IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2014, 10:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Madonna’nın koreografı Lilou'nun sırrı: Namaz ve dans




Madonna ile de çalışan dünyanın en ünlü breakdance’çısı Lilou, iyi insan olmanın sırrını namaz kılmak ve iyi dans etmeye çalışmak olarak açıkladı

Paris'te dünyanın en iyi breakdance'çılarının yarıştığı Red Bull BC One Turnuvası'na katılan Madonna'nın kareografı dansçı Lilou Haber Turk'ten Gülenay Börekçi'nin sorularını yanıtladı.

İşte Kur'anı sürekli yanında taşıyan ünlü dansçı Lilou ile yapılan röportaj

Breakdance sana ne hissettiriyor?

İyi hissettiriyor. Havada sıçrayarak bedenimle farklı hareketler oluşturdukça kaligrafi yapıyormuşum gibi geliyor bana; vücut kaligrafisi...

Yani vücudunla yazı yazıyorsun... Peki o yazıyla ne anlatıyorsun?

Hayatımı, hissettiklerimi, felsefemi...

Felsefen nedir?

Kendin ol, köklerine, kültürüne ve kimliğine bağlı kal... Mutluysanız, dans ederken gülümsersiniz. Kötü bir gün geçiriyorsanız, hüzünlüsünüzdür. Dansın en şahane yanı kendinden başka dil gerektirmemesi. Bu yüzden Amerika'dan, Türkiye'den, Almanya'dan, Güney Afrika'dan herhangi biriyle dans edebilirim. İşim gereği dünyayı dolaşıyorum ve her yeni ülkeye gittiğimde yeni insanlarla, yeni kültürlerle tanışıyor, hepsinden bir şeyler öğreniyorum. Onlar da benden bir şey öğreniyorlardır.

Kung-fu da yapıyorsun...

Dövüş sanatları insana özel bir disiplin kazandırıyor. 12 yıldır kung-fu yapıyorum ve itiraf edeyim çok iyiyim. Dansıma yardım ediyor. Rekabetin türü ve şekli aynı. Dansta da dövüşte de biriyle kapışıyorsun. Rakibini çözmeli, iyi olduğu alanı keşfetmelisin. Ayak hareketleri iyiyse, ellerine yoğunlaşır, oradan vurmayı denersin. El hareketleri iyiyse, tam tersi ayaklarına odaklanırsın. İkisinde de sürekli tekrar ettiğin hareketler vardır. Bazı hareketleri o kadar çok tekrar edersin ki sonunda senin refleksin haline gelirler.

Bu dans yarışması hayatını nasıl değiştirdi?

Red Bull BC One, dünyanın en büyük dans yarışması. Bireysel olarak tanınmamı sağladı. İlk birinci olduğumda kimse başarabileceğimi düşünmüyordu. Ufak tefektim, ayrıca ileri derecede miyop olduğumdan gözlüklerimi çıkaramıyordum. Benim için de sürpriz oldu. "Ne?" dedim, "Ben mi kazandım?" Sonra da hiç durmadım.
'BAŞUCU KİTABIM KURAN'


Cezayir asıllı bir Fransız'sın. Kendini hangi kültüre daha ait hissediyorsun?

İkisine de. Cezayirli arkadaşımla Arapça konuşuyoruz. Sık sık oraya gidiyorum. Sevdiklerimi görmek, dinlenmek için.

Lilou ne demek?

Gerçek adım Ali Ramdani. Cezayir'de Ali adındaki çocuklara şirin, sevimli bir hitap olarak "Alilu" derler. Annem ve arkadaşlarım beni öyle çağırırdı.

Kuran'ı hep yanında taşıyormuşsun...

Evet. Yani şöyle, bana dünyanın en iyi kitabını sorarsanız, cevabım "Kuran" olur. Tamamını okumadım, sadece bazı ayet ve sureleri biliyorum. Ama okuduğum kadarı bile beni güçlendirmeye yetti.

Seni nasıl güçlendirdi?

Günde 5 kez namaz kılıyorum, bu odaklanmama ve hayatımı programlamama yardım ediyor. Kuran'dan bir ayet okuduğumda, "Evet ya, işte böyle biri olmam gerekir" diyorum. Siz belki daha iyi bir insan olmak için başka bir yol bulmuşsunuzdur ama benim yolum bu. Bir de tabii dans. Beni örnek alan gençlere, "Dansınızı geliştirin ama geldiğiniz yeri de hiç unutmayın" diyorum.
MADONNA'YLA ÇALIŞMAK HARİKULADEYDİ'


Madonna'yla dansçı ve koreograf olarak çalıştın... ,

Sokaklardan geldiğimi düşünürseniz, pop'un en büyüğüyle dev stadyumlarda dans etmek harikulade bir deneyimdi, çok güzel ve gurur vericiydi. MDNA turnesinde birlikte İstanbul'a bile geldik.
Madonna nasıl bir dansçı?


Çok çalışkan ve kararlı. Bir şeyi kafaya koymuşsa, azimle peşine düşer. Pes etmez, geri adım atmaz, zorlandığında koreografiyi değiştirmemizi istemez. '
'GÜLMEYİ UNUTANLARA DANS ETMEYİ ÖĞRETECEĞİM'


Gelecek için planlarını sorsam...

Evliyim ve bu ara çocuk yapmaya hazırlanıyoruz. İnşallah! Dans etmek önemli ama aile kurmak, çocuk yapmak daha önemli. Bir de Lilou Vakfı aracılığıyla kimsesiz çocukların yüzünü güldürmek istiyorum. Ücretsiz atölyeler açıp yoksullara, kimsesizlere, gülmeyi unutanlara dans öğreteceğim. Sadece Fransa'da değil, bütün dünyada...

KAYNAK: Haber Turk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dans, koreografı, lilounun, madonna’nın, namaz, sırrı, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dans Gifleri, Hareketli Dans Gif Arşivi, Amimasyon Harika Dans Eden Gifler Violent Avatar ve Smiley 1 11 Ocak 2014 16:49
Dans Nedir? Dans tanımı - Dans anlamı - Dans hakkında Sevda Dans 0 05 Aralık 2011 02:17
Dans Sporları Federasyonu, 'yok Böyle Dans'a Dur Dedi! System Haber Arşivi 0 30 Kasım 2011 13:40
Dünyada Dans ve Türkiye'de Dans tarihçesi Ruj Dans 0 08 Aralık 2010 20:12