IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2014, 11:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KCK davası Anayasa Mahkemesinde




İstanbul'daki KCK ana dava dosyası, "düzenlenen kanunda anayasaya aykırılık olduğu" iddiasına yönelik talepler üzerine Anayasa Mahkemesi'ne gönderildi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 205 sanığın yargılandığı ana dava dosyasının, 6526 sayılı yasanın 1. maddesi ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na (TMK) eklenen geçici 14/4. maddesinin anayasaya aykırı olduğu iddiasına yönelik talepler üzerine Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın üçüncü duruşmasına 19 tutuksuz sanık katıldı. Akademisyen Prof. Dr. Büşra Ersanlı, yazar Ragıp Zarakolu ve avukat Gönül Erdem'in de aralarında bulunduğu diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, geçen duruşmadaki taleplerini yineleyerek, dosyanın, 6526 sayılı yasanın 1. maddesi ile 3713 sayılı TMK'ya eklenen geçici 14/4. maddesinin anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla incelenmek üzere Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi. Sanıklar da avukatlarının beyanlarına katıldıklarını ifade etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 6526 sayılı yasanın 1. maddesi ile TMK'ya eklenen geçici 14/4. maddesinin 1. cümlesinde geçen, "bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere" ibaresinin anayasaya aykırılık iddialarının mahkemece ciddi bulunduğunu bildirdi.

Anayasanın 152/1. maddesi gereğince dava dosyasının, anayasaya aykırılık iddialarının incelenmesi için Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmesine hükmeden heyet, mahkemenin bu konuda karar vermesine dek davanın geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Gazetecilerin de aralarında yer aldığı 46 sanıklı diğer [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]na da bakan mahkeme, 5 Kasım'da verdiği kararla, söz konusu dava dosyasının da aynı şekilde Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetmişti.
sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anayasa, davası, kck, mahkemesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anayasa Mahkemesi - Anayasa Mahkemesinin Görevleri Amelia Ödev ve Tezler 0 02 Eylül 2014 19:35
Ecevit'in evrakı Ergenekon mahkemesinde Lucifer Haber Arşivi 0 22 Şubat 2010 15:56