IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Davutoğlu'ndan iş dünyasına 'Seferberlik' çağrısı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/657743-davutoglundan-dunyasina-seferberlik-cagrisi.html)

Desmont 05 Aralık 2014 13:29

Davutoğlu'ndan iş dünyasına 'Seferberlik' çağrısı
 
İstanbul'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'deki İnovasyon Haftası Etkinliği'nde konuştu önemli mesajlar verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'deki İnovasyon Haftası Etkinliği'nde konuştu. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada Teknolojiye vurgu yaparak üniversiteleri teknolojik anlamda bilgiye ve yeni üretime açık yeni bir nesil yetiştirme gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca Başbakan Davutoğlu, bunun ardından artık Türkiye'nin teknolojik anlamda bir sıçrayışla teknoloji alanında da dünya ile rekabete girmesi gerektiğini vurguladı ve bu kapsamda hükümetin her konuda destek vereceğini kaydetti. Yeni bir seferberlik başlattığını kaydeden Davutoğlu 'Ülkemizimin 2023 hedeflerine ulaşması için uygulamalı yenilikler buluşlar yapmamız gerekiyor yeni bir seferberlik başlıyor' dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları;

Buradan üniversitelerimize sesleniyorum, eğer inovasyonda ilerlemek istiyorsak temel bilimlerde bir değişime ihtiyacımız var. Kurgu ve tasarım yapabilme yetisi olmadan bu mümkün olmaz.Bilginin mutlaka bir tasarımla yeni bir paradigmaya dönüşmesi gerekiyor.

TEMEL BİLİMLERDE GELİŞMEMİŞ BİR ÜLKE TEKNOLOJİDE İLERLEYEMEZ

Genç zihinlerin beyinlerin bilim adamlarının temel birimlerden yenilikçi bir düşünceye geçiş için tasarım geliştirebilme kabiliyetine sahip olmalıdır ki bu bir düşünce yöntemidir. Bilginin olması yetmiyor, onun bir tasarımla tasavvurla yeni bir paradigmaya dönüşmesi gerekiyor.

ARGE ODAKLI ÇALIŞMALARA TEŞVİK VERECEĞİZ

Tasavvurdan fikirle geçiş olduğunda yeni bir buluş tez ortaya çıktığında marjinal bir düşünce olmaktan çıkıpta keşif haline dönüşecekse burada ARGE aşaması geliyor. O tezi mutlaka teknolojiye dönüştürecek araçlara sahip olmamız lazım bu da ARGE merkezleri ile olur. Üretilen teknolojiye geçmemiz lazım. ARGE odaklı tüm girişimlere teşvik vereceğiz. En iyi teknolojik buluş bile işletmeci zihnin onu ticarileşmesi piyasaya sunması günlük hayata dönüştürememesi durumunda iyi bir teknoloji projeksiyonu ama uygulanamayan bir alan haline dönüşür. Ticarileşmenin önü açılmalı. Hükümetimiz olarak ARGE'deki projelerin ticari alana aktarılması için atılacak adımlarda her zaman yanınızda olacağız. Yeter ki ticarileşme kapasitesine sahip olan ve yeter ki piyasaya sürülebilecek ürünler ortaya çıkartalım. Çok kısa sürede teknolojiye intibak ediyoruz. Bizim ithalatımızda ithalatımızdaki pay ihracattan çok yüksek. Bu şunu gösteriyor. Biz teknolojiyi alıyoruz ama aynı hızda başkalarının hayatına teknolojiyi götürebilecek hıza sahip değiliz. Bu şu demektir siz İnovasyon ülkesi haline dönüşememişsiniz demektir. Çok ciddi bir paradigma değişiklik yaşamak zorundayız. Bunlar olursa yeni tasavvurlar yeni hayaller tezler yeni fikirler üretiliyorsa o teknolojiye aktarılıp uygulama alanı buluyorsa ondan sonraki aşama artık rekabettir. O ürünün dünyada rekabet edebilir hale gelmesi lazım o sebeple burada da ihracat devreye giriyor.

ACİL SIÇRAMA YAPMAMIZ LAZIM

İhracatçılarımızın bu konuya olan ilgisi heyecan verici. 2002 Yılında Türk ihracatının 36 milyar dolar civarında bu ay 158 milyar doları geçtik. Önümüzde 500 milyar dolara ulaşmak için epey bir mesafe var. Buna ulaşabilmek ancak ve ancak yeni bir ihracat teknolojik katma değerinin artması ile olur. Türkiye'de bir kilogram ihracatın karşılığı 1,5 dolar Almanya'da 3,5 - 4 dolar. Bizim katma değer katkısı yüksek bir alana geçmemiz gerekiyor. Emek yoğun sektörlerde ihracat yapıyorduk. Rahmetli Özal ile birlikte başlayan dünya ekonomileri ile rekabet gündemin birinci maddesi oldu. AB'ye girdikten sonra daha çetin rekabet şartları oluştu. Zorluk arttıkça bakışlarda da büyük atılım gerçekleşti. Artık düşük teknolojiye dayalı ürünlerin ihracatımızdaki payı gittikçe düşüyor. Mutlaka 2023'e geldiğimizde yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin ihracattaki payını yükseltmemiz gerekiyor. Türkiye GSYH'ya göre dünyada 17. sırada ama küresel rekabette 45'nciyiz. Küresel rekabette mutlaka yüzde 10'lara doğru yükselmemiz ve yeni bir sıçrama yapmamız lazım. Aksi takdirde tekerlek patinaj yapmaya başlar ve kendimizi tekrar etmeye başlarız.

