IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Papa koruma komutanını işten çıkardı




Papa Francesco, kendisini yakından korumakla görevli olan Papalık İsviçreli Muhafızlar (Guardia Svizzera Pontificia) birliğinin komutanı Daniel Rudolf Anrig'in işine son verdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Vatikan'ın resmi yayın organı L'Osservatore Romano'nun birinci sayfasından duyurduğu habere göre, 2008 yılında Emerit Papa 16. Benediktus tarafından atanan Albay Daniel Rudolf Anrig'in görevi, Papa Francesco'nun kararı doğrultusunda 31 Ocak 2015 tarihinde son bulacak.
Gazete, geçen yıl Mart ayında seçilmesinin ardından Anrig'in görevine devam etmesini isteyen Papa'nın bunu daha da uzatmama kararının ardında ne olduğunu bildirmezken, İtalyan basınında buna iki şey gerekçe gösterildi.

Kimilerine göre Papa bu kararı, Anrig'in askerlerine aşırı disiplin uygulayıp, onlara kötü davranmasından, kimilerine göre ise kendisine Vatikan sınırlarındaki kışlalarının üst katına başı buyruk şekilde lüks bir apartman dairesi inşa ettirmesinden dolayı verdi.
PAPA'NIN ELİNİ BİLE SIKAMIYORLARDI


Anrig, 1506'da Fransa'ya karşı dönemin Papası ile yaptıkları işbirliğinden bu yana Papalığa hizmet veren ve 110 üyesiyle dünyanın en küçük ordusu olan İsviçreli Muhafızlar birliğinin 34'üncü komutanı.

Selefi Elmar Theodor Mader'in aksine, erkek zorunluluğuna karşın kadınların da muhafız olabileceğini savunan 42 yaşındaki Albay Anrig'in askerlerine karşı olan sert muamelesi, Vatikan'da çok konuşuluyordu.

Öyle ki Anrig muhafızlarına, Papa'yla el bile sıkışmalarını yasaklamıştı.

Etrafındaki insanlarla yakın ilişkiler kurmayı adet edinmiş olan Papa Francesco ise, geçen ay Piskoposlar Sinodu'nun bir oturumundan çıkarken kapıda bekleyen iki muhafızın ellerini sıkarak, kuralları alt üst etmişti. Bu durum karşısında ne yapacağını bilemeyen muhafızlar, çekingen bir şekilde ruhani lidere el uzatmışlardı.

"Halkın Papası" olarak anılan Papa Francesco'nun, Kutsal Makam (Vatikan) sınırları içerisinde insani ve kardeşçe ilişkilerin kurulmasına önem verdiği biliniyordu.

İtalyan basını yeni komutanın, 27 yıldan beri muhafızlar içinde bulunan ve Aring'in yardımcısı Christophe Graf olabileceğini yazdı.
Il Messaggero gazetesi Graf'ın, Papa'nın daha çok hoşuna giden 'babacan' bir tavrı olduğunu, böylece Papa'nın, muhafız birliğini aşırı disiplinden sıyıracağını yazdı.

Bu mini orduda görev alabilmek için İsviçre vatandaşı, Katolik, bekar, 19-30 yaşları arasında olmak ve askerlik hizmetini tamamlamış olmak gerekiyor.
RENKLİ KIYAFETLERİYLE DİKKAT ÇEKİYORLAR


Papa'nın Vatikan sınırları içinde olduğu gibi dışına gerçekleştirdiği seyahatlerde ve ayinler ile kamuya açık etkinliklerde yakın korumalığı ve güvenliğini sağlayan muhafızlar, Vatikan Şehir Devleti Jandarma Komutanlığı ile koordineli çalışıyor.
Orduya katılırken "Papa'yı korumak için gerektiğinde canımı bile ortaya koyarım" ifadelerini kullanan muhafızlar, sarı-mavi ve kırmızı renkteki çarpıcı üniformalarıyla dikkat çekiyor. Michelangelo'nun tasarladığı efsanesi yaygın olsa da, ilhamını Raffaello'nun fresklerindeki muhafız kıyafetlerinden alan üniforma, 1910-1921 yılları arasında İsviçreli Muhafız ordusunda görev yapan Komutan Jules Repond'un tasarımı.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkardı, işten, komutanını, koruma, papa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail, İslami Cihad komutanını vurdu Seth Haber Arşivi 0 26 Temmuz 2014 02:51