IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2014, 23:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gezi olaylarının sembolü "kırmızılı kadın" ve polis ilk kez yüzleşti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gezi parkı olaylarına damga vuran "o an"ın kahramanları ilk kez mahkeme salonunda karşılıklı konuştu. "Kırmızılı kadın" olarak bilinen Ceyda Sungur "Sanığın elinde silah olsaydı, Ethem Sarısülük'ü öldüren polis gibi beni de öldürebilirdi." dedi. Biber gazı sıkan polis memuru ise kendini şu sözlerle savundu: "Hiç kimseyi hedef alarak gaz kullanmadım. Tamamen bana verilen emir doğrultusunda hareket ettim."

"HEDEF ALARAK SIKMADIM"
Kırmızı elbisesi, omzundaki çantası ve arkaya savrulan saçlarıyla, Gezi Parkı protestolarında sembol haline gelen 'Kırmızılı Kadın' Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis memuru Fatih Zengin hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık Fatih Zengin savunmasında, "Hiç kimseyi hedef alarak gaz kullanmadım. Tamamen bana verilen emir doğrultusunda hareket ettim ve adli görevimi yapmak için çalıştım." dedi. Sanığın savunmaları karşısında şikayetçi Ceyda Sungur da "Sanığın elinde silah olsaydı, Ethem Sarısülük'ü öldüren polis gibi beni öldürebilirdi" dedi.

"O AN"IN 2 İSMİ DE DURUŞMA SALONUNDAYDI
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edilen tutuksuz sanık polis memuru Fatih Zengin ve şikayetçi Ceyda Sungur hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan sanık Fatih Zengin (24) Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde görev yaptığını, lisans mezunu ve bekar olduğunu söyledi.

"BİZ GÖREVLİLERE KARŞI SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRILARDA BULUNMAYA BAŞLAMIŞLARDI"
Savunmasını yapan Fatih Zengin olay günü 28 Mayıs 2013 günü Gezi Parkı'nda görevli olduğunu anlatarak, "Gezi Parkı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım çalışması münasebetiyle saat 08.30'dan itibaren 'MODEL 5 Gaz Kullanıcısı' olarak görev aldım. Görev aldığımız yerde yıkım çalışmasını protesto etmek amaçlı kalabalık yasadışı bir grup da bulunmaktaydı. Olay yerinde bulunan iş makinası ve grubun arasında hat düzeni oluşturduk. Grubun sayısı saat ilerledikçe artmaya başlamış ve biz görevlilere karşı sözlü ve fiili saldırılarda bulunmaya başlamışlardı. Görevimizi yaptırmamak için direnişte bulunmuşlardı." dedi.

"OMZUMDA KIRIK İLE GÖREV YAPMAYA DEVAM ETTİM"
Sağ omuzundaki rahatsızlıktan dolayı 3 kez ameliyat olduğunu anlatan Sanık Zengin, "Rutin kontrollerde 2013 Mayıs ayında omzumdaki rahatsızlık tekrarladı ve doktorum amaliyat olmam gerektiği söyledi. Ancak hastanedeki ameliyat yoğunluğundan dolayı ameliyat gününe kadar istirahat etmem önerildi. Fakat personel yetersizliği ve iş yoğunluğu nedeniyle çalıştığımız kurumca ameliyat tarihine kadar rahatsızlığımdan dolayı rapor almak istemişsem de kurumumca hoş karşılanmadı. Omzumda kırık ile görev yapmaya devam ettim. Olay gününde omzumdaki şiddetli Ağrı devam etti, ancak çalışmaya devam ettim." dedi.

"GAZ MASKESİNİN GAZ SIZDIRMASINDAN DOLAYI BİBER GAZINA DAHİ MARUZ KALDIK"
Günlerce uykusuz ve ayakta kaldığını anlatan ve sağlıklı müdahale edemez duruma gelmeye başladıklarını anlatan Sanık Zengin, "Biz görevlilere verilen gaz maskelerinini yeteri kadar sağlıklı çalışmaması, şahsıma verilen gaz maskesinin yüzümü aşırı derecede sıkması ve yeteri kadar oksijen almakta zorlanır durumda görevimizi ifa etmeye çalıştık. Gaz maskesinin gaz sızdırmasından dolayı biber gazına dahi maruz kaldık" diye konuştu.

"CEYDA SUNGUR SANİYELERCE GAZA MARUZ KALMIŞ OLABİLİR"
Olay günü saat 13.00'de göstericileri yıkımı engellememesi konusunda uyardıklarını anlatan Sanık Zengin, "Yıkım sahası can güvenlikleri açısından uzak durmaları için tedbir aldık. Sorumlu amir herkesin duyacağı ses tonuyla defalarca grubu uyarmış ancak göstericiler dağılmamakta ısrar etti ve direndi. Bunun üzerine idarecilerimiz gösterici gruba gaz kullanmam yönünde emir tekrarını yineledi. Orantılı bir şekilde gaz kullanarak grubu dağıtmak için ilerlediğim sırada kamuoyunda 'Kırmızılı Kadın' olarak simgeleşen Ceyda Sungur isimli bayan, başka şahıslarla yere düştü. Ben ilerlerken Ceyda Sungur aniden ayağa kalktı. Kullanmış olduğum MODEL 5 tüpünün kısa süreli tutukluk yapması neticesinde Sungur'un yerden aniden kalması sonucu saniyelerce gaza maruz kalmış olabilir" diye konuştu.

