IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 13:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu: Ermenek'teki madencilere maaş bağlanacak




Partisinin haftalık olağan Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermenek'te yaşamını yitiren işçilerin Soma'daki hayatını kaybeden maden işçileri ile aynı imkanlara sahip olacağını açıkladı.
Partisinin haftalık olağan Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Ermenek'te yaşamını yitiren işçilerin Soma'daki hayatını kaybeden maden işçileri ile aynı imkanlara sahip olacağını açıkladı.

İşte Davutoğlu'nun yaptığı o açıklamalar;

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA KARARI ALACAĞIZ

Yarın engelliler haftası. Bugüne kadar özürlü olan kelimeyi kaldırtıp engelli kelimesini getirdik. Engelli maaşlarına her ikisi de engelli olan eşlerin her birine aileleri kapsayacak şekilde genişlettik. Sadece Türkiye'de değil dünyada bir devrim yaptık evde bakım ücreti ve hizmetlerini karşıladık. Bunun için ayrılan bütçeyi de 83 kat arttırdık. Şunu zikretmek isterim Türkiye bütçe sınırlamaları olabilir ama gönlü gani bir devlettir. 450 Bin vatandaşımız için 3,3 katrilyon türk lirası ödeme yaptık eski paraya göre. Kamuya açık alanların engellireni erişimine ulaşması içn çalışmalar yaptık. En yakın sürede de bütün toplu taşıma araçların ücretsiz olması için çalışma yapıyoruz

Engellilerimiz terkedilmiş durumda olmamalıydılar. Bu noktada engelli istihdamı ile ilgili çalışma yürüttük ve kanunu bu kapsamda değiştir ve ilk defa EKPSS'yi yaptık. 34 bin engelli kardeşimiz memur olarak çalışıyor. Bu çerçevede engellilerimiz için ne gerekiyorsa bu salonu şereflendiren kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

UYUŞTURUCU İLE TERÖR MÜCADELE EDER GİBİ MÜCADELE EDECEĞİZ

Uyuşturucu ile mücadelede çok kapsamlı bir eylem planını hayata geçiriyoruz. Uyuşturucuyla mücadeleye devam edeceğiz. Bu çerçevede Türkiye'nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacağız. Araştırma merkezleri kuracağız. Uyuşturucu üoreticisinin aracısının tüketicisinin arasındaki bağı koparacağız ve onlara terörist muamelesi yaparak üstlerine gideceğiz. Gelecek nesillerin istikbalin teminat alınmasıyla ilgili bir aşamadır. Bu aşamadan sonra kardeşlerimiz gençlerimiz vatandaşlarımız için kademeli strtaeji geliştirik 7/24 danışma hattı oluşturuyoruz tam bir uyum içinde topluma dönük örgütleneceğiz.

Her bir ilde uyuşturucu ile mücadele komiteleri ve narkotimler kuruyoruz her bir mahallede. Madem bir ağ gibi bir çete var onun da karşısında çok güçlü bir kamu çalışmalarını yapacak uyuşturucuyu en kısa sürede Türkiye'den yok edeceğiz.

İlk defa genişletilmiş il başkanları toplantısını Ankara dışında yaptık. Türkiye nerede olursa olsun kim zulüm yaparsa yapsın hangi ad altında hangi niyetle yaparsa yapsın Türkiye onun karşısında mazlumun yanında olmuştur, olmaya devam edecektir. Çözüm süreci kardeşlik projesidir. İstiklal mücadelesinin en güzel nişanesidir. Bütün STK'lar biliyor ki bizim yaptığımız vurguya katıldılar. Bölgeye yapacağım her ziyarette STK'lar ile buluşarak çözüm sürecinin bütün bölge halkı ile birlikte yürüdüğünü göstermeye devam edeceğiz. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarla buluşacağız.

MİLLİ İRADE AMİR KILINACAKTIR

23 Temmuz'da Erzurum'da doğulu yiğitler toplanıyor. Bu topraklar ve millet ebediyyen gür ve İstiklaline sahip olacak milli irade egemen kılınacaktır. Milli irade amir kılınacaktır. Her türlü işgale karşı ülke toprakları savunulacaktır. Şimdi, bu dönemde yeni Türkiye'yi inşaa ederken Balıkesir'de de verdik aynı mesajı. Türkiye'yi gezin derken herhangi bir şekilde sizi zora sokmak için söylemiyoruz. Biz nasıl yapıyorsak siz de yapın. Bir doğuda olun bir batıda. Ama her bir vatandaşımızın gönlüne girmedikçe Türkiye'de siyaset yapılamaz.

