IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2014, 18:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşsizlerin umudu: İŞKUR!




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, İŞKUR'un yaklaşık 1,3 milyon kişiye hem meslek hem de deneyim kazandırdığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR'un nitelikli işgücü temini için 11 yılda 1,7 milyar lira kaynak harcadığını ve yaklaşık 1,3 milyon kişiye hem meslek hem de deneyim kazandırdığını bildirdi.

Çelik, AA muhabirine, işsizlik sigortasından kanun gereğince İŞKUR'a verilen ödeneklerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Toplumun bütün kesimleri için sürdürülebilir ve nitelikli istihdam hedefleyen İŞKUR'un, işsizliği kalıcı şekilde azaltmayı hedeflediğini belirten Bakan Çelik, başta kadınlar, gençler, engelliler, niteliksiz işgücü olmak üzere tüm işsizlerin kalıcı istihdamını arttırmak için yapısal politikaları etkin bir şekilde uygulamaya devam ettiğini anlattı.

Çelik, İŞKUR'un bu çalışmaları sonucunda yüz binlerce işsiz vatandaşın evine ekmek götürdüğünü, ev kadınlarının ve gençlerin kendi işini kurduğunu ve engellilerin hayata umutla baktığını dile getirdi.
"1,3 MİLYON KİŞİYLE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ TEMİN EDİLDİ"

Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında 2023'te işsizliği yüzde 5 seviyesine indirmek hedefinin gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna işaret eden Bakan Çelik, şunları söyledi:

"İŞKUR istihdam teşvikleri, toplum yararına programlar, mesleki eğitim kursları, işbaşı ve girişimcilik eğitim programları, engellilere yönelik destekler gibi birçok araçla işsizlikle mücadele kapsamında önemli çalışmalara imza atıyor. Bütün bu çalışmalar için en önemli kaynağımız İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 2009'dan itibaren her yıl kanun gereğince aktarılan kaynaktır. Bu kaynağın en verimli şekilde ve israf edilmeden işverenlerimiz, işsizlerimiz ve çalışanlarımızın faydasına kullanmak için İŞKUR, tüm çalışanlarıyla gece gündüz demeden çalışıyor. İŞKUR İşsizlik Sigortası Fonu'ndan aldığı 1,7 milyar lira katkıyla 2003'ten itibaren yaklaşık 1,3 milyon kişiye hem meslek ve hem de deneyim kazandırarak, işverenlerimizin aradığı nitelikli işgücünü temin etti."
"AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİNE 167 BİN KİŞİ KATILDI"

Çelik, ayrıca, aktif işgücü hizmetlerine de değinerek, şu bilgileri verdi:

"2014'ün kasım ayı sonuna kadar aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki kurs ve programlara 167 bin kişi katıldı. Bu faaliyetlerden faydalananların yüzde 52'sini kadınlar oluşturdu. Ayrıca bu kurs ve programlardan faydalananların yüzde 62,9'u 15-29 yaş aralığındaki gençler oluşturdu. Faydalananların yüzde 76,6'sının eğitim düzeyi ilköğretim ve lise iken ön lisans ve üstü olanların oranı da yüzde 20,5'dir. İŞKUR tarafından yürütülmekte olan aktif işgücü hizmetlerinin başarısında en önemli faktör, kurs ve programlarımıza katılan meslek sahibi olan veya işe yerleştirilen vatandaşlarımızın bize güvenmeleri ve inanmalarıdır. Yaptığımız sadece bize emanet edilen kamu imkanlarını, gerçek sahibi olan vatandaşlarımıza sunmaktır."


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
umudu, İŞkur, İşsizlerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İŞKUR'un büyük atağı! Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 16:42
İŞKUR'dan Engellilere Müjde Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 14:33
İŞKUR bize terörist gönderdi Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 14:46