IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2014, 18:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Işık yerli otomobil sinyali verdi!




Sakarya’da katıldığı ilçe kongresinde muhalefete yüklenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil konusunda önümüzdeki dönemde müjdeleri peş peşe vermek istediklerini söyledi.

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla geçekleşti. Gerçekleştirilen kongreye, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Sakarya Koordinatörü Osman Boyraz, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

ÇALIŞMADAN BİR ŞEY ELDE EDİLMİYOR

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin çalıştığı için 12 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, "Çalışmadan bir şey elde edilmiyor. Eğer bugün İslam Dünyası'nın son 300 yılında bir gerilik varsa, bir geri kalmışlık varsa bunu bilin ki en temel sebebi, yeteri kadar çalışmamasıdır. Onun için Türkiye'de çalışmanın ve emeğin değerini düşürecek hiçbir şeyin altına imza atmıyoruz. Elbette fakirimize, fukaramıza sahip çıkıyoruz. Ama onların çalışmasını engelleyecek politikalara da özellikle izin vermemenin gayreti içerisindeyiz. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.. AK Parti çalıştığı için bugün 12 yıldır iktidarda, CHP'de yattığı için 12 yıldır muhalefette. Eğer böyle giderlerse, bu şekilde giderlerse belli bir süre sonra ana muhalefet olma özelliklerini de kaybedebilirler" ifadelerini kullandı.

TEMEL ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİM

Bakan Işık, konuşmasının devamında, "Hedeflerimiz için yeni bir sıçrama yapmak durumundayız. Bununla ilgili Sayın Başbakanımız 25 tane ekonomide yapısal dönüşüm programını açıkladı, bunun 9 tanesini açıkladı. Burada 3 temel önceliğimiz var; 'Üretim, üretim, üretim..' öncelikle üretim olmadan bu hedefleri gerçekleştiremeyiz. Ama üretimde de 3 temel önceliğimiz var. Yerli üretim, ölçek bazında yerli olarak ne üretebiliyorsak Türkiye'de üreteceğiz inşallah. İkinci temel önceliğimiz yenilikçi üretim artık Ar-ge ve İnovasyona dayalı katma değeri yüksek nitelikli ürünler üreterek bu hedeflere ulaşabiliriz. Bunun için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bölgemizin en önemli önceliklerden olmasını düşündüğüm üçüncü önceliğimiz de yeşil üretim. Üretim yaparken insana saygılı olacağız. İşçi sağlığını, iş güvenliğini bir kenara bırakarak üretim yapamayız. Veya üretim yaparken havayı, suyu, toprağı kirleterek üretim yapmayacağız, bunun adı da yeşil üretim. İşte bu 3 temel öncelik çerçevesinde yeni bir sıçramayı inşallah üretimde de yapacağız. Tabi üretim ve sıçrama deyince Sakarya'nın zikredilmemesi büyük bir haksızlık olur" diye konuştu.

1960'TA TRENİ KAÇIRDIK

Önümüzdeki dönem içerisinde yerli otomobil konusunda müjdeleri peş peşe vermek istediklerini ifade eden Işık, "İnanıyorum ki Türkiye'nin bu yeni sıçrama dönemini lokomotif şehirlerinden bir tanesi, belki de en önemlilerinden bir tanesi Sakarya olacak. Türkiye artık kendi milli imkanlarıyla hızlı trenini geliştiren bir ülke oldu. Tren deyince akla ilk gelen şehir Sakarya'dır. Hızlı tren deyince de akla ilk gelen şey Sakarya olacak. Aynı şekilde yerli otomotivi çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yerli otomotivi Allah'ın izniyle yapacağız. Şimdiye kadar Türkiye niye yapamadı derseniz, bir tek cevabı var. Bakın bu ülke 1940'ların başında uçak üretti, maalesef bugün bizi her şeyle suçlayan CHP iktidarı o dönemde bu adam başımıza bela olur diye yolu, demirağı batırdı ve Türkiye'nin uçak sanayini maalesef öldürdü. 1960'larda Türkiye yerli otomotivi yaptı ama dönemin iktidarı maalesef ne işiniz var sizin otomobille, biz veririz sizde kullanırsınız mantığına teslim oldu ve 1960'larda bir treni daha kaçırdık. Ama şimdi Allah'ın izniyle yerli arabayı üreteceğiz. Neden, çünkü siyasi iktidar tamamen arkasında. İnşallah bu otomobilin üretiminde en önemli rollerden birini de Sakarya üstlenecektir. Sakarya'yı, Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan bir tanesinde otomotiv sektöründe çok daha güçlendirmek arzumuz ve kararımız var, Sakarya'nın bu potansiyeli var. Artık Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya burada çok güçlü bir iş birliği içerisinde Allah'ın izniyle Türkiye'ye ve Dünya'ya yeni bir markayı hediye edecek. Bu noktada çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda Sakarya'nın geleceğine yönelik üretim açısından çevreye dost seviyesi yüksek teknolojik üretimler konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzde ki dönemde inşallah belli müjdeleri sizlerle peş peşe paylaşmanın gayreti içerisindeyiz. Hiçbir Sakaryalı gencimiz yarınla ilgili bir ümitsizlik yaşamasın. Aksine şimdiden gençlerimizin niteliğinin arttırılmasına yönelik başta Valiliğimiz, İş-Kur'umuz, Büyükşehir Belediyemiz, Teşkilatlarımız tüm kurumlarımız Sanayi Ticaret Odamız, Sivil Toplum Örgütlerimiz geleceğin gençlerini yetiştirmekle ilgili üniversitemizle birlikte çalışma ve gayretin içerisinde olsun. İnancımız o ki Türkiye bu istikrarını sürdürdükçe göreceksiniz 2017 yılının sonunda önemli bir sıçramayı yapmış olacak. Ama 2023'de de Allah'ın izniyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında da ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmiş ve yeni hedeflere yelken açmış bir ülke olarak yoluna devam edecek. Ne mutlu ülkenin bu gelişimine, bu ilerlemesine, bu kalkınmasına katkı veren teşkilat mensubu olmak, ne mutlu bize" dedi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakan, işık, otomobil, sinyali, verdi, yerli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD, müdahale sinyali verdi Sır Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2013 08:39
Bakan, Yerli Otomobilin Tarihini Verdi Rhytia Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2012 16:07
İlk yerli otomobil Devrim'in hikayesi PassioN Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 20:07
Yerli Otomobil Yolda SLyther Otomobil Haberleri 0 07 Ocak 2012 01:08
Yerli helikopter ve otomobil için tarih verdi godmin Haber Arşivi 0 23 Kasım 2011 21:30