IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2014, 14:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye, insani yardımda dünya birincisi.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye, 2013 yılında dünya genelinde resmi yollardan ve sivil toplum kuruluşları (STK) aracılığıyla ulaştırdığı 4 milyar 347 milyon dolarlık yardımla gayri safi milli hasıla (GSMH) bazında en çok uluslararası insani yardım yapan ülke oldu.

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan Türkiye Kalkınma Yardımları 2013 Raporu'na göre, 2013 yılında Türkiye'nin resmi ve özel yollardan ulaştırdığı toplam kalkınma yardımları 4 milyar 347 milyon dolara ulaştı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Kalkınma İşbirliği Komitesince (DAC) 2013 yılında yayımlanan verilere göre, Türkiye; ABD, Avrupa Birliği kurumları ve İngiltere'nin ardından en fazla insani yardım sağlayan 4. donör olurken insani yardım/GSMH'de ulaştığı yüzde 0,21 oranla dünyada birinci sırada yer aldı.

Coğrafi dağılım açısından 2013 yılında kalkınma işbirliği projelerinin yüzde 55,9'u Ortadogğu'da, yüzde 24,7'si Afrika'da, yüzde 15,3'ü Güney ve Orta Asya'da, yüzde 3,1'i ise Balkanlar ve Doğu Avrupa'da hayata geçirildi.

Türkiye 2013 yılında Afganistan'dan Yemen'e, Haiti'den Filipinler'e kadar 120 ülkeye yardım elini uzattı. Bu çerçevede raporda TI·KA'nın, Türk dış politikasında uygulayıcı yumuşak gücü olması bakımından önemli roller üstlenmeye devam ettiği belirtildi.

EN ÇOK YARDIM BU 3 ÜLKEYE YAPILDI
Türkiye'nin en çok yardım ettiği ilk üç ülke sırasıyla Suriye, Mısır ve Kırgızistan oldu. Türkiye'nin yardımlarından en çok yararlanan ilk 10 u¨lke ise sırasıyla Suriye, Mısır, Kırgızistan, Somali, Afganistan, Filistin, Pakistan, Kazakistan, Tunus ve Azerbaycan oldu. Türk STK'ların yardım yaptığı ülkeler arasında Suriye, Somali ve Nijer başta geldi.

Rapora göre, 2013 yılında en fazla uluslararası yardımda bulunan ülkeler sıralamasında ise Türkiye, ABD ve İngiltere'nin ardından üçüncü oldu. Türkiye'yi Japonya ve Almanya takip etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
birincisi, dünya, insani, türkiye, yardımda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye’nin ilk öğrenci gemisi dünya birincisi oldu coquettishness Haber Arşivi 0 15 Ekim 2013 18:19
Türkiye 3g teknolojisinde dünya birincisi! Deep 3G 2 27 Aralık 2011 17:51
Bahriyeliler dünya birincisi Noyan Haber Arşivi 0 25 Nisan 2011 20:03