IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 17:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soma Kaymakamlığı'nda flaş açıklama!




Soma' da maden işçilerinin işten çıkarılmasına ilişkin Soma Kaymakamı Atçı: "Çözüm bulma, istihdam sağlama adına maden firmalarıyla, sendikacılarla görüşme yapıyoruz" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, işten çıkarılan maden işçilerinin istihdamına yönelik ilçedeki diğer maden firmalarıyla ve sendika yetkilileriyle görüşme yaptıklarını bildirdi.

Kaymakam Atçı, Cengiz Topel Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kış döneminde madenlerde çalışanların işlerini kaybetmelerinden üzüntü duyduklarını belirtti.

Konuyla ilgili ilçede tedirgin bir bekleyişin hakim olduğunu ifade eden Atçı, çözüm bulma, istihdam sağlama adına maden firmalarıyla, sendikacılarla görüşme yaptıklarını ifade etti.
ATÇI ŞU BİLGİLERİ VERDİ:


"İlçemizde üretime yeni geçecek, kapasitesini genişletecek maden firmaları var, işçilerin bir bölümünün buralarda istihdam edilmesi yönünde görüşmelerimiz var. Yine Soma Kömürleri AŞ'ye ait Atabacası ocağının da kısa sürede üretime alınabileceğini düşünüyoruz. Eğe bu ay içerisinde üretime dönerse, işten çıkarılan 700 kadar işçi arkadaşlarımız tekrar işe geri dönebilecek. Ancak Eynez ocağı ile ilgili ne olacağını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz. Yakın gelecekte üretime geçeceği ihtimal dahilinde görünmüyor."
Bahattin Atçı, maden ocaklarının ilçede önemli istihdam oluşturduğunu, maden işçinin yaşadığı olumsuzluğun tüm esnafı, yaşayanları etkilendiğini, iş imkanı sağlanamamasının ilçeden göçe neden olacağını savundu.

İşçilere ödenecek kıdem tazminatı konusunun da acilen çözülmesi gerektiğini ifade eden Atçı, daha önce maaş ödemelerinde yapıldığı gibi tazminatların devlet kaynaklarından ödenerek ilgili firmadan daha sonra tahsil edilmesi yönünde girişimlerin olduğunu belirterek, "Her ne şekilde olursa olsun işçilerimizin mağdur edilmemesi, tazminatlarının bir an evvel ödenmesi çok önemli. Çünkü işçi kardeşlerimizin buna ihtiyacı var" dedi.
Kaymakam Atçı, işçilerin kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili ilçedeki bankaların şube yetkilileriyle görüşeceklerini, fakat nasıl bir sonuç alınacağı konusunda şu etapta birşey söylenemeyeceğini söyledi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, flaş, kaymakamlığında, soma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YPG'den flaş açıklama Seth Haber Arşivi 0 17 Ekim 2014 11:11
Soma'daki madenle ilgili flaş karar yaSmin Haber Arşivi 0 09 Haziran 2014 16:18
TSK'dan flaş açıklama Zen Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2013 15:50
TSK'dan flaş açıklama Ruj Haber Arşivi 0 21 Eylül 2011 15:04
FLAŞ BDP'den ilk açıklama Ruj Haber Arşivi 2 21 Eylül 2011 15:00