IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Erdoğan AYM'ye Kadir Özkaya'yı atadı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/661986-erdogan-aymye-kadir-ozkayayi-atadi.html)

Desmont 18 Aralık 2014 18:22

Erdoğan AYM'ye Kadir Özkaya'yı atadı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne Kadir Özkaya'yı seçti.

Danıştay Genel Kurulu, 15 Aralık'ta emekliye ayrılan Zehra Ayla Perktaş'ın yerine Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği için Köşk'e sunacağı 3 adayı belirlemişti. Kurul'da AYM üye adayı olarak Kadir Özkaya, İbrahim Berberoğlu ve Ülkü Erbük seçilmişti.

ERDOĞAN AYM'YE ÖZKAYA'YI ATADI

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine, Danıştay Üyesi Kadir Özkaya seçildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan acıkamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine, Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından, Danıştay Üyesi Kadir Özkaya'nın seçildiği bildirildi.

KADİR ÖZKAYA KİMDİR?

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu. 2002 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Uzmanlık Programını bitirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde memurluk, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde kontrolörlük görevlerinde bulundu. 1991'de başladığı İdari Yargı Hakimlik Stajını tamamladıktan sonra, 1993'te Danıştay tetkik hakimi olarak atandı. 2005 yılına kadar bu görevini sürdürdü ve Ekim 2005'te Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü'ne atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

sabah


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net