IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 15:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan 'Bedelli askerlik' açıklaması




Yunanistan ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu, 'bedelli askerlik' hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü Atina ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında ziyarete ilişkin bilgiler verdi ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili YAŞ'ta olumlu kanaatlar ifade edildi. Yaş ile ücret ise Bakanlar Kurulunun takdirindedir. Bakanlar Kurulu da bu kararı almıştır.

"Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Herhangi bir konuda kaygı iletmek için herhangi bir askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur. Dolayısıyla Türkiye demokratikleşme yerleştikçe herkesin öğrenmesi gereken bir şey var; bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmelidir" dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları;

Yeni hükümeti kurduktan sonra Samaras ile Bakü'de görüşmüştük. TANAP projesi çerçevesinde. En kısa zamanda bu konsey toplantısını yapma kararı aldık. Bu hem ikili ilişkilerimiz için önemli oldu bunun yanında Doğu Akdeniz'deki Ortadoğu'daki gelişmeler Ege'yi barış denizine dönüştürmek için pek çok konuyu ele alacağız.

Yeni hükümeti kurduktan sonra Samaras ile Bakü'de görüşmüştük. TANAP projesi çerçevesinde. En kısa zamanda bu konsey toplantısını yapma kararı aldık. Bu hem ikili ilişkilerimiz için önemli oldu bunun yanında Doğu Akdeniz'deki Ortadoğu'daki gelişmeler Ege'yi barış denizine dönüştürmek için pek çok konuyu ele alacağız.

BEDELLİ ASKERLİK TARTIŞMALARI

Şimdi ben gazetelerimizde iç ve dış kaynaklara istinaden yapılan haberlere mesafeli yaklaşırım. Genelkurmay Başkanlığımız Başbakanlığa bağlıdır. Bunu söylemek için basına ihtiyaç yoktur. Bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmeli bunu böyle belirtmek isterim. Kurumlar arasında istişareler yapılır. Nihai karar siyasi iradeye aittir. Kaynak çıkar konuşur herhangi birşey varsa. Atıflarla yapılan haberler belki dikkat çeker ama devlet geleneğinde yeri yoktur.

YAŞ'la ilgili bana bilgiler verildi. Genelkurmay Başkanlığımız tarafından bilgi verildi. Cumhurbaşkanımız da bilgilendirildi olumlu kanaatler ifade edildi. Nihai olarak yaş ve ücretin ne olacağı hususu Bakanlar Kurulu'nun takdirine aittir. Dikkat ederseniz bunu açıklarken de TSK büyük bir reform sürecinden geçiyor ve etkin bir silahlı güç olma niteliği ile dünyanın sayılı ordularındandır. Silahlı Kuvvetlerimizin teknoloji yoğun gücünün arttırılması, diğer konu ise sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili askerlik yapmayanların bile erbaş olabilmesi için yapılan düzenlemedir. Bu da profesyonel ordunun kademeli adımlarıdır. Vurucu gücü yüksek bir ordu için bunlar yapılıyor. Bedelli askerlik konusunda gelen talepler dışında askerlik hizmetini yapacak olanlara bir hak tanınmıştır. Gereken istişareler yapıldı, YAŞ'ta da bu konu konuşuldu. YAŞ'ta konuşulan YAŞ ile ücret Bakanlar Kurulu'nun takdirindedir. Bu tür atıflara itibar edilmemelidir.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, askerlik, bedelli, davutoğlundan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan'dan bedelli askerlik açıklaması Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:20
Bedelli askerlik için son kararı Davutoğlu verecek Seth Haber Arşivi 0 13 Kasım 2014 18:00
Milli Savunma Bakanı'ndan bedelli askerlik açıklaması Seth Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2014 11:22
Flaş bedelli askerlik açıklaması Violent Haber Arşivi 7 29 Kasım 2013 00:59