IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2014, 18:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Thames Nehri'ne yüzen bisiklet yolu!




Londra’da sık sık rastlanan bisiklet kazalarını önlemek amacıyla, Thames Nehri’nin üzerinde yüzen bir bisiklet yolu projesi gündeme geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


River Cycleway Consortium adlı mimarlık şirketine ait projede, Avustralya'nın Sydney kentindeki ünlü Opera Binası'nın tasarımcısı mühendislik şirketi de yer alıyor.

Özel finanse edileceği söylenen ve tasarım ayrıntıları henüz açıklanmayan bisiklet yolunun 965 milyon dolara mal olması öngörülüyor. Köprünün bakım ve onarım masrafları içinse yolu kullanacak olan bisikletçilerden her sefer için 1,5 sterlinlik (yaklaşık 2.3 dolar) ücret alınması planlanıyor.
Thames Deckway adı verilen yolun giriş rampaları, dinlenme noktaları ve uydu üzerinden hava ve yol durumu bilgisi verecek tabelalar içereceği belirtiliyor. Nehirdeki gel-gitle alçalıp yükselecek Deckway'in aydınlatma ve diğer ihtiyaçları ise güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerjiyle giderilecek.

Projenin onay alması halinde iki yıl içinde tamamlanması ve saatte 12 bin bisikletin geçmesi beklenen yolun kent içindeki geçiş süresini yarım saat kısaltması öngörülüyor.

Proje, önümüzdeki on yıl içinde nüfusunun yüzde 12 artması beklenen Londra'da, bisikletle seyahati daha kolay ve güvenli hale getirmeyi amaçlayan girişimlerden biri. Bu amaçla geçen yıl da başka bir İngiliz mimar havada asılı SkyCycle bisiklet yolu projesini önermişti.
Ayrıca kendisi de bisiklet kullanan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Londra'da bir "bisiklet devrimi" gerçekleştirmek istediğini ve motorlu taşıtlardan tümüyle ayrı bir bisiklet yolu yaptırmak istediğini belirtmişti.

Londra merkezinde bisikletler, trafiğin yoğun olduğu saatlerde toplam trafiğin yüzde 25'ini oluşturuyor. 2006-2011 yılları arasında bisiklet kazalarında yüzde 50 artış gözlendi. Londralıların Thames Nehri boyunca zevkli bir bisiklet yolculuğu yapmasının önündeki en büyük engel ise projeyi hayata geçirecek finansman sorunu.

Benzer projeler Kanada ve Avustralya'da da hayata geçirilmeye çalışılıyor. Hollanda'nın Eindhoven kenti ile Avrupa'nın bisiklet başkenti olarak bilinen ve kent sakinlerinin yüzde 50'sinin ulaşım için bisiklet kullandığı Kopenhag'da ise çoktan uygulamaya konmuş bile.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bisiklet, nehrine, thames, yolu, yüzen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölüler Ülkesi - Styx Nehri - Lethe Nehri Desmont Felsefe 0 27 Kasım 2014 23:03
Ren Nehri - Ren Nehri Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 26 Haziran 2012 15:06
Our Nehri - Our Nehri Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 14 Haziran 2012 18:53
Obi Nehri - Obi Nehri Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 14 Haziran 2012 18:50
Okavango Nehri - Okavango Nehri Hakkında - Okavango Nehri Analizi Liaaa Genel Coğrafya 0 07 Mayıs 2012 02:09