IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Zeybekci'den 'Moody's' açıklaması




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının abartıldığını belirterek Türkiye değerlendirmesi yapacak olan Moody's'ten negatif bir açıklama beklemediğini söyledi.

Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaz fiyatlarına etkisiyle ilgili "Şu anda yüzde 40 petrol fiyatlarında bir düşme oldu bunu doğalgaz fiyatlarında da görmek lazım" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği İnovasyon Zirvesi'nde NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam'ın sorularını yanıtladı. Zeybekci, bugün Moody's'ten gelecek değerlendirmeye ilişkin "Moody's'in kredi notu ya da görünümde değişiklik yapmasını beklemiyorum. Negatif bir açıklama beklemiyorum ama olumlu açıklama da beklemiyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarının ve yorumlarının gereğinden fazla abartıldığını belirterek "Ben neden kredi kuruluşlarını eleştiriyorum. Türkiye'deki gelişmeleri, pozitif gelişmeleri yeterli derece değerlendirdiklerini düşünmüyorum. 10 Ağustos'ta seçim oluyor ama o kritik değerlendirmeden önce Moody's değerlendirme yapacaklarını söylediler. Ondan sonra da ben bu karardan beklentimin negatif olduğunu söyledim. Sonra seçim öncesi yapılmadı ama Pazartesi günü Moody's'ten değerlendirme geldi. Pazar günü biten seçimin ardından Pazartesi günü 'Türkiye'deki siyasi durumun belirsiz' olduğu yorumu yapıldı. Ancak cari açık, cari açıktaki iyileşmeler ve benzer iyi gelişmeler görülmezken Türkiye ile ilgili absürt bir yorum geldi. Hem Fitch hem de Moody's'ten siyasi değil ekonomik değerlendirmeler bekliyoruz" dedi.

Petroldeki düşüşü de değerlendiren Zeybekci, " Petrol fiyatlarındaki düşüş arz ve talep dengesi içinde siyasi operasyonların olduğu bir konu. En önemli aktörlerden bir tanesi Suudi Arabistan. "60 dolarlar seviyesine oturmasını bekliyoruz" diyorlar. Demek ki hedefleri 60 dolar seviyesi. Petrol fiyatlarının gaz fiyatlarına yansıması yaklaşık 5-6 ay zaman alıyor. Şu anda yüzde 40 petrol fiyatlarında bir düşme oldu bunu doğalgaz fiyatlarında da görmek lazım" ifadelerini kullandı.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, bakan, moody, zeybekciden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Zeybekci: Dinletmeyeceksin Seth Haber Arşivi 0 30 Ağustos 2014 16:05
Zeybekçi: Moody's'in değerlendirmeleri maksatlı yaSmin Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2014 20:44
Bakan'dan Korkutan 'Bakım' Açıklaması Rhytia Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2012 14:43
Bakan'dan Karayılan Açıklaması Aze Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2011 10:44