YENİ BİR SEFERBERLİK BAŞLIYOR

Ben bu haftanın gelenekselleşmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye kalıplarını aşan ve dinamik bir ülkedir. İnsan odaklı ekonomiyi bilgi odaklı teknoloji ile birleştirmemiz gerekiyor. Biz hükümet o larak her türlü gayreti göstermeye hazırız. Üniversitelerimiz bilim adamlarımız tasavvur gücü yüksek temel gücü ve birikimi yüksek yeni bir nesil yetiştirmek zorunda. Onların biriktirdiği bu imkanlarla birliktedevletimiz de hükümetimiz de vereceği teşvikle rekabet dünyasına şirketlerimizi açacak tüm imkanları hazırlamak zorunda. Ülkemizimin 2023 hedeflerine ulaşması için uygulamalı yenilikler buluşlar yapmamız gerekiyor yeni bir seferberlik başlıyor. Bu herkese hayırlı olsun.
İnovasyon Haftası İstanbul için start verildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ve Hollanda'nın partner ülke olduğu Türkiye İnovasyon Haftası, adeta geleceğin insanlarını İstanbul'a taşıyacak.

4-5-6 Aralık tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek ve katılımın online başvuru ile tamamen ücretsiz olacağı etkinlik; kendi alanında uzman onlarca yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacak.

2014'ün finali...

Etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir, Ankara ve Gaziantep'te gerçekleştirilen, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Anadolu turunun ardından; İstanbul'da yapılacak etkinliğin önemine dikkat çekti. "Son 3 yıldır inovasyon konusunda Türkiye'de bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz ve bunu başardığımızı görüyoruz. İstanbul, 2014'ün final etkinliği olacak" diye konuşan Büyükekşi, Teknoloji, iş dünyası, eğitim, dünyayı yöneten Türkler, dijital medya, pazarlama, bilim ve enerji gibi konu başlıklarında sunumlar yapılacağını açıkladı.

Büyükekşi, Türkiye'nin en inovatif firmalarının ödüllendirileceği İnovalig ve 10 bin başvuru arasından 500 başarılı öğrencinin seçileceği İnovalig finallerinin de etkinlik kapsamında gerçekleştirileceğini söyleyerek, " Amaç, bu işin farkındalığını artırmak. Fabrikada çalışan işçiden, beyaz yakalıya, öğrencilere kadar toplumun tüm kesimlerininin ilgisinin artması. Beklenti ise Türkiye'nin geleceği" dedi. Hollanda'nın partner ülke olma talebinin önemine de değinen Büyükekşi, önümüzdeki yıllarda benzer ortaklıklar olabileceğini sözlerine ekledi.

Hollanda partner ülke

İnovasyon Haftası için bu yıl Hollanda kendi talebiyle partner ülke oldu. Bu bağlamda, akademisyen, bilim insanı ve araştırma kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir ekip İstanbul'a gelecek. Etkinlik kapsamında kurulacak Hollanda standında inovatif ürünler sergileneck ve aynı zamanda Hollanda Türkiye iş forumu gerçekleştirilecek. Forum kapsamında, akıllı şehirler, su teknolojileri, ve deltalama, yaşam bilimleri gibi alanlarda atölye çalışmaları yapılacak, çeşitli konularda ortak seminerler düzenlenecek.

Kimler geliyor?

Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul etkinliğine konuşmacı olarak, aralarında MIT Medya Laboratuvarı Kurucusu Nicholas Negroponte, Finlandiya Eski Başbakanı Esko Aho, G20 Genç Girişimciler Birliği Başkanı Jeremy Lıddle, Dijital Medya Uzmanı Robert Tercek ve dünyaca ünlü Türk tasarımcı Ayşe Birsel gibi pek çok ünlü ismin yanı sıra; astrofizikçiler, robotik uzmanları, dijital eğlenve ve medya içerik üreticileri, yazarlar, dünyaca ünlü tasarımcılar, yurtdışında üst düzey görevlere gelmiş başarılı Türkler, pazarlama uzmanları ve akademisyenler katılacak. Yerli ve yabancı mucitler projelerini ve inovasyon süreçlerini anlatacak.



sabah


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net