IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2014, 17:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Feyzi İşbaşaran kaç yılla yargılanacak?




Eski milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın Cumhurbaşkanı ve ailesine Twitter üzerinden yaptığı alçakça saldırıdan sonra tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi’ne gönderilmişti. Peki İşbaşaran kaç yılla yargılanacak? İşte bu sorunun cevabı…

Eski milletvekili Feyzi İşbaşaran Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine Twitter üzerinden yaptığı alçakça saldırıdan sonra tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi. Peki İşbaşaran kaç yılla yargılanacak? Bu soruyu Ağır Ceza avukatı Cüneyt Toraman'a sorduk. İşte Avukat Cüneyt Toraman'ın Sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamadan bazı başlıklar:
CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET KOVUŞTURMASI ADALET BAKANI İZNİNE BAĞLI

5237 sayılı Turk Ceza Kanunu'nda, genel hakaret suçu dışında, ayrıca, (bulundugu makam itibaritle) Devleti temsil etmesi nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu düzenlenmiştir. Genel hakaret suçu (hakarete maruz kalanın) şikayetine tabi tutulurken, Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla ilgili kovuşturma yapılabilmesi Adalet Bakanı'nın iznine tabi tutulmuştur. Adalet Bakanı izin vermezse bu suçla ilgili kovuşturma yapılamaz.

SUÇ TWİTTER ÜZERİNDEN ALENEN İŞLENMİŞTİR

Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaret suçu için, diğer şahıslara yapılan hakaret sucundan daha ağır bir ceza öngörülmüştür.
Feyzi İşbaşaran'a Cumhurbaşkanına hakaret suçu isnad edildiğinden, bu suç 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasını gerektirmektedir.
Twitter yoluyla yapılan hakaret, "alenen işlenen" bir suç olduğundan 1/6 oranında artırılması gerekmektedir.


HAKİM SUÇTA ISRARA KANAAT GETİRİRSE 4 YIL CEZA ALABİLİR
Bu ceza, sadece 1 kez işlenen suçlar için geçerli olup, eğer "birden fazla hakaret" suçu işlenirse (hakaret kısa zaman aralığında olursa, "müteselsil suç" olarak nitelenecek ve temel cezada yarı oranında artırım yapılacak) hakaretin farklı tarihlerde gerçekleşmesi durumunda (Örneğin 20 ayrı gunde yapılmışsa) her bir hakaret, ayrı suç sayılacak hakaret sayısı kadar ceza verilecektir. Hakim alt sınırdan (1 yıl) ceza verecek olursa, hakaret edene 20 yıl ceza verecek, suç alenen işlendiği için bu cezayIa 1/6 oranında artıracaktır. Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunda, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğü, hakim hakaretin niteliğine ve sanığın suç işlemedeki ısrarına göre, 4 yılı aşmamak üzere, 1 yılın üstüne (2 yıl, 3 yıl, 4 yıl) de çıkabilecektir.

TEHDİT SUÇUNUN CEZASI DAHA DA AĞIR
Feyzi İşbaşaran'ın paylaşımlarında sadece hakaret değil tehdit suçu da işlendiği görülüyor. Tehdit tamamen ayrı bir suç ve cezası daha da ağır. Hakaret suçu gibi şikayete bağlı da değil. Savcı tehdit suçlarında kendiliğinden soruşturma başlatıyor. Tehdit suçunun oluşması için ya kişinin hayatına, vücut bütünlüğüne veya malına yönelik olması ve tehdit edilende endişe ve korku yaratması gerekir. Tehdit suçu oluşturmayan kuru sıkı sözler hakaret suçunu oluşturur.




sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
feyzi, kac, yargılanacak, yılla, İşbaşaran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Feyzi İşbaşaran tutuklandı Desmont Haber Arşivi 0 08 Aralık 2014 23:16
Feyzi İşbaşaran dayak yedi Desmont Haber Arşivi 0 08 Aralık 2014 14:24
Tornavidacı koca 6.5 yılla yargılanacak Seth Haber Arşivi 0 28 Eylül 2014 11:17