IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2014, 16:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başsavcı'ndan operasyon açıklaması!




İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu zanlıların, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak" suçlamalarından gözaltı talimatı verildiğini açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, polisin bu sabah başlattığı operasyonlar kapsamında bazı gazeteciler ve emniyet mensuplarının gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Salihoğlu zanlıların, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak" suçlamalarından gözaltı talimatı verildiğini açıkladı.

BAŞSAVCILIKTAN YAZILI AÇIKLAMA

Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu imzasıyla, saat 14.00'de, "14 Aralık Soruşturması" başlığı altında yapılan basın açıklamasında şöyle denildi.
"2014-133596 sayılı soruşturma dosyası kapsamında bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek, tahşiye adlı suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespiti üzerine bu soruşturmayı yürüten ve soruşturma öncesi yayın yapan Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Fahri Sarrafoğlu, Hüseyin Gülerce, Ahmet Şahin, Nuh Gönültaş, Naci Çelik Berksoy, Ali Sami Noyan, Ali Kara, Elif Yılmaz, Radiye Ebru Şenvardar, Hikmet Tombulca, Salih Asan, Makbule Çam (Elamdağ), Engin Koç,Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan, Ferdi Taşkaya, Ayhan Akça, Mehmet Ali Doğan, Ali Cihan, Mustafa Uyanık, Halit Akbulut, Çetin Öztürk, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Mustafa Altunbulak, Yakup Ergül ve Recep Güleç'in 13.12.2014 tarihli talimatımızla silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira suçlarından ifadeleri alınmak üzere, şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. 14.12.2014 günü saat 08.00 itibariyle yakalama ve gözaltı işlemleri başlanmıştır. Şu ana kadar 12 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüpheli Ekrem Dumanlı'ya yakalama ve gözaltı kararı tebliğ edilmesine rağmen, halen görevlililere teslim olmaması üzerine gözaltı kararının gereğinin yerine getirilmesi amacıyla, içinde bulunduğu Zaman Gazetesi binasına, usulüne uygun biçimde girilerek şahsın gözaltına alınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Diğer işlemler devam etmektedir. Soruşturmanın aşamalarından ve hitamından ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. "

Bu sabah başlayan operasyonun başındaki isim olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı Hürriyet Dünyası'na kısa bir açıklama yaptı. Başsavcı Vekili Kapıcı gözaltına alınacak kişi sayısının 31 olduğunu açıkladı.

BAŞSAVCI VEKİLİNDEN GÖZALTI LİSTE AÇIKLAMASI

Başsavcı Vekili Kapıcı, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptıklarını ifade ederek haklarında gözaltı kararı verilen kişi sayısının 31 olduğunu söyledi. Kapıcı, hakkında gözaltı kararı bulunduğu iddia edilen Fetullah Gülen'in listede olup olmadığına yönelik soruya ise "Şu anda o konuda bir şey söyleyemem" dedi.

Başsavcı Vekili Kapıcı, gözaltına alınan Ekrem Dumanlı'nın, avukatı aracılığı ile 12 Aralık'ta yaptığı, hakkında herhangi bir soruşturma olup-olmad



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, başsavcından, operasyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meclis Başkanı'ndan operasyon açıklaması! Desmont Haber Arşivi 0 14 Aralık 2014 16:05
Halkbank'tan flaş operasyon açıklaması MasteR06 Haber Arşivi 0 23 Aralık 2013 10:35
İçişleri Bakanı'ndan Operasyon Açıklaması: Emri Ben Verdim SucLu Haber Arşivi 0 17 Aralık 2013 15:37