IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2014, 21:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özel sektörde yeni yıl zam oranları belli oldu




Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin "2015 Yılı Ücret Araştırması"na göre, özel sektörde gelecek yıl ücretlere ortalama yüzde 9 zam yapılacak

PERYÖN'ün her yıl sonu gerçekleştirilen ücret araştırması, başta perakende, profesyonel hizmetler, finansal hizmetler, enerji ve üretim sektörlerinden olmak üzere Türkiye'nin önde gelen 77 şirketinin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcı şirketlerin yüzde 35'inin çalışan sayısı binin üzerindeyken, yüzde 20'sinin çalışan sayısı 101-250 arasında değişti.

Araştırmadan 2015 yılı ortalama ücret artışının yüzde 9 seviyesinde olacağı sonucu çıkarken, sektörel bazda en yüksek ücret artışı yüzde 11 ile kimya, yüzde 10,7 ile teknoloji, yüzde 10,4 ile profesyonel hizmetlerde yapılacak. Çalışan kategorilerine göre en yüksek ücret zammını yüzde 9,84 ile şef-müdür düzeyi alırken, en düşük ücret artışını ise yüzde 8,5 ile mavi yakalı çalışanlar görecek.

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 85'i yılda bir kez, yüzde 15'i yılda iki kez ücret artışı yapıyor. Yılda bir kez ücret artışı gerçekleştiren şirketler genellikle bu dönemi ocak-mart dönemi olarak seçiyor. Yılda iki kez ücret artışı yapan şirketler ise ikinci artışı temmuz-eylül döneminde gerçekleştiriyor.

Ücret artışı yaparken belirleyici kriterler; kişinin ve pozisyonunun şirket içindeki önem düzeyi, kişinin şirket içindeki ücret skalasındaki konumu, aynı ya da benzer görevlere piyasada verilen ücretler olarak sıralanıyor.

İkramiye ve prim gibi ücret tamamlayıcı uygulamalar açısından, katılımcıların yüzde 44'ü 2015'te ücret tamamlayıcılarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini belirtti. Yüzde 27'si ücret tamamlayıcılarında artış, yüzde 4'ü azalma bütçeliyor. Katılımcıların yüzde 25'i ise şirketlerinde ikramiye, prim gibi ücret tamamlayıcı uygulamaların olmadığını bildirdi.

Araştırma, şirketlerin yan hak politikalarına ilişkin bilgiler de verdi. Katılımcı şirketlerin yüzde 57'si çalışanlarına sağlık sigortası ve şirket aracı sağlıyor. Yüzde 29'u hayat sigortası, yüzde 44'ü kısa dönemli teşvik ya da performans primi (1 yıl) sunuyor. Yüzde 17'sinin de bireysel emeklilik politikası var.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belli, oldu, oranları, sektörde, yeni, yıl, zam, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni yıl zamları belli oldu MasteR06 Haber Arşivi 0 10 Aralık 2013 12:23
Yeni RoboCop belli oldu PassioN Kültür ve Sanat 2 10 Mart 2012 01:02
İntibak zam oranları belli oldu PassioN Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 15:35