IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2014, 15:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Barış için piyano çalmak istiyorum'




Suriye'deki iç savaştan kaçan ve 3 gün önce Türk vatandaşlığına geçen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, 'barış dolu bir dünyada piyano çalmayı' hayal ettiğini söyledi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve ailesiyle Bursa'ya yerleştikten sonra müzik yeteneği keşfedilince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk'un hayallerini barış dolu bir dünya ve ünlü bir piyanist olarak böyle bir dünyada piyano çalmak süslüyor.

Uluslararası 6. Şavsinskiy Müzik Yarışması'na katılmak üzere Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan Tambi Cimuk, ilk gün performansının ardından şehir gezdi. Bazı uzmanların "piyano dehası" olarak nitelediği Cimuk, Rusya'nın "kültür başkenti" St. Petersburg sokaklarında gezerken, duygularını ve yaşadıklarını anlattı.

Cimuk, gelecekteki hedeflerinden bahsederken, "Gelecek adına hedefim evrensel bir piyanist olmak. Bu benim rüyam. Öldükten sonra da adımın unutulmamasını istiyorum. Bunun için çok çalışmak lazım" dedi.

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini anımsatan Çerkez asıllı genç piyanist, "Benim bulunduğum ülkede savaş vardı, kısa bir süre buna şahit oldum. Barış dolu bir dünyada piyano çalmayı umut ediyorum. Savaşta sanat olmaz, piyanomla insanlığa barış getirmek isterdim" diye konuştu.

Cimuk, kendisiyle ilgili yapılan "piyano dehası" yorumlarını şu ifadelerle değerlendirdi:

"Piyano öğrenmeye karar verdim çünkü piyano güzel bir müzik aleti. Bence kimse müzik dehası olamaz çünkü müzik bir evren gibidir. Ne kadar iyi olsan da daha eksiklerin olacaktır. Bu nedenle ben dahi değilim. Ben insanım, bazı insanlar yetenekli doğabilir ama yetenek yüzde 2, geri kalan yüzde 98 çok çalışmak."
'TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN SONRA BAŞKA BİR İNSNA OLDUM'

Türk vatandaşlığına geçmesi konusunda ise Cimuk, "Türk vatandaşlığı aldıktan sonra başka bir insan oldum. Türk kimliği taşımak çok farklı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini aramasından dolayı gurur duyduğunu ve çok mutlu olduğunu ifade eden Cimuk, Cumhurbaşkanlığı'nın bütün masraflarını karşıladığını söyledi ve kendisine yardım eden herkese çok teşekkür etti.

Çerkez asıllı Cimuk, "Ünlü olmak benim için çok önemli değil. Amacım müzik yapmak ve piyano öğrenmek. Benim hayalim gelecekte piyanist olmak. İnşallah Türkiye için faydalı olurum. Elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

St. Petersburg'daki yarışmanın daha önce katıldıklarına göre daha profesyonel ve zor olduğunu ifade eden genç piyanist, "Burada her şey daha zor ve üst seviyede. Katılımcılar uzun yıllardır aktif müzikle uğraşıyor. Benim durumumum farklı ama yine de elimden geleni yapacağım. Allah bize yardım edecektir, hayırlı olmasını umut ederim" ifadesini kullandı.

'TAMBİ, TÜRKİYE'DE PİYANONUN YAYGINLAŞMASINA VESİLE OLURSA MUTLULUK DUYARIZ'

Genç müzisyenin Bursa'da eğitim aldığı müzik firmasının sahibi Rüstem Avcı ise Tambi Asaad'ın Türkiye'de piyanonun yaygınlaşmasına vesile olmasını umut ettiğini söyledi. "Tambi şu an yaşadıklarını kesinlikle hak ediyor" diyen Avcı, şunları söyledi:

"Bir zamanlar Beyaz Gölge dizisi sayesinde Türkiye'de basketbol popüler hale gelmişti. Bakarsınız Tambi de benzer bir şeye hizmet eder. Tambi, Türkiye'de piyanonun daha yaygın hale gelmesine vesile olursa bundan ayrıca mutluluk duyarız."

Genç piyanist Cimuk, St. Petersburg'daki yarışmada dün jüri karşısında yeteneklerini sergiledi. Cimuk, yaklaşık 10 dakikalık performansında Bach, Mozart ve Chopin'in eserlerini yorumladı. Cimuk, cumartesi sergileyeceği ikinci performansından sonra yarışma sonuçlarını bekleyecek, dereceye girmesi durumunda ise pazar günü ödül töreninde tekrar Rus sanatseverlerin karşısına çıkacak.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barış, calmak, icin, istiyorum, piyano


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Piyano nasıl öğrenilir? piyano hakkında herşey.. Sevda Kültür ve Sanat 3 13 Ocak 2012 23:34
Piyano Akordu - Piyano da Akordu Nasıl Yapılır? Sevda Kültür ve Sanat 0 13 Ocak 2012 06:14
Piyano mekanizması - Piyano'nun Tarihçesi Sevda Kültür ve Sanat 0 13 Ocak 2012 05:39