IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 17:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Norveçli Bakanlık yetkilileri İstanbul'da




Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakanlığı yetkilileri, Beşiktaş'taki balık pazarını gezip, Eminönü'nde balık ekmek yedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eminönü'nde "balık ekmek" yiyen Norveç Kraliyet Ailesi şefi Daniel Madsen, balık ekmeği çok beğendiğini, balığı ekmekle yemenin güzel bir fikir olduğunu söyledi.

BALIK PAZARI ÇIKARMASI

Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakan Yardımcısı Dilek Ayhan, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Bölge Müdürü Maria Kivijarvi Heggen, Norveç Ulusal Beslenme ve Deniz Ürünleri Araştırmaları Enstitüsü araştırmacıları Oyvind Lie ve Ingvild Graff ile Norveç Kraliyet Ailesi şefi Daniel Madsen'den oluşan heyet, Kumkapı Su Ürünleri Hali'ndeki ürünleri inceledi.

"NORVEÇ'TEN TÜRKİYE'YE İLGİ VAR"

Dilek Ayhan, İstanbul'a gelme nedenlerinin Norveç ve Türkiye arasındaki ticareti artırmak olduğunu kaydetti. Denizcilik, deniz ürünleri ve enerji üzerinde olan çalışmaları iki ülke arasında daha da ilerletmek istediklerini ifade eden Ayhan, iki ülke arasındaki önemli ticaret kalemlerinden birinin de somon olduğunu dile getirdi. Ayhan, şöyle konuştu:

"Aramızda yeni ekonomi ve ticaret komisyonu kurulacak. İnşallah Norveç ve Türkiye arasındaki ticaret daha da iyiye gidecek. İleride iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesini ve iki ülkenin de ekonomisine katkı sağlamasını istiyoruz. Balığın, denizciliğin yanı sıra sağlık, bilgi, iletişim sektöründe de Norveç'ten Türkiye'ye ilgi var. Türkiye'deki ve Norveç'teki işadamları da bir araya gelmesi ve yeni alanları keşfetmesi gerekiyor."

"TÜRKİYE'DE 6 KİLO, NORVEÇ'TE 22 KİLO"

Balığı çok sevdiğini dile getiren Ayhan, "Türkiye'de kişi başı yıllık balık tüketimi ortalama 6- 8 kilogram arasında, Norveç'te ise bu rakam 22 kilogram. Deniz ürünleri daha sağlıklı ve biz daha çok balık yemeliyiz" dedi.

Kumkapı Hali'nin ardından Beşiktaş'a geçen heyet buradaki ürünleri inceledi. Daha sonra Eminönü'ne geçen heyet Norveç uskumrusundan yapılan "balık ekmeği" yedi. Ayhan, Norveç'te balığın ekmekle yenmediğini ancak İstanbul'da balığı ekmekle yemenin çok lezzetli olduğunu söyledi.

KRALİYET AİLESİ ŞEFİ "BALIK EKMEK"İ KEŞFETTİ

Norveç Kraliyet Ailesi şefi Daniel Madsen de balık ekmeği çok beğendiğini, balığı ekmekle yemenin güzel bir fikir olduğunu belirtti.

Madsen, Türkiye'de baharatların çok yaygın kullanıldığına işaret ederek, balığı biraz daha baharat ve sosla tatlandırmanın da daha güzel olacağını dile getirdi. Norveçli heyet, incelemelerinin ardından Eminönü'nden ayrıldı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanlık, norvecli, yetkilileri, ıstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter yetkilileri İstanbul'da! AftieL Twitter Haberleri 0 30 Ağustos 2014 23:25
Norveçli katil WoW oynuyormuş! Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 17 Nisan 2012 15:27
Norveçli cani serbest kalabilir! Ruj Haber Arşivi 0 30 Kasım 2011 02:05