yarısı geldi. Müjdeli haber Bakan Çavuşlu tarafından vatandaşların kendilerini Türkiye'ye getirecek uçağa binmelerinin ardından kamuoyuyla paylaşıldı.

Libya'yı terk etmek üzere 31 Ekim'de Bingazi'den Misurata'ya gelme üzere yola çıkan 9 Türk vatandaşı, yola çıktıktan kısa bir süre sonra bir grup asker tarafından alıkonulmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezini 3 Kasım'da arayan bir vatandaşın, Bingazi'de bir restoranda çalışan yakınlarından haber alamadıklarını bildirmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı yetkilileri harekete geçmişti.
İSTANBUL'A GELDİLER

Libya'nın Bingazi kenti yakınlarında 31 Ekim'de alıkonulan ve serbest bırakılan 9 Türk vatandaşı, İstanbul'a geldi.

Misurata Havalimanı'ndan hareket eden 9 Türk'ü taşıyan Libya'nın havayolu şirketi Afrikiyah'a ait uçak, Atatürk Havalimanı'na indi.

Libya'yı terk etmek üzere 31 Ekim'de Bingazi'den Misurata'ya hareket eden 9 Türk vatandaşı, yola çıktıktan kısa süre sonra bir grup asker tarafından alıkonulmuştu. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni 3 Kasım'da arayan bir vatandaşın, Bingazi'de bir restoranda çalışan yakınlarından haber alamadıklarını bildirmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı yetkilileri harekete geçmişti.
AİLELERİNE KAVUŞTULAR

Serbest bırakılan Türk vatandaşları memleketlerine dönerek ailelerine kavuştu.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra yakınlarıyla buluşan Ethem Yılmaz, Mehmet Sağlam, Erdinç Artar, Mustafa Can, Mehmet Ali Göktaş ve Sezer Yıldırım büyük sevinç yaşadı.

Ethem Yılmaz, Libya'da askerler tarafından 9 arkadaşıyla birlikte 16 gün boyunca alıkonulduklarını ancak uzun bir aranın ardından serbest bırakılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere serbest bırakılmalarında emeği olan herkese teşekkür eden Yılmaz, ''Orada bize kötü davranmadılar. Bizimle ilgilendiler. İlk 15 gün can güvenliğimiz nedeniyle dışarı çıkartmadılar. Sonunda serbest bırakıldık. Ailemize kavuşacağımız için çok mutluyum, başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim'' diye konuştu.

Mustafa Can ise Libya'da en çok küçük kızı Büşra'yı özlediğini ve ona kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek Türk devletine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu veLibya hükümetine teşekkür etti.

Sezer Yıldırım da ajan suçlamasıyla Libya'da askerler tarafından alıkonulduklarını belirterek ''Bir kaç gün sonra temiz olduğumuz anlaşıldığında 14 günlük bir misafirliğimiz oldu. Ondan sonra sağlam bir şekilde ülkemize dönmemiz için her iki tarafta yardımcı oldu. Herhangi bir zorlukla karşılaşmadık. Yalnız birinci gün ölüm korkumuz vardı. Çünkü ajanlık suçlamasıyla direk öldürebiliyorlardı'' ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan Hatay Havalimanı'na gelen İsa Altunay, Hasan Aslan ve Orhan Karadağ da memleketlerinde ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Altunay, havalimanı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Libya'dan Türkiye'ye dönüş yolculukları sırasında Libya askerleri tarafından alıkonulduklarını ifade eden Altunay, şöyle devam etti:

''Normal bir yolculuk esnasında askeri çevirme söz konusuydu. Kendi güvenliğimiz açısından bizi beklettiler. Sonra Libya Dışişleri Bakanlığı bize bayağı yardımcı oldu ve iyi karşıladı. Türkiye ile tabiki irtibata girdiler. Tekrar ülkemize dönmemizi sağlayanlara teşekkür ederiz. Bize çok iyi davrandılar. Allah'a şükür herhangi bir sıkıntımız yok. Şuan çok mutluyuz. Ailelerimize kavuşuyoruz."

Hasan Aslan da kendilerine kötü davranılmadığını, çok yardımcı olduklarını ve Libya halkının Türkiye'ye selam yolladığını söyledi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alıkonulan, libyada, serbest, tÜrkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Libya'da alıkonulan 9 Türk serbest bırakıldı! Seth Haber Arşivi 0 15 Kasım 2014 18:15
Libya ve Libya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:23
Serbest İrlanda’nın “Serbest” Başkenti: Dublin! efLatun Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 21 Ocak 2012 23:53
ABD'den Libya'da bir ilk ABD Feronia Haber Arşivi 0 23 Nisan 2011 18:16