IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2014, 18:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Küresel ekonomik büyüme için pozitif olacak




Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, düşük petrol fiyatlarının 2015 yılında küresel ekonomik büyüme için pozitif olacağını açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, düşük petrol fiyatlarının 2015 yılında küresel ekonomik büyüme için pozitif olacağını açıkladı.

Moody's, internet sitesinden yaptığı açıklamada, petrol ihracınden elde ettikleri gelire bağımlı olan ve büyük çaplı harcama programlarına devam etmek zorunda kalacak ülkelerin, düşük petrol fiyatlarına uyum sağlamakta zorluk çekebileceğini belirtirken, "Düşük petrol fiyatları 2015 yılında küresel ekonomik büyüme için pozitif olacak" ifadesini kullandı.

Düşük petrol fiyatlarının oluşturacağı pozitif etkinin ülkeden ülkeye farklılıklar gösterebileceğine işaret eden Moody's, "Petrol fiyatlarının düşüşü eğer Moody's'in 2015 yılı için baz tahmini olan 80-85 dolar seviyesinin altına düşerse, petrol ihracı yapan ülkeler için ciddi zorluklar oluşacaktır" tahmininde bulundu.

Moody's Başekonomisti Lucio Vinhas, konuya ilişkin, "Her durumda mevcut zorluklara en iyi şekilde karşı durabilecek ülkeler, en geniş politika esnekliğine, geniş açılı karşı döngüsel politika araçlarına, dalgalı kur oranlarına ve geniş çaplı döviz rezervlerine sahip ülkeler olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Moody's açıklamasında, kasım ayında Brent petrolün 2015 yılındaki varil fiyatına ilişkin tahminini, bu yılın mayıs ayındaki bir önceki tahminine oranla yaklaşık 20 dolar azaltarak 80-85 dolar seviyesine çektiğini hatırlattı.

Kamu harcamaları için petrol gelirlerine en bağımlı durumda olan ülkelerin, fiyat düşüşlerinden gelecek dönemde en olumsuz etkilenecek ülkeler olduğu belirtilen açıklamada, Rusya ve Venezüella'nın bu kategoride yer aldığı bildirildi.

Moody's, öte yandan mali tamponları nedeniyle Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarındaki düşüşe daha dayanıklı bir performans sergilemesinin beklendiğini belirterek, Meksika'nın ise nispeten muhafazakar bütçe politikası nedeniyle fiyat düşüşlerine daha dirençli olabileceği değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada, petrol ithalatı yapan ülkeler içerisinde Hindistan ve Endonezya gibi yüksek enflasyona sahip ve büyük çaplı petrol alımı yapan ülkelerin, fiyat düşüşlerinden en pozitif etkilenecek ülkeler olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, petrol fiyatlarının 60 dolara düşmesi halinde, Çin'in ekonomik dengelenmesinin bundan olumlu etkilenebileceği, tüketimin artabileceği ve ekonomik büyüme hızının azalmasının daha makul seviyelerde seyredebileceği belirtildi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyüme, ekonomik, icin, küresel, olacak, pozitif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı Zen Haber Arşivi 0 25 Şubat 2013 13:44
Ülke ülke 2011 ekonomik büyüme rakamları N999 Haber Arşivi 0 03 Nisan 2012 18:24
Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni aLya Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 08:26
Kuantum Yaşam Felsefesi = Pozitif Düşünce Sanatı = Pozitif düşünmek, pozitif yaşamak ahmetnuray Serbest Kürsü 0 23 Temmuz 2008 23:18