IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2014, 21:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Reform treni hazır, istikameti belli




Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin 2023 hedefinde yol haritası olarak belirlediği 25 maddelik reform paketinin noktası, virgülüne hazır olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün İstanbul'da ulusal gazetelerin ekonomi yöneticileriyle sohbet toplantısı düzenledi. Ekonomi yönetiminin şimdiye kadar imza attığı işleri hazırladığı bir sunumla anlatan Başbakan Yardımcısı Babacan, önümüzdeki yıllara ilişkin projeksiyonunu anlatırken önemli açıklamalarda bulundu. Babacan; AK Parti hükümetlerinin 2003-2010 yıllarını kapsayan küresel kriz öncesinde; mali disiplin, kamu maliyesi reformu, sağlık sistemi reformu, sosyal güvenlik reformu, kamu mali yönetim ve kontrol reformu ile tek haneli enflasyona yöneldiğini anlattı.

GÜÇLÜ BÜYÜMEYE MECBURUZ

Türkiye'nin uluslararası kurumların nezdinde güçlü bir büyüme projeksiyonuna sahip olduğuna dikkat çeken Babacan, Davutoğlu hükümetiyle birlikte yeniledikleri Orta Vadeli Program ile güçlü büyüme hedefini elde etmek için ciddi bir yol haritası belirlediklerini kaydetti. Türkiye'nin iş gücüne yüksek katılıma rağmen istihdamdaki büyüme, hane halkı gelirindeki artış, tek haneli enflasyon gibi konularda önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Babacan, cari denge konusunda da avantajlı bir sürece girildiğini anlattı.

25 MADDELİK REFORM PAKETİNİN TAMAMI HAZIR

Davutoğlu hükümetinin 2023 hedefleri yolunda önemli bir atılım olarak gördüğü 25 maddelik yapısal reform paketini tamamladıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Babacan, "Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) son toplantısının yüzde 80'ini bu konuya ayırdık. Bütün ilgili bakanlıklar katıldı. 25 madde bütün alt başlıklarıyla noktasına virgülüne kadar tamamlandı. Her bir konu için ilgili bakanlığın adım ve tarih konularında taahhütleri alındı. Açıklama takvimine başbakanlık karar verecek ve başbakanımız uygun bulduğu zamanlarda bunları açıklayacak. Raylar döşendi. İstikamet belli. İşimiz bu reform trenini hızlandırmaktır. 2023'te çehresi değişmiş bir Türkiye için bunu başarmak zorundayız" dedi.

PETROL MALİYETİ DÜŞSE DE GEVŞEMEYE MAHAL YOK

2015-2017 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program'da petrolün varil fiyatını 102 dolar esas alarak çalışma yaptıklarına dikkat çeken Babacan, bu rakamın altındaki her 10 dolarlık düşüşün Türkiye'nin cari açığını 4,4 milyar dolar azaltacağını vurguladı.

Babacan, reform paketini değerlendirirken, "Gevşemeye asla mahal yok. Düşüş olması lehimizedir. Cari açık özerindeki önemli bir risk ciddi şekilde azalıyor. Böyle sürerse ekonomi rahatlamış olur ama yükselse de hesaplarımızı 102 dolara göre yaptığımız için sıkıntı yaşamayız" dedi.

BANKALARIN BORCUNA DÜZENLEME GELİYOR

Türkiye'nin yurt dışından sağladığı sendikasyonlara da değinen Ali Babacan, özel sektörün borçlanma vadesinde bir sıkıntı görmediklerini, ancak, bankaların kısa vadeli borç yüküne itirazları olduğunu dile getirdi. Bankaların yurt dışı borçlarının yüzde 60'ının kısa vadeli olduğuna dikkat çeken Babacan, "Bundan memnun değiliz. Bir aya kadar bu konuda önemli düzenleler yapacağız. Maliyeti düşük olduğu için kısa vadeli borçlanmayı tercih eden bankaların uzun vadeli borçlanması için bir düzenleme hazırlığımız var" diye konuştu.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE VE ŞEFFAFLIK TASLAĞI HAZIR

G20 dönem başkanlığının önemli bir fonksiyonunun şeffaflık olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Babacan, bu amaçla ideal bir düzenleme hazırlığı yaptıklarının bilgisini de verdi. İlgili düzenlemenin hazır olduğunu belirten Babacan, şunları söyledi: "Bakanlar Kurulu'nda son bir değerlendirme yaptıktan sonra yıl başına kadar bu düzenlemeyi bitirmek istiyoruz. Yolsuzluk ve şeffaflıkla ilgili yapılan algı girişimlerini inceliyoruz. Bu konuda Türkiye'de önemli bir ilerleme var. Bu hakkın teslim edilmesi gerekir. Yeni yaptığımız düzenlemede imar uygulamalarına özellikle yoğunlaşıyoruz. Rantın ölçülü olması lazım. Adil dağılım gerekiyor. Rekabetin olmadığı bir ortam adil olmayabilir. Hükümet olarak kararımızı verdik. Yıl sonuna kadar tamamlayacağız."

Kaynak: Yenişafak

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belli, hazır, istikameti, reform, treni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Reform Kalemzede Hristiyanlık 0 20 Ağustos 2011 18:25
Reform ve yahudiler YapraK Musevilik 3 19 Nisan 2009 14:56