"İSTEM DIŞI HAREKETLERDE BULUNMUŞ OLABİLİRİM"
Olaylar sırasında tanıdığı bir göstericinin ayaklarına tekme attığını anlatan Zengin, "Ben de refleks olarak bahse konu şahsa doğru sağ ayağımı sallayarak orantılı bir biçimde çok kısa bir süre gaz kullanmaya devam ettim. Ardından kendi dahil olduğum gruba katıldım. Ancak ortamdaki panik durumu ve yukarıda belirttiğim rahatsızlığım olumsuz şartlar nedeni ile sağlıklı bir şekilde müdahale etmeye çalışmış olsam da istem dışı hareketlerde bulunmuş olabilirim. Zaten, Gezi Parkı olayları devam etmesi nedeni ile rahatsızlığım artmış ve 15 Haziran 2013 tarihinde 10 gün istirahat raporu tanzim edildi. 21 Haziran 2013'de ide İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatışım yapıldı. 36 gün tedavimi olduktan sonra tarafıma 4 ay istirahat raporu tanzim edildi" ifadelerini kullandı.

"ORTAMDAKİ PANİK HAVASINA KAPILARAK GAZ SIKMAYA DEVAM ETTİM"
Göstericilerin omzuna müdahale etmesi ihtimalinden dolayı tedirgin olduğunu anlatan Sanık Zengin, "Olayların saatlerce sürmesine bağlı olarak dayanılmayacak derecede ağrımın artması ve personelin panik havası içinde olması, insanlarda panik, görevlilerin paniğin devam etmesi üzerine kullanmış olduğum MODEL 5 gaz tüpünü ortamın panik havası ve rahatsızlığım nedeniyle idarecilerden 'sık sık' diye emir vermesi üzerine ortamdaki panik havasına kapılarak gaz sıkmaya devam ettim" şeklinde konuştu.

"HİÇ KİMSEYİ HEDEF ALARAK GAZ KULLANMADIM"
"Kırmızılı Kadın'a gaz sıkma haberlerini izlediğimde ilk zamanlarda kendimi tanıyamadım" diyen Sanık Zengin, "Daha sonradan o gün gaz kullananın ben olduğum çalıştığım kurumum tarafından söylendi. İlerleyen zaman sonrasında gaz kullanan kişinin ben olduğumu hatırlamaya çalışsam da bayağı zorlandım. Bunları yapanın ben olmadığını düşündüm. Ancak ortamın koşullarında sağlıklı bir şekilde müdahale etmeye çalıştım. Hiç kimseyi hedef alarak gaz kullanmadım. Olay esnasında bir metreden gaz kullanma mesafesini tayin etmem imkansız olmasından dolayı adli görevim gereği 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet suçunun oluşturduğundan dolayı müdahale ettim. Tamamen bana verilen emir doğrultusunda hareket ettim ve adli görevimi yapmak için çalıştım" dedi.

"MÜDÜR YARDIMCISI RAMAZAN EMEKLİ'NİN TALİMATI İLE SIKMAYA BAŞLADIK"
Hakim, sanık Zengin'e dosyada bulunan görüntü kayıtlarını içerir fotoğrafları gösterdi. Hakimin sorusu üzerine Zengin, "Fotoğraflarda benim arkamda bulunan kişi Zeki Bayrak isimli komiser yardımcımızdır. Grup amirliği yapar. Krem renkli sivil giyimli kişi Beyoğlu İlçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli'dir. Biber gazını sıkmamız yönünde 'sık' şeklinde talimat veren Ramazan Emekli'dir. Ancak ondan önce de grup amirimiz olan Mesut Karabıyık da bize biber gazı sıkmamız için bir kaç kez talimat vermişti. Ancak onun demesi ile sıkmamıştık. Ramazan Emekli'nin talimatı ile sıkmaya başladık" diye cevap verdi.

"BENİ DE ÖLDÜREBİLİRDİ"
Kendisinin de üniversitede görev yapan bir kamu görevlisi olduğunu belirten Ceyda Sungur, "Amir emirleri karşısında nasıl bir sorumluluğun bulunduğunu ben de biliyorum. Sanığın elinde silah olsaydı, Ethem Sarısülük'ü öldüren polis gibi beni de öldürebilirdi. Sanığın bu yönde savunmalarının geçerli olmayacağını düşünüyorum" dedi.

MÜDÜRLER TANIK OLARAK DİNLENİLECEK
Mahkeme sanığın savunmasında geçen müdür yardımcıları Ramazan Emekli, Zeki Bayrak ve Mesut Karabıyık'ın tanık olarak dinlenilmesine karar vererek duruşmayı 10 Mart'a erteledi.

Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gezi, ilk, kez, kırmızılı kadın, olaylarının, polis, sembolü, ve, yüzleşti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Erkek olmak" - "kadın olmak" önemli olan ; "insan olmak"‏ aŁmiηa IF Ekstra 4 08 Şubat 2020 16:25
"Kobani Kürtlerin geleceğinin sembolü" Seth Haber Arşivi 0 09 Ekim 2014 12:32
"Gezi Parkı stresinde 6 polis intihar etti" Violent Haber Arşivi 0 09 Haziran 2013 19:52
Pervâsız Vatanseverliğin Sembolü: "Giresunlu Topal Osman Ağa" MeKaNSIZ Tarih / Siyaset 0 18 Ekim 2011 22:00