IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2014, 18:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tek isteği sıcak bir yuva




Düzce merkeze bağlı Eski Mengencik köyünde tek başına yaşayan Naime Abay tek gözlü barakada yaşam mücadelesi veriyor. Evi yangında kül olduktan sonra çaresiz kaldığı derme çatma kulübesinde, kendine uzanacak bir el bekliyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Geçen yıl Ramazan ayı öncesinde çıkan yangında evini yanan Naime Abay, komşularının yardımları ile yaptığı tek odalı barakaya kavuşabildi. Banyosu ve tuvaleti olmayan tek göz odada yaşamak zorunda kalan 58 yaşındaki Naime Abay, devletten 3 aydan 3 aya aldığı yiyecek yardımı ve desteği ile ayakta kalma mücadelesi veriyor. Kendi imkanları ile yaptığı mutfağı "mutfak denirse burası mutfak" diye anlattığı buz gibi suda bulaşık yıkamak, yemek yapmak zorunda kaldığı barakasında ısınmak için yanan evinden kalan odunları kullanıyor.

Abay, yangından kurtardığı birkaç parça eşyasını üst üste koyduğu tek göz odasında yaşadıklarını gözyaşları ile anlatmaya çalışıyor. Bir tesiste bulaşık yıkayarak geçimini sağlamaya çalışan gözü yaşlı kadın yardım beklediğini belirterek, "Geçen yıl Ramazan'dan beri bu durumdayım. Şu anda bir göz barakadayım. Zor ama başka şansım yok. Gelen yardımlarla bu kadar yaptık. İmkanlarım olmadığı için böyle kaldım. Tek başıma yaşıyorum. Ev olmayınca çoluk çocuk aldı başını gitti. Ramazan'da gelen yardımlarla öbür Ramazan'a kadar idare ediyorum. Kendim de bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bulaşık yıkamaya gidiyorum. İnşallah yardım elini uzatacak yardımseverlerden dileğim bu. Devlet ev yandığı zaman 3 bin liralık bir yardım verdi. 3 aydan 3 aya yiyecek yardımı veriyorlar. Şükürler olsun. İçine girip yaşayabilecek kadar bir yer olsun yeter. Hepsini yapmama imkan yok. Hayırseverler imkanları olduğu kadar yardım ederlerse çok sevinirim" dedi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, istedi, sıcak, tek, yuva


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıcak yuva hasreti intihar ettirdi pyracantha Haber Arşivi 0 14 Aralık 2010 20:40