IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2014, 18:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karlı ve buzlu yollara dikkat




Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde, kar yağışı ve aşırı donmalara karşı mecbur kalmadıkça araçla yola çıkılmaması öneriliyor.

Karlı ve buzlu havalarda istenmeyen kazaların ve sorunların yaşanabileceğini ifade eden uzmanlar, zincirsiz yola çıkılmamasına özen gösterilmesini istiyor. Uzmanlar, karlı ve buzlu havalarda yola çıkılması halinde şu önerilerde bulunuyor:

"Radyatör suyuna mutlaka antifriz koydurun ya da var olan antifrizin değerini ölçtürüp ilave yaptırın. Meteorolojiden alınan hava tahmin raporlarını kış aylarında daha çok dikkate alın. Don tehlikesi veya kar yağma ihtimali varsa silecek suyuna donmayı önleyici kimyasal maddelerden ilave edin. Böylece silecek suyu depolandığı yerin dışında borularda da donmaz. Silecekleri yukarı kaldırarak cama yapışmasını önleyin. Mümkünse aracınızı kapalı garaja alın. Yoğun kar yağışı veya don ihtimali varsa patinaj zincirini bir an önce alın, yoksa zinciri karaborsadan almak zorunda kalırsınız. GSM telefonunuzun araç şarj cihazını yanınıza almayı ihmal etmeyin. Ya da yedek bataryanız varsa yanınıza alın. Mecbur kalmadıkça aracınızla bu tür hava şartlarında yola çıkmayın. Siz ne kadar tedbir alırsanız alın, sizden başka sürücüler aynı duyarlılığı göstermeyebilir. Eğer aracınızla çıkmanız şartsa, geceden uygun bir yere park edin. Park ettiğiniz yer bir rampanın bitimi olmasın, sabah rampa buz tutmuş olabilir ve zorlanabilirsiniz. Aracınızın camlarını ve dış dikiz aynalarını mutlaka kardan ve buzdan arındırın. Kar ve buz görüşünüzü engelleyeceği gibi özellikle ön camda sileceğin hareketlerini engeller ve dikkatinizin dağılmasına neden olur. Motoru çalıştırdıktan sonra tam olarak ısınmasını bekleyin. Kış şartlarında soğuk motor problem oluşturabilir. Aracın kaloriferini açarak iç mekanın ısınmasını sağlayın. Aracın iç ısısı uygun sıcaklığa gelince aracınızı hareket ettirin. Yeterli sıcaklık sağlanmadan yola çıktığınızda mont, manto benzeri kalın giysilerinizi çıkartmak istemeyebilirsiniz. Kalın kıyafetler manevra kabiliyetinizi azaltacağından, tehlikeye yolaçabilir. Camları da kalorifer yardımı ile ısıtarak buğu yapmasını engelleyin."



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
buzlu, dikkat, kârlı, ve, yollara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bugün bu yollara dikkat coquettishness Haber Arşivi 0 03 Kasım 2013 13:33
Yarın bu yollara dikkat SeckiN Haber Arşivi 0 24 Ağustos 2013 18:25
Bugün bu yollara dikkat Violent Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2013 13:05
İstanbul'da 5 gün bu yollara dikkat! Kan Haber Arşivi 0 23 Mayıs 2008 12:38