IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2014, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rezalet Zaman’ı




Böyle rezalet görülmedi. Zaman Gazetesi duruşma salonundan sorgu görüntülerini yayınladı. Avukat Deliduman, "Suç işlenmektedir. Amaç örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda propaganda yaparak soruşturmanın hedefini şaşırtmaktır" dedi.

14 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklama istemiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın duruşma salonundaki sorgu görüntüleri gazetenin internet sitesinden yayınlandı.

Zaman Gazetesi'nin internet sitesi 18 Aralık'ta İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinde gerçekleