IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Hortum Antalya'da seraları vurdu (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/659478-hortum-antalyada-seralari-vurdu.html)

Desmont 09 Aralık 2014 20:33

Hortum Antalya'da seraları vurdu
 
Antalya'nın Finike İlçesi'ne bağlı Hasyurt ve Yeşilyurt mahallelerinde sabah saatlerinde meydana gelen hortum, seralarda hasara neden oldu.

Antalya'da dün gece yarısı başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, Finike İlçesi'ne bağlı Hasyurt ve Yeşilyurt mahallelerinde hortum meydana geldi. Saat 07.30 sıralarında oluşan hortum nedeniyle bazı seralar zarar gördü. Üretici Halime Ateşli, hortum yaşandığı sırada seranın içinde olduğunu ve seranın demirleri çökerken panik yaşadığını söyledi. Hortum sırasında uçan sera naylonları elektrik telleri üzerine düşerek, kopmasına neden oldu. Bu nedenle bölgeye bir süre elektrik verilemedi.

Olayın ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Aslan, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ve ziraat mühendisleri, üretici ve muhtarların haber vermesi üzerine hortumun yaşandığı bölgeye gitti. Hasyurt ve Yeşilyurt mahallelerinde seraları dolaşan ekip incelemelerde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan, zarar tespitinin ardından rapor hazırlanacağını belirtirken, ilk tespitlere göre 10 serada farklı oranda hasar tespiti yapıldığını söyledi. Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu da hasar tespitinin ardından seraları zarar gören üreticilere destek vereceklerini kaydetti.


sabah


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net