IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2014, 18:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Putin'in hamlesi doların ateşisini söndürdü




Yaptığı görüşmede oligarklardan ilk etapta elindeki döviz fazlasını piyasaya sürmelerini isteyen Putin'in bu isteği yerine getirilince doların ateşi de düşmeye başladı.

Rusya'da rublenin dibe vurduğu "Kara Salı" haftasının sonunda Başkan Putin'in 40 oligarkla yaptığı görüşme şimdilik işe yaradı. Pazartesi döviz borsası açıldığında ruble güçlenerek dolar karşısında 56 ruble seviyelerine geriledi. Geçen hafta 1 dolar 70 rubleyi görmüştü.

PİYASAYA HER GÜN 1 MİLYAR DOLAR AKITILIYOR

Putin'in geçtiğimiz Cuma akşamı Kremlin Sarayında topladığı 40 oligarktan ne istediği de yavaş yavaş basına sızmaya başladı. Rusya'da iş çevrelerine hitap eden Vedomosti gazetesi haberine göre Putin, oligarklardan ilk etapta elindeki döviz fazlasını piyasaya sürmelerini istemiş. Oligarkların piyasaya müdahaleleri planı çerçevesini yeni yıla kalan 10 gün içinde piyasaya 10 milyar dolar akıtmaları istenmiş. Piyasanın günü nasıl başladığı dikkate alındığında Putin'in oligarklardan "Her gün 1 milyar dolar" talebinin yerine getirildiğini gösterdi.

600 MİLYAR DOLAR BORÇ

31 Aralıkta 12 gün sürecek yeni yıl tatilinden sonrası için de planlama yapan Putin, petrol fiyatlarının uzun süre düşük seviyelerde kalamayacağını hesaplayan, ekonomiye 2008 krizinden çıkış modeli uygulama kararı almış. Plana göre önde gelen Rus bankalarına sermayelerini %10 artırmaları için 1 trilyon ruble (yaklaşık 16,5 milyar dolar) para akıtılacak. Bu devasa paranın aslan payı Rusya'daki devlet şirketleri başta olmak üzere ucuz ve uygun vadeli krediler sunulacak.

KALICI ÇÖZÜM OLMAZ

Putin'in hükümet, Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve oligarklarla birlikte yaptığı krize karşı koyma programının topal tarafı da var. Rusya'nın döviz rezervleri 400 milyar dolar civarında olmasına rağmen özel şirketlerin birikmiş dış borçları 600 milyar dolar seviyelerinde. Dolayısıyla tarafsız ekonomi uzmanları hareket planının kalıcı çözümden ziyade psikolojik etki yaratma amaçlı taşıdığı değerlendirmesini yapıyor.

PUTİN İSTEDİ ONLAR GETİRİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üç hafta önce yurtdışındaki oligarklara (Rus zenginleri) af çıkaracağını açıklaması ve paralarını ülkeye getirmeleri çağrısına ilk yanıt Rusya'nın en zengin oligarkı Alisher Usmanov'dan geldi. USM Holding'in patronu Alisher Usmanov'un kişisel serveti 18.6 milyar dolar. Dünyanın 34'üncü büyük dolar milyarderi olan Usmanov, İngiliz futbol kulübü Arsenal'in yüzde 15'ine sahip. Aynı zamanda Rusya'nın ikinci büyük mobil telefon şirketi MegaFon'un da sahibi olan Usmanov, ünlü gazete Kommersant'ın patronu. Usmanov, Apple'a yaptığı 100 milyon dolarlık yatırımla öne çıkıyor.

RUSYA BANKALARA 16.5 MİLYAR $ AKTARIYOR
Batı ambargoları nedeniyle finansal şoklar altında kalan Rusya, bankaları korumaya aldı. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, sektöre sermaye desteği sağlanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Bankalara 1 trilyon ruble (16.5 milyar dolar) kaynak aktarılacak. Bankaları Batı ambargosundan korumayı amaçlayan bu karar borçlanamayan bankaların zayıf düşmesini engelleyecek. Aynı zamanda bankaların borçlanma maliyetlerinin de bu sayede azaltılması hedefleniyor.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ateşisini, doların, hamlesi, putinin, söndürdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütiş'te yangın çıktı, 10 itfaiye aracı zor söndürdü MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Aralık 2013 16:43
20 doların sırrı Candy Esrarengiz Olaylar 0 02 Eylül 2010 21:37