IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 17:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadına yönelik şiddet konusunda mahkemeden örnek karar




İzmir'de üniversitede okuyan 20 yaşındaki kız öğrenci için, ayrılmak istediği erkek arkadaşının uyguladığı şiddet, baskı ve tehditler üzerine Aile Mahkemesi, Avukat Mehmet Harun Elçi'nin müraacatıyla örnek bir karar aldı. Mahkeme kararına göre, üniversiteli kızın, fiziksel görünüşünden, yüzüne, eğitim gördüğü kurumdan, kimlik bilgilerine kadar tüm yaşamı değiştirilecek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Avukat Elçi, müvekkilinin yaşadığı şiddetten kurtulduğuna sevindiğini, ama bunun için görünümünü değiştirmek zorunda olmasının ise hüzün verdiğini dile getirdi. İzmir'de üniversite eğitimi alan 20 yaşındaki genç kız bir süre arkadaşlık ettiği erkek öğrencinden ayrılmak istemesiyle de hayatı kabusa döndü. Sürekli şiddet görmeye tehdit edilmeye ve baskıya maruz kalan genç kız bunun için hem savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de ayrıldığı erkek arkadaşı için kendisine yaklaşmama kararı aldırdı.
SON ÇARE YENİDEN YARATILMAK OLDU

Ancak alınan bu hukuki kararların göstermelik kalması, aynı korku dolu hayatı yaşaması üzerine Avukatı Mehmet Harun Elçi ile birlikte, kendisi için çok önemli bir karar alıp yüzünün yanı sıra tüm hayatını değiştirmek için 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında harekete geçti. Şimdiye kadar aldığı raporlar, suç duyurularıyla birlikte Avukat Mehmet Harun Elçi'nin, bu yöndeki talebi Aile Mahkemesi tarafından reddedildi. Ancak rakam olarak bir üst sıradaki Aile Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine yeniden değerlendirilen talep bu kez olumlu karşılandı. Mahkemenin kararına göre, şiddet gören kızın, yüz yapısından, kimlik bilgilerine fiziksel özelliklerinden, eğitim gördüğü kuruma kadar tüm yaşamında değişiklik için karar verildi. Daha önce bir kadın için sadece 6 aylığına, isim ve soyisminin değiştirilmesi yönünde verilen karar ilk kez bu kadar kapsamlı olarak alınmış oldu. Tüm estetik masrafları ise, yine devlet tarafından karşılanacağı öğrenildi.
ÖRNEK KARAR OLDU

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat mehmet Harun Elçi, "Aslında bu sorun bu noktkaya gelinmemeliydi. Yani erkek için önlem alınmalıydı. Ama bu yapılamadı. Bunun üzerine müvekkilimle oturup böyle bir karar için harekete geçtik. Elbette yaşadığı o baskı ortamından kurtulacağı için çok mutlu. Ama bu kadar yıldır taşığı yapısını değiştirmek ise ona hüzün veriyor. Kadınların haklarının bilincinde olması ve Aile Mahkemelerine müracaat etmeleri halinde bu konuda mahkemelerin daha duyarlı davranarak buna benzer kararların alınmasını temenni ediyoruz. Bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla daha önce buna benzer olarak sadece isim ve soy isim değişikliğinin altı ay süreyle değiştirilmesi kararı verilmiş ama bu istenen düzeyde bir süre değil. Bu kapsamda süresiz şekilde kimlik bilgilerinin değiştirilmesi temenni edilendir. O nedenle biz çıkan bu kararı son derece olumlu buluyoruz. Estetik ameliyat devletin imkanlarıyla yapılacak. Müvekkilin şiddet mağduru olması, evinden yurdundan olması, şiddet nedeniyle çalışacak durumda olmaması nedeniyle bu ancak devlet imkanıyla sağlanabilir. Bu karar önümüzdeki günlerde başka kararların alınmasına de neden olabilir" dedi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kadına, karar, konusunda, mahkemeden, yönelik, örnek, Şiddet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadına yönelik şiddet Meclis gündeminde Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 00:26
Mahkemeden şok karar! Zen Haber Arşivi 0 01 Kasım 2012 12:48
Mahkemeden kadına düğün ve nişan yasağı PassioN Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 21:42
Türkiyede kadına yönelik şiddet Deep Tartışma Platformu 19 05 Şubat 2012 14:32
Kadına yönelik şiddet intiharla sonuçlanıyor Aze Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2011 19:38