IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2014, 19:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dargeçit soruşturması sonuçlandı




Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995 yılında biri uzman çavuş 8 kişinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, aralarında dönemin İl Jandarma Komando Tabur Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanının da bulunduğu 5 asker hakkında 3 ila 8'er kez müebbet hapis cezası istendi. Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
'TAAMMÜDEN ÖLDÜRME'

Mağdur yakınları, gizli tanık, o dönem karakolda görev yapan asker ve korucuların ifadelerinin yer aldığı iddianamede, şüpheli sıfatıyla yargılanan dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren, Dargeçit Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, Karakol Komutan Yardımcısı Haydar Topçam ve uzman çavuş Kerim Şahin'in, "Taammüden öldürme" suçundan 3 ila 8'er kez müebbet hapsi istendi.

İddianamede, maktuller Süleyman Seyhan, Nedim Akyön, Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan, Davut Altınkaynak, Abdurrahman Olcay ve Abdurrahman Coşkun'un çeşitli tarihlerde PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındığı ve öldürüldüğü, yaşananlardan kimsenin haberinin olmaması ve durumu üst makamlara bildirmesin diye uzman çavuş Bilal Batırır'ın da karakolun kömür kazanına atılarak yakıldığı iddia edildi.
ŞÜPHELİLERİN YARGILANMASI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK
Şüpheli İmren'in, azmettirmek suçundan 6 kez, Coşkun ve Batırır'ın öldürülmesinde ise asli fail olarak yer aldığı gerekçesiyle 2 kez müebbet hapisle yargılanması istendi.

Şüpheli Tire hakkında, azmettirmek suçundan 5 kez, Batırır, Coşkun ve Aslan'ın öldürülmesinde de asli fail olarak 3 kez olmak üzere 8 kez müebbet hapis cezası talep edildi.İddianamede, diğer şüphelilerden Yılmaz ve Şahin için 6 kez, Topçam için de 3 kez, müebbet hapis cezası istendi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dargeçit, sonuçlandı, soruşturması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
28 Şubat soruşturması Violent Haber Arşivi 0 12 Nisan 2012 11:14
DTP'ye 'karşılama' soruşturması FLu Haber Arşivi 0 23 Ekim 2009 03:49