IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2014, 14:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ermenek'te işçilere ulaşmak için 12 bin 500 ton su boşaltıldı




Ermenek'teki maden ocağında işçilerin mahsur kalmasının ardından 600 personelin yanı sıra 2 uçak, 3 helikopter, 1 AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nin de içinde bulunduğu 120'den fazla araçla AFAD koordinasyonundaki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Edinilen bilgiye göre, 28 Ekim'de öğle saatlerinde Ermenek'teki özel bir linyit kömürü madeninde su baskını meydana geldiği ihbarının alınmasıyla madende mahsur kalan 18 işçiye ulaşmak için AFAD koordinasyonunda acil durum müdahale çalışmaları başlatıldı.

Olayın hemen ardından tüm yetkililer bölgeye sevk edildi. Çalışmanın ayrıntıları ise ocaktaki işçilere ulaşmak için verilen zorlu mücadeleyi gözler önüne seriyor.
ÇEŞİTLİ SENARYOLAR ÜRETİLİYOR

Maden içerisinde ilerlenirken kaza anında işçilerin nerede bulunduğu, ne yöne kaçtığı gibi olasılıklar değerlendirilerek senaryolar oluşturuluyor, buna göre öncelikli bölgelere ilerleniyor. Senaryoların gerçeklikle örtüşmesiyle işçilere ulaşılıyor.

Bugüne kadar 13 işçinin cansız bedenlerine ulaşılmasının ardından mahsur 5 işçiye ulaşılması için birkaç etaptan oluşan çalışma adım adım, AFAD koordinasyonunda, sürdürülüyor.
MADENİN YÜZDE 90'INDAN FAZLASI TARANDI

Madende ilerlenebilmesi için su tahliyesi, özel pompalarla çamur boşaltma, hafriyat çıkarma ve tahkimat yapma etaplarından oluşan çalışma, bir döngü halinde, adım adım yapılmaya devam ediyor.

Mahsur kalan işçilere ulaşılması için öncelikle madene akan, 4 tam olimpik havuzu doldurmaya yetecek miktarda yaklaşık 12 bin 500 ton su, aralarında "Ahtapot" adı verilen yüksek kapasiteli olanlarının da bulunduğu pompalarla boşaltıldı. İçeri dolan yüksek basınçlı su, madeni ayakta tutan tahkimatı yıktığından dışarı atıldıkça tünel ve galerilerde göçükler meydana geldi, yolu kapattı. 12,5 metrekarelik tüneller, bin 300 metre boyunca alan taş, toprak ve kömür göçüğünden oluşan yığın sebebiyle tıkandı. Yolu açmak için tünel ve galerilerden yaklaşık 4 bin vagon hafriyat, pasa ve toprak çıkarıldı. Bugüne kadar madenin yüzde 90'ından fazlası tarandı.
SANİYELER İÇERİSİNDE 60 METRE YÜKSEKLİĞE KADAR SU DOLDU

Açılan tünel ve galerilerin ayakta durabilmesi için 600 vagondan fazla tahkim malzemesi madenin 1,8 kilometre içerisine kadar gönderilerek her metrede tekrar tahkimat yapıldı. Kazada, derinliği dikey olarak 181 metre olan madene binlerce ton su, çok yüksek bir basınçla tünelleri ayakta tutan tahkimatı yıkarak, saniyeler içerisinde, 60 metre yüksekliğine kadar doldu. 1939 metrelik yürüyüş yolu uzunluğuna sahip ocaktaki tünellerin yaklaşık dörtte üçünü su bastı.
ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILAN EKİPLER

Acil durum ihbarı alınır alınmaz Karaman ve Konya'dan 28 kişiden oluşan 4 profesyonel AFAD arama kurtarma ekibi, 7 AFAD arama kurtarma aracı ile olay yerine hareket etti.

Olayın ilk dakikalarında Zonguldak ve Kütahya'dan 40 kişilik özel ekip 2 uçakla bölgeye sevk edildi. Madende mahsur kalan işçilerin kurtarılması için AFAD arama kurtarma ekipleri ile ilgili 30 kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu, AFAD koordinasyonuyla harekete geçirildi.

Acil durum müdahalesinin sistematik şekilde yapılması için alana AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi kuruldu, alandaki çalışmalar AFAD Haberleşme Aracı ile uydu üzerinden canlı olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi'ne aktarıldı. Arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 600 personel ve 120'den fazla taşıt ve araçla sürdürülüyor.
AİLELERİN İHTİYAÇLARI UNUTULMADI

İşçi yakınları için maden ocağının hemen dışında bekleme çadırı kuruldu. Bu noktalarda bekleyen ailelerin fiziki, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları karşılanıyor. Beslenme ihtiyaçları için kumanya ve çorba dağıtımı yapılıyor, üç öğün bin kişilik sıcak yemek çıkarılıyor. Isınma ihtiyacı için 150 ısıtıcı ile 700 battaniye ihtiyaç duyanlara dağıtılıyor. AFAD Psikososyal Destek Uzmanları, bekleme çadırlarındaki işçi yakınlarını tek tek ziyaret ediyor, psikolojik direnç kazanmalarına destek oluyor.

Çocuklar için bölgede bir oyun çadırı kuruldu. AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın psikososyal destek ekipleri, mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için de tesisler oluşturuldu. Medya çalışanları ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
12, 500, bin, boşaltıldı, ermenekte, icin, işçilere, su, ton, ulaşmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başarıya ulaşmak için zekâ mı, çalışmak mı önemlidir? Zen IF Anketler 16 21 Nisan 2022 06:55
Minibüse ulaşmak için Filyos'a yol yapılıyor PassioN Haber Arşivi 0 09 Nisan 2012 22:20
Amaç ve ulaşmak için izlenen metod Sır İslamiyet 1 11 Nisan 2010 18:20