IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2014, 18:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rum kuyularından 'Onasagora' boş çıktı




Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de tek yanlı ilan ederek parsellediği “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki 'Onasagora'ın Eni-KoGas konsorsiyumu tarafından yapılan sondajın boş olduğu ortaya çıktı.

Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de tek yanlı ilan ederek parsellediği "Münhasır Ekonomik Bölge" içerisindeki 9 numaralı parseldeki "Onasagora" olarak adlandırılan yatakta Eni-KoGas konsorsiyumu tarafından yapılan sondajın boş olduğu ortaya çıktı.

Rum gazeteleri, Onasagora yatağında ticari anlamda işlemeye değer miktarda doğalgaz bulunmadığı haberini manşetten aktarırken ENI-KoGas konsorsiyumunun aynı parselde bulunan Amathusa yatağında sondaja hazırlandığı bildirildi.

Rum yönetiminin de 12'nci parseldeki Afrodit yatağında keşfedilen doğalgazı değerlendirmek için Mısır'la anlaşma yapmaya yönelmekte olduğu kaydedildi. Politis gazetesi manşet haberine "Onasagora Kuru, Şimdi Ümitler Amathusa'da" başlığını attı.

Onasagora yatağının doğalgaz açısından "kuru" olduğu değerlendirmesini yapan gazete, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis'in bu durumu New York'ta tedavi görmekte olan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e ve siyasi parti temsilcilerine de bildirdiğini yazdı.

Gazete "İyi Ki Afrodit var. Onasagora Kör Kuyu. Sıra Amathusa'da. Başkan Pazartesi Günü Öğrendi. Bazı Siyasiler İnanmadı!" başlığıyla verdi.

Haberde, "Gazetemizin edindiği bilgilere göre Enerji Bakanlığı sondajla ilgili hayal kırıcı haberi, 5 bin 500 metre derinlikte yüksek basınçla karşılaşılmasından kaynaklanan sorun nedeniyle kısa süreliğine duran sondaj çalışmalarının yeniden başlamasından 48 saat sonra yani geçen Pazartesi aldı. Doğalgaz bulunmadığı haberi derhal Başkan Nikos Anastasiadis'e bildirildi ve Enerji Bakanı'nın ENI-KoGas konsorsiyumu ile bir sonraki sondajı kesinleştirmesine, ardından da haberin basına sızmadan önce partilere ve halka resmi ağızdan verilmesi kararlaştırıldı" denildi.

BAZI SİYASİLER İNANAMADI

Onasagora'da doğalgaz olmadığı haberini alan bazı milletvekilleri bu açıklamanın Türk tepkileri nedeniyle yanıltma taktiği olup olmadığını öğrenmeye çalıştığı bildirildi. Bakan Lakkotripis'in gazetecilere açıklama yaptığı sırada, bir gazetecinin halkın bir bölümünün İtalyan-Kore konsorsiyumunun tek başına veya Kıbrıs Cumhuriyeti işbirliğinde, Türk tepkileri alınmaması ve müzakerelerin yeniden başlaması için gazın 'saklanıldığını' düşüneceği gözlemini ilgiyle dinlediği belirtildi.

Onasagora yatağında doğalgaz olmadığı haberinin doğru olduğunu ifade eden Lakkotripis, "'Kuru kuyu, hazırlandığımız üç senaryodan biriydi' dedi.

Bu sonucun ardından Hükümetin, Afrodit yatağındaki doğalgazın British Gas'ın Mısır'daki doğalgaz sıvılaştırma terminaline yapılacak satışını hızlandırma ve Ocak ayının ilk haftasında 9. Parselde bulunan Amathusa yatağında yeni sondaja başlama yönünde hareket edeceği kaydedildi.

Hükümet, Onasagora'da işlemeye değer miktarda doğalgaz olmadığı haberini verirken, Saipem 10000'in birkaç gün içerisinde Onasagora'nın biraz güneybatısında yeni sondaja başlayacağını da açıkladı. Halen, batıdaki Amathusa yatağından itibaren 500 metre yarıçapındaki deniz bölgesinde sondaj için bağlama emri çıkarılarak yürürlüğe konulduğu ifade edildi. Amathusa'da yapılacak sondaj için geri kazanılabilir miktarda doğalgaz olasılığı açısından Amathusa'nın Onasagora'dan çok daha çekici olduğu ancak başarılı bir sondaj ihtimalinin yüzde 25'in biraz üzerinde olduğu belirtildi. Amathusa'daki jeolojik yapının Onasagora'dakinden bağımsız ve Nil nehri ağzına Onasagoru'dan çok daha yakın olduğu vurgulanarak, önemli bir hidrokarbon keşfi açısından belirleyici olabilecek bir unsur olduğu ifade edildi. Saipem 10000'in, on gün içerisinde Amathusa'ya doğru hareket edeceği ve yeni yılda hem sondaj hem de sonuçlar için beklenmesi gereken 3 ay başlayacağı belirtildi.

Bakan, ENI-KoGas'a 100 milyon Euro'ya mal olan sondajdan çıkan sonucun Kıbrıs'ın 2, 3 ve 9 numaralı parsellerdeki diğer hedeflerde önemli miktarda hidrokarbon bulunması ümitlerini kırmadığını da söyledi. Bakan, "İtalyan-Kore konsorsiyumu dün hiçbir resmi tepki vermedi. Şirketler, deniz yüzeyinde 5 bin 800 metre derinden topladıkları çok değerli verileri işlemeyi bekliyor ve üç parselle ilgili bundan sonraki önceliklerini açıklayabilirler. Kıbrıs ile yaptığı sözleşme uyarınca ENI en az 4 sondaj yapmak zorunda, aksi halde yatırdığı teminatı kaybeder" dedi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boş, çıktı, kuyularından, onasagora, rum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mac OS X 10.8.5 Çıktı! SeckiN Mac OS 0 13 Eylül 2013 17:50
Tavuk mu Yumurtadan Çıktı , Yumurta mı Tavuktan Çıktı .! Cevap Sonunda Bulundu..! Süslü Esrarengiz Olaylar 2 14 Kasım 2010 10:50
Smf 1.1 Rc3 Çıktı. Collettivo SMF 0 26 Eylül 2008 15:28