IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2014, 11:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye ve ABD "Güvenli Bölgede" anlaştı!




ABD ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Türk özel kuvvetlerinin koruyacağı güvenli bölge için anlaştıkları iddia edildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Wall Street Journal'ın ardından ABD'nin bir diğer büyük gazetesi Washington Post da Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge iddialarına yer verdi. Gazeteye göre, Türk özel kuvvetleri de bölgeye konuşlanacak.

ABD'nin en saygın gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) ardından ülkenin bir diğer büyük gazetesi Washington Post da Washington ve Ankara'nın Türkiye-Suriye sınırında küçük bir güvenli bölge kurulması konusunda anlaşmaya yaklaştığını yazdı. WSJ haberinde iki tarafın uçuşa yasak bölge fikrinden vazgeçtiğini ancak sınıra kurulacak güvenli bir bölgenin İncirlik Üssü'nden kalkarak devriye gezecek uçaklarla de facto korunacağını yazmıştı. Washington Post ise dün, "görece güvenli bölge" olarak tarif ettiği alanın Halep'in kuzeyinde ve Kobani'nin doğusundaki bölgede kurulacağını yazdı.

YARDIM TÜRK ASKERİNDEN


Üst düzey yetkililere dayandırılan haberin bu bölgenin "potansiyel olarak" 100 mil (160 km) uzunluğunda ve 20 mil (32 km) genişliğinde olabileceğini kaydetti. Başkan Obama'nın iki tarafın haftalardır üzerinde konuştuğu planı geçen hafta yapılan ulusal güvenlik toplantısında dinlediği ancak nihai kararını henüz vermediği ifade edildi. Bir yetkili detaylar üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi.


Gazeteye göre Türk özel kuvvetleri kurulacak bölgeye konuşlanarak Suriyeli muhaliflerin pozisyonlarını korumalarına yardım edecek. Türk askerleri ayrıca ABD uçaklarının IŞİD hedeflerini belirlemesine yardımcı olacak. Şu anda insansız hava araçları ve sahadaki muhaliflerin yönlendirmesiyle hareket ettiklerini hatırlatan bir yetkili, bu sayede daha kesin ve etkin hedefler belirlenebileceğini söyledi. WSJ de pazartesi günü, Türkiye'nin özel kuvvetlerini güvenli bölgeye yollamayı teklif ettiğini yazmış ancak "Amerikalı yetkililerin Türk ordusunun bu kapasiteye sahip olup olmadığı ile ilgili şüpheleri olduğunu" öne sürmüştü.


ABD'li yetkililer plan çerçevesinde İncirlik Üssü'nün kullanımını elde ettiklerini söyledi. Bir yetkili bu sayede IŞİD'e karşı operasyonda saldırıların sıklığının ve süresinin uzayacağını ifade etti. İncirlik'in kurulacak güvenli bölgeyi devriye uçuşlarıyla korumak için de kullanılacağı belirtildi. Ancak bu plan Suriye lideri Beşar Esad'ın Amerikan uçaklarının Suriye hava sahasını kullanmasına izin vermeye devam edeceği varsayımına dayanıyor. Bir Pentagon yetkilisi Washington Post'a Esad'ın ABD uçaklarına müdahale etme girişimi olursa Suriye'nin hava kuvvetleri ve savunma sistemlerine büyük saldırı düzenleneceğini söyledi. Gazete ABD'li yetkililerin "Türkiye'nin ABD'yi Esad'la karşı karşıya getirme arzusundan" endişe duyduğu yorumunu yaptı.
WASHİNGTON YALANLAMADI!


Türkiye ve ABD'nin sınırda güvenli bölge konusunda anlaştığı yönündeki haberlerin yayınlanmasının ardından pazartesi günü Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'e "uçuşa yasak bölge konusunda" anlaşma olup olmadığı soruldu. Earnest, haftalardır verdiği yanıtı tekrarlayarak bunu düşünmediklerini söyledi. Ancak WSJ zaten haberinde uçuşa yasak bölge seçeneğinin masadan kaldırıldığını yazmıştı. İkinci bir soruda "Başkan Yardımcısı Biden'ın ziyareti sırasında Türkiye ve ABD'nin daha dar kapsamlı bir sınır bölgesi kurulmasıyla ilgili seçenekleri daraltıp daraltamadığı" sorulduğunda ise Earnest, Biden'ın muhataplarıyla bu konuyu uzun uzun konuştuğunu söyledi. Earnest, "Şu anda bu konuda ne kadar yol aldıklarını karakterize etmem mümkün değil" diye ekledi. Sonuçta iddiaları yalanlamamış oldu.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Aralık 2014, 11:15   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve ABD "Güvenli Bölgede" anlaştı!




Biz zaten olayın içinde yaşayalım ama dışarıdan duyalım.

En son "Babalar" duyar sözüyle destek verelim.

 

 

Etiketler
abd, anlaştı, güvenli bölgede, türkiye, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hiç bitmeyen bilmece: USB belleği çekip çıkartalım mı, yoksa "güvenli çıkart" komutun DaDaS Windows 0 03 Aralık 2011 23:47