IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2014, 13:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El Cezire Mısır kanalını durdurdu




Katar merkezli El Cezire televizyonu, Mısır kanalının yayınını durdurma kararı aldı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaptığı yayınlarla Doha ile Kahire arasında gerginliğe neden olan El Cezire Mısır kanalının yayınının durdurulmasına ilişkin hamle, hafta sonunda Katar Emiri'nin temsilcisinin Mısır Cumhurbaşkanı Abdulffettah es-Sisi'yle görüşmesinin ardından geldi.

Uzun süredir Türkiye ile birlikte, seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi 3 Temmuz 2013'teki askeri müdahaleyle devirerek iktidarı ele geçiren Sisi yönetimini tecrit politikası izleyen Katar, Kahire'yi memnun edecek bir adım attı.

El Cezire televizyonundan yapılan açıklamada, "Mısır'ın başkenti Kahire'den ilerleyen dönemde yeniden yayına başlanacağı için daha uygun şartlar oluşana dek El Cezire Mubaşer Mısır kanalı bu akşamdan itibaren yayınlarını durdurmuştur" denildi.

KÖRFEZDE MISIR BASKISI

Kanalın yayın akışına ne zaman başlayacağı konusunda bir bilgi verilmezken; söz konusu gelişme, son haftalarda Körfez ülkelerinin Katar üzerindeki Mısır baskısının etkili olmaya başlaması şeklinde yorumlanıyor.

Mısır'da demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından iki ülke ilişkileri gerilmiş, Katar, çok sayıda İhvan yetkilisine kapılarını açmıştı. Mısır İdare Mahkemesi, 3 Eylül 2013'te "Mısır'ı ve Mısırlıları kötü göstermeye yönelik yayınlar yaptığı ve ruhsatı olmadığı" gerekçeleriyle kanalın yayınını durdurma kararı almıştı.

Mısır'la ilgili konuları gündemine alan "El Cezire Mubaşer Mısır" kanalı Kahire'deki ofisinin kapatılmasının ardından çalışmalarını Katar'ın başkenti Doha'da sürdürüyordu.

SON DÖNEMDE BUZLAR ERİDİ

Doha ve Kahire yönetiminin, Temmuz 2013'te Mısır'da yaşanan askeri darbenin ardından gerilen ilişkileri, Suudi Arabistan'ın girişimiyle son dönemde yapılan ziyaret ve açıklamalarla normale dönmeye başladı.
20 Aralık'ta, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'nin özel temsilcisi Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in temsilcisi Halid Abdulaziz et-Tuvicri, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle bir araya gelmişti.
Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf, düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in Katar ile Mısır arasındaki gerginliğin giderilmesi için başlattığı girişimi yakın zamanda pratiğe dökmeyi istiyoruz" ifadesini kullanmıştı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cezire, durdurdu, el, kanalını, mısır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır burcunuzu biliyor musunuz, Mısır Burçlarına Göre Karakter Özellikleriniz Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 13 20 Aralık 2014 18:25
Yiğit Bulut El Cezire Türk'ün başına mı geçiyor PassioN Haber Arşivi 0 23 Ocak 2012 20:04
El Cezire PKK kampına girdi PuSAt Haber Arşivi 0 07 Nisan 2006 10:26