IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2014, 11:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bedelliden gelecek para nereye gidecek?




Bakaya durumdaki yüzbinlerce kişiye bedelli müjdesini Başbakan Davutoğlu verdi: "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış veya 31 Aralık 2014 itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olanlara bedelli askerlik imkanı getiriliyor. 18 bin lira ödeme karşılığında vatandaşlarımız askerlik görevini yapmış sayılacak"

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çıkıp çıkmayacağı uzun süredir tartışılan 'bedelli askerlik' tartışmalarına son noktayı Başbakan Ahmet Davutoğlu koydu. 27 Kasım'da gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kış dönemi toplantısında 'bedelli' konusunun masaya yatırıldığını dile getiren Davutoğlu, 1 Ocak 2015 itibarıyla 27 yaşını doldurmuş herkesin bedelli askerlik için başvurabileceğini açıkladı. Böylece, 'YAŞ toplantısında bedelli konusunun görüşüldüğünü' o günlerde duyuran Yeni Şafak'ı doğrulayan Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış veya 31 Aralık 2014 itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Vatandaşlarımız 18 bin lira ödemek karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacak" dedi. İşte Davutoğlu'nun yaptığı açıklamadan satır başları:
SAVUNMAYA KAYNAK

"Yüksek Askeri Şûra'da yaptığımız istişareler, TSK'nın ihtiyaçları da göz önüne alınarak Bakanlar Kurulumuzda alınan karar gereği, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan veya 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödemek karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanı getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak, teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için Savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Bu imkan bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımıza, bu imkandan faydalanacak gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."
SÖZLEŞMELİ ASKERLİK 20 YAŞA İNİYOR

"YAŞ'ta Silahlı Kuvvetler'in personel yapılanması bağlamında bir an önce uzmanlaşmış ve daha profesyonel yapılanmaya dönüşmesi için de önemli kararlar aldık. Gelen talepleri Bakanlar Kurulu'nda görüştük; sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları, 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmamış olanlardan da sözleşmeli olarak TSK er ve erbaş alabilecek. Böylece askerliği meslek edinmiş silahlı kuvvetleri mensupları oranını artıracağız ve kısa süreli askerlik görevini vatani görev olarak onurla yapan vatandaşlarımızın üzerindeki yükleri de azaltmaya çalışacağız."
BARAJDAN KORKMAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde hükümetin seçim barajıyla ilgili önerilerde bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, "Geçen sene Eylül ayında 'gelin barajları sıfırlayalım. Gerekiyorsa dar bölgeye geçelim. Dar bölge sıfır baraj ya da daraltılmış bölge 3 ve 5 oranında baraj ya da mevcut sistem...' dedik. Diğer partiler hiçbir cevap vermedi. Bugün barajın kalkmasını iddia edenler şu son tartışmalara kadar tam bir sükut halinde geçiştirdiler. Çünkü kendileri korkuyorlar. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar son 1.5 yıldır neredeyse tekliflerimize cevap vermeyenlerdir" ifadelerini kullandı. Temsil oranını artırmak için 'Türkiye milletvekilliği' önerisinin de yine AK Parti tarafından gündeme getirildiğini belirten Başbakan, AYM'nin baraj konusunu gündeme almasını fırsat bilerek Türkiye'de istikrarsızlık havası estirmeye çalışan çevreler bulunduğuna dikkat çekti. Davutoğlu, "Türkiye'de böyle tartışmalar üzerinden bir siyasi dizayn yapılmasına kesinlikle izin vermeyiz. İstikrarsız bir dönem rüyası görenler boşuna heveslenmesin. Hangi şartlarda olursa olsun AK Parti barajları da engelleri de badireleri de aşa aşa gelmiştir, aşa aşa tekrar tekrar gelecektir" şeklinde konuştu.
ERMENEK'E SOMA KRİTERİ

Başbakan Davutoğlu, 301 madencinin öldüğü Soma'da, işçi yakınlarına sağlanan imkanların 18 madencinin hayatını kaybettiği Ermenek'te de geçerli olduğu müjdesini şu sözlerle verdi: "Soma'daki kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımız için yapılan bütün uygulamalar Ermenek'teki kazazedeler ve yakınları için de sözkonusu olacaktır. En kısa zamanda Soma'da sağlanan imkanlar Ermenek'teki kardeşlerimize de sağlanacaktır. Bu çerçevede, vefat edenlere vefat aylığı, vefat edenlerin SGK borçları tümüyle silinecek. Anne babaya, muhtaçlık şartına bakılmaksızın ek vefat aylığı bağlanacak. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından en az bir kişi istihdam edilecek. Kaza olan ocaktaki işçilere 6 aylık net gelirin karşılığı ödeme yapılacak. Kaza olmamakla birlikte Ermenek'te olan diğer maden ocaklarında çalışanlara da daha sonra işverene rücu etmek üzere 6 aylık maaşları ödenecek."

Kaynak: Yeni Şafak

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Aralık 2014, 11:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bedelliden gelecek para nereye gidecek?




Bu olay yavaş yavaş, askerlik denilen bir şeyin kalmamasına kadar gider. Parayla asker tutarız çok zenginiz ya. Parayla saadet olmaz! Parayla vatan kurtarılmaz!
Bunun örnekleri tarihlerde bulunmaktadır. Bir çok savaş bu yüzden kaybedilmiştir.
Ama bizim sadece şehitlik mertebesi ve inancımız sayesinde bu günlere geldiğimizi kimse anlamadı,anlamayacak da.
Umarım torunlarımızın iyi bi geleceği olur.

Teşekkürler konu için

 

 

Etiketler
bedelliden, gelecek, gidecek, nereye, para


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Melih Gokcek'in iddiası: Kılıçdaroğlu gidecek Gürsel Tekin gelecek pyracantha Haber Arşivi 1 15 Aralık 2010 20:16