KILIÇDAROĞLU BUNU TEYİT ETTİ

Bizim için çözüm süreci Kuvayi Milliye'nin devamıdır. Biz AK Parti kadroları Kuvayi Milliye şuuru ile hareket ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Sunni Alevi Kürt Zaza demeden yeni Türkiye'yi hep birlikte inşaa edeceğiz. Bu misyonu her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Malesef muhalefetin genelbaşkanları küçük hesaplar içinde kendi dar mahallelerine hitap etmeye devam ediyorlar. HDP ile koalisyon ihtimali sorulduğunda olabilir dedi. İzmir'de ulusalcı olup Diyarbakır'da başka olmak ikiyüzlülüktür. Bizim Erzurum ve Balıkesir'de Kars'ta yaptığmız konuşmalara baksınlar aynı dili konuşuyoruz aynı siyaset üslubunu benimsiyoruz. Onlar ise gittikleri her yerde farklı dillerle halkı oyalamaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu'nun önemli açıklaması oldu. Bir partiliye dedi ki 'Bu partiye demokrasiyi ben getirdim'. Bu bir itiraf yani o partide daha önce demokrasi yoktu. Demokrasi CHP'ye hiç uğramadı. Bunu teyit ediyor Kılıçdaroğlu. Sayın Baykal sanırım salonda yoktu ona sormak lazım bunu.

TÜRKİYE'NİN YENİDEN DİZAYN EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ

AK Parti hiç bir engelden yılmayan bir partidir. Baraj AK Parti tarafından getirilmedib. Eşit şartlarda yarışıldı her seferinde oylarımızı arttırarak bugünlere geldik. Biz barajları tanımayız, biz sadece milletimizi tanırız. Geçen Eylül ayında barajları sıfırlayalım dendi daraltılmış bölge ya da mevcut sistem denildi hiç bir parti ses vermedi. Bugün barajın kalkmasını isteyenler o dönemde sükut içerisindeydiler. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar 1,5 yıldır tekliflerimize cevap vermeyenlerdir. Şimdi tam seçimlere 6-7 ay kala bu tartışma neden başlatılır amaç nedir. Biz AYM'nin önüne gelen davaya bütün çerçeveye bakarak karar vereceğine inanıyoruz. AYM'nin dün yaptığı açıklama önemli bir mesajdır. Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden yeniden dizayn yapılmasına müsaade etmeyiz. Yine sandıklardan milletin iradesi çıkacaktır. Bu konuda AYM'nin bütün bu kararları da gözeten ortada müracaat olduğu için değerlendirmeye alacaktır ve bunu hukuk kuralları içerisinde olacağına inanıyor ve bunu temenni ediyoruz. Bu konu etrafında spekülasyonlar yaparak sanki Türkiye'de tekrar istikrarsız dönem başlayacakmış rüyasını görenler boşuna ümitlenmesin. Artık küresel güç olan Türkiye Cumhuriyeti devleti var.

Benzinde 7 kez indirim yaptık. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte motorin fiyatlarında da 6 kez indirim yaptık.

VEFAT EDENLERE VEFAT AYLIĞI

Soma'da kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımız için yapılan bütün uygulamalar Ermenek'teki kardeşlerimiz ve yakınları için de sağlanacaktır. SGK borçları silinecek, vefat aylığı bağlanacak. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından en az 1 kişi istihdam edilecek. İşverene rücu etmek üzere 6 aylık maaşları peşin ödenecek. Bu uygulamalar en kısa sürede hayata geçirilecek.

Geçen haftanın en önemli olayı YAŞ'tı. YAŞ çerçevesinde benim başkanlığımda yapılan toplantıda TSK'nın ulaştığı düzey bakımından gurur verici gelişmeleri kendilerinden dinledim. Gururla takip ettik bahar aylarında özellikle Afrika'yı dolaşan donanmamız Afrika açıklarında Al bayrağı dalgalandırdılar. Son YAŞ'ta aldığım bilgilerden büyük gurur duydum. Her bbir komutanımızı ve erimizi tebrik ediyorum. Allah onları muhafaza eylesin diyorum. İki önemli değerlendirme yaptık. Birincisi TSK'nın yapısal bir reform sürecine girmesi yani teknolojik açıdan güçlendirilmesi.

BEDELLİ ASKERLİK SÜRPRİZİ

Silahlı kuvvetlerimizin bir an önce uzmanlaşmış ve profesyonelleşmiş bir yapıya ulaşması için karar aldık sözleşmeli er ve erbaş alımları ile ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmayanlardan da alımlar yapılabilecek. Kısa süreli askerlik görevini onurla yapan vatandaşlarımızın üzerindeki yükleri de azaltmaya çalışacağız. Biz inşallah bedelli askerlik ile ilgili çok merakla beklenen konu. Önemli bir adım atmaya karar verdik. YAŞ'ta alınan kararla birlikte dün Bakanlar Kurulu'ndan alınan kararla 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödeme yaparak askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Bu imkanın getirilmesi ile birikim hafifletilicek hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek adına o bölüme aktarılacak. Başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız bu imkanlardan yararlanacak. Hayırlı olmasını diliyorum.

Sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bağlanacak, davutoğlu, ermenekteki, maaş, madencilere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ermenek'teki madende 8 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor Seth Haber Arşivi 0 23 Kasım 2014 14:51
Ermenek'teki cenazede yürekler yandı Desmont Haber Arşivi 0 08 Kasım 2014 17:46
Başbakan Davutoğlu Ermenek'e gidiyor Seth Haber Arşivi 0 29 Ekim 2014 09:59
Ölen işçilerin ailelerine maaş bağlanacak PassioN Haber Arşivi 1 12 Mart 2012 20:07
Şehit ailelerine maaş bağlanacak mı? Angel Haber Arşivi 1 13 Temmuz 2008 17:38