IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2014, 17:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Türkiye ile Katar hiç ayrı düşmedi'




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile ortak basın toplantısı düzenledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısından önce iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, Katar Emiri ile bölgesel konuların ele alındığı görüşmeleri için "Gerek başbakanlığım döneminde gerekse cumhurbaşkanlığım döneminde Arap dünyasında olsun İslam dünyasında olsun attığımız birçok adımlar var ki bu adımlarda Türkiye ile Katar bugüne kadar hiç ayrı düşmedi. Her zaman birlikte olduk her zaman dayanışma içerisinde olduk. Her zaman da dünya mazlumlarının yanında olmayı ortak paydamız olarak belirledik. Bundan sonraki süreçte yine bu kararlığımızı aynı şekilde sürdüreceğiz. Özellikle Irak'taki Suriye'deki gelişmeler, Filistin'deki gelişmeler bunları ele alma imkanımız oldu. Libya'daki, Tunus'taki, Kıbrıs'taki bütün bunları ele alma imkanımız oldu. Bu çalışmalarımızı kararlıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Katar Emiri Temim'in açıklamaları:

- Burada sayın Cumhurbaşkanı ile birçok konuyu ele alma forsatı buldum. Birçok konuyu aynı şekilde ele alıyoruz. Çağdaş Dünya'da tek sömürge olarak kalan Filistin konusunu ele aldık. Suriye konsunu ele aldık sadece ve uyardığımız tablonun gerçekleştiğini görüyoruz. Tüm tarafların sorumluluklarını ve bu halkın yanında durduğunu göstermesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanın dediği gibi çözümden yanayız.

Heyecan verici proje: Ankara-İstanbul 70 dakika

Ankara- İstanbul Hattı'nı 70 dakikaya indirecek doğrudan hat için görüşme trafiği yürütülüyor. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin bugün Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmelerde bu konu da masaya yatırıldı.

Ankara ile İstanbul arasındaki ulaşımı 70 dakikaya indirecek "doğrudan hızlı tren" projesi heyecan yaşattı. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın açıkladığı projenin 'Yap-İşlet-Devret (YİD)' modeliyle inşa edilmesi planlanırken, finansman için aralarında Katar'ın da bulunduğu bazı ülkelere projenin lansmanının yapıldığı öğrenildi. Konunun, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlanacak Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşmelerde de masaya yatırılması öngörülüyor.

PROJE YİD İLE YAPILACAK

Hükümetin gündemindeki proje, Ankara'dan Eskişehir'e, oradan da çeşitli iller üzerinden İstanbul'a giden mevcut hızlı trenden farklı olacak. Yeni bir hatla, doğrudan Ankara ile İstanbul'un hızlı trenle birbirine bağlanması hedefleniyor. Böylece 500 km'lik hattın 340 km civarına düşürülmesi öngörülüyor. Bazı firmaların da "YİD" modeliyle yapıma sıcak baktıklarını iletmesi, Ulaştırma Bakanlığı'nı yeni planlamalara itti.

'DAHA HIZLI, DAHA KISA'

Akşam'ın haberine göre, yeni hattın yapılması durumunda hızlı trenin 350 km/kWh hızla gitmesi ve yolculuk süresinin iki kent arasında 70-80 dakika civarına kadar düşmesi planlanıyor. Mevcut hızlı tren hattıyla çeşitli istasyonlarda durulması nedeniyle 3 saat 15 dakikada Ankara-İstanbul ulaşımı sağlanıyor. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın, 19-21 Kasım tarihleri arasında Katar'a yaptığı ziyaret sırasında, bu projenin broşürlerinin takdim edildiği ve ortak çalışma yürütülebileceği yönündeki beklentinin aktarıldığı belirtildi.

DÜNYA KUPASI PAZARLIĞI

Görüşmelerde, Türkiye ile Katar arasında halen 618 milyon dolar olan ticaret hacminin hızla artırılması ve ortak yatırımlara yönelinmesi masaya yatırılacak. Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla özellikle müteahhitlik alanında yeni işbirliği imkanları olduğu belirtildi. Bakan Elvan'ın ziyareti sırasında, statlara giriş ve güvenlikle ilgili çipli kartların Türk firması tarafından yapılması kararlaştırılmıştı. Türkiye'de de, Çandarlı Limanı'ndan Ankara-Niğde Otoyolu'na, Mersin Taşucu Limanı'ndan Çanakkale Köprüsü Geçişi'ne kadar YİD modeliyle yapılacak projelerde Katarlı zengin yatırımcıların rol üstlenmesi konusunda görüşmeler yapılacak



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayrı, düşmedi, hic, ile, katar, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Katar Emiri sakalından tuttu Türkiye’ye yatırıma yolladı Seth Haber Arşivi 0 24 Eylül 2014 10:27
İsrail'den Türkiye ve Katar'a 'Hamas' suçlaması Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2014 13:06
Katar Tarihi - Katar Emirliği (Arapça:دولة قطر - Devlet-ül Katar) Sevda Tarih 0 12 Mayıs 2013 20:42
Katar ve Katar Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 14:31