IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2014, 17:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mağdur SSK'nın başına 'sanık' başkan




SSK’yı zarara uğrattığı için görevden alınan F.A., yargılanırken Kılıçdaroğlu tarafından eski görevine getirilmiş.

Böylelikle 6 milyar lira talep edilen F.A., zarara uğrattığı SSK'ya sanık sıfatı ile yönetici olmuş. Genel Müdürlük yaptığı dönem siyasette sıkça tartışılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "mağdur" SSK'ya "sanık" yönetici atadığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde, kurumu zarara uğratmaktan ceza mahkemesinde yargılanan, ayrıca SSK ile arasında hukuk davası bulunan F.A, SSK Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na getirildi. Mahkeme kayıtları ve Teftiş Kurulu raporlarına göre, SSK 1990 yılında 'K' firmasıyla bir anlaşma yaptı. Ancak firma işi tamamlamadı ve yarım bıraktı. Buna rağmen, kurumun Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olan F.A kusurlu firma hakkında gerekli işlemleri yapmadı. Firmaya yapılan ödemeler devam etti. Olay, 1997'de gerçekleştirilen bir teftişle ortaya çıktı. Kurumun Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Konuk'un hazırladığı ve dönemin SSK Genel Müdürü Ekrem Önal'ın "olur" verdiği raporda, F.A'ya ağır suçlamalar yöneltildi: "SSK'nın yapılmayan işleri için firmaya 1 milyar 619 milyon lira fuzuli ödemeye sebebiyet vermek. Sözleşmeyle belirlenmiş 4 milyar 536 milyon lira tutarındaki gecikme cezasını firmadan talep etmemek ve SSK'yı zarara uğratmak."

Mağdur SSK'ya 'sanık' başkan

F.A, SSK'da 1,5 trilyonluk bilgisayar ihalesi hazırlığı yapılırken yeniden Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na getirildi. Ve devam eden davalarda "sanık" olan F.A, aynı davanın mağduru SSK'nın başına yönetici oldu. SSK Personel Yönetmeliği'ne göre 2 yıllık zaman aşımı süresi dolduğu için de F.A'ya "Devlet Memurluğundan Çıkarma" cezası verilemedi.

F.A. YARGI ÖNÜNDE

Olayın ortaya çıkması üzerine F.A, 24 Şubat 1997 tarihinde kurumdaki görevinden alındı, hakkında ceza ve hukuk davaları açıldı. F.A, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yaşar Hacıoğlu'nun hazırladığı 18 Temmuz 1997 tarihli iddianameyle Ankara 21'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaya başlandı. Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü, ayrıca 1997 Aralık ayında Asliye Ticaret Mahkemesi'ne F.A hakkında "kurumu zarara uğrattığı" gerekçesiyle dönemin parasal değeri üzerinden 6 milyar 156 milyon lira tutarında alacak davası açtı. Eski Daire Başkanı'ndan yapılan haksız ödemeler ve cezai şartlarla ilgili işlem yapmaması sebebiyle bu para faiziyle birlikte geri istendi.

Kaynak: Akşam

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anık, başkan, başına, mağdur, ssknın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Belediye binasında 'Başkan' tek başına kaldı Desmont Haber Arşivi 0 05 Aralık 2014 17:32
En Minik mağdur O ..' LeyLa Haber Arşivi 3 09 Ağustos 2011 09:35