IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2014, 21:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Davutoğlu'ndan muhalefete çağrı




Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı diğer bütün liderleri eğer yürekleri ve siyaset anlayışları el veriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, Yüreğir Spor Salonu'nda partisinin Adana il kongresine katıldı. Adana'nın ilçelerini tek tek sayarak selam gönderen Davutoğlu, "Ak Parti'nin dava ahlakını gösteren bir olay yaşadık. Divan başkanımız Sayın Mustafa Elitaş'ın muhterem ağabeyi Ahmet Elitaş biraz önce vefat etti. Ama bu bulunduğu divan başkanlığı koltuğunu terk etmedi. AK Parti davasının öncüleri de, takipçilerinin de ahlakı budur. Ben değerli dostumuz Ahmet Elitaş'a rahmet diliyorum. Mustafa Bey'e de taziyelerimi sunuyorum, hepinizi de onun için Fatiha okumaya davet ediyorum" dedi.

Davutoğlu Elitaş'a isterse kardeşinin cenazesine katılmak için salondan ayrılabileceğini de söyledi.

Kendilerinin "söz de karar da sadece milletindir" dediklerini belirten Davutoğlu, "Şimdi arada sırada bu memlekete son dönemde paralelci yapıyla en büyük darbeyi vurmak isteyenlerin ellerine tutuşturdukları bir takım kağıtlarla konuşuyor Kılıçdaroğlu. Diyor ki 'Milli İstihbarat Teşkilatı CHP'nin iç işlerine karışıyor.' Milli istihbarat teşkilatını böyle karalamak ne zaman başladı biliyor musunuz? Nereden alıyorlar işareti biliyor musunuz? Geçen sene tam ben buradayken, Adana'dayken 10 Ocak'ta 140 büyükelçimizle Adana'dayken, Türkiye'nin onurlu kurumu, Türkiye'nin menfaatlerini koruyan MİT'na paralelci çete tamda burada operasyon yapmaya kalkışmıştı, biz Adana'dayken" ifadelerini kullandı.

"Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "dinleyecekler" diyerek karşılık verdi.

MİT'e kumpas kurulduğunu ve bu kumpasın hesabının sorulacağını kaydeden Davutoğlu, "Bu devlete kim kumpas kurmuşsa mutlaka bunun hesabı sorulur, herkes bunu böyle bilmeli" dedi.

1 yıl önce MİT'e bu tuzağı kuranlarla, Kılıçdaroğlu'nun aynı diliş kullandığını belirten Davutoğlu, "Birlikte saldırıyorlar MİT'e. Halbuki o onurlu teşkilat, Musul'da kaçırılan ve Musul'da alıkonulan o diplomatlarımızı bir tek damla kan dökmeden, vatanına kavuşturmuş onurlu bir teşkilattır. Bakınız işte aramızdaki fark bu. Biz milletin hakkına da, emanetine de sahip çıkarız, devletin kurumuna da onuruna da sahip çıkarız. Onlarsa emaneti milletten almak yerine, bir takım vesayetçi odaklardan almaya kalkarlar" diye konuştu.

-MUHALEFETE ÇAĞRI-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, çok sayıda partinin birleştiğini ve arkasında da paralel yapının olduğunu savunan Davutoğlu, hep birlikte üstlerine gelindiğini ve kendilerini yenilmediğini kaydetti.

Milletten emanet aldıklarını ve herkesle birlikte bu emaneti omuzlayacaklarını kaydeden Davutoğlu, "Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı diğer bütün liderleri eğer yürekleri ve siyaset anlayışları el veriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Ama kısa menfaatlerle, geçici koalisyonlarla kurar, arkadaki paralelcilerin tavsiyeleriyle yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa işte buradan bir kez daha sesleniyorum, hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine 'AK Parti' diyecek. AK Parti yine 'milli irade' diyecek" diye konuştu.

Davutoğlu, 2015 seçimlerini kazanmaları halinde Adana'yı merkez şehir haline getireceklerini kaydetti.

-"SURİYELİLERDEN KARDEŞ EDİNİN"-

Suriyeli mültecilerin bulunduğu şehirlerdeki Türk vatandaşlarına teşekkür eden Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun heyet gönderip elini sıktığı Esad'ın zulmünden kaçan, Türkmenler, Araplara, Kürtlere bağrını açan Adanalılara selam olsun. Onlar ensar torunlarıdır. Nasıl ki Mekke'den gelen muhacirleri, ensar bağrına basmışsa, Suriye'den gelen o kardeşlerini bağrına basan her bir Adanalıya selam ediyorum. Her bir Adanalıyı kucaklıyorum. Allah Adanalılardan ve bütün sınır şehirlerimizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Milletin hizmetkarı olduklarını söyleyen Davutoğlu, vatandaşları da millete hizmet etmeye davet etti.

Davutoğlu kendisini dinleyenlere şu öneride bulundu:

"Suriye'den gelen o mazlum kardeşleriniz varya. Gidin her biriniz o mazlumlardan kardeş edinin. 500 yıl bir arada yaşamış kardeşler olarak, Osmanlı'nın torunları olarak Haçlılara karşı birlikte savaşan Selahattin Eyyubi'nin evlatları olarak gidin ve o kamplardaki kardeşlerinizle kucaklaşın. İşte Osmanlı olmak budur. İşte Kuva-yi Milliye olmak budur. Nerede bir mazlum varsa ona sarılın, nerede bir zalim varsa ona karşı da başınız dik, duruşunuz vakur olsun."


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan, çağrı, davutoğlundan, muhalefete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 17:17
Davutoğlu'ndan kritik çağrı Seth Haber Arşivi 0 31 Ekim 2014 14:09
19 ölü sonrası Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama yaSmin Haber Arşivi 0 08 Ekim 2014 23:49
Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 00:50
Basın Konseyi Yüksek Kurulu'ndan Başbakan'a çağrı yaSmin Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2014 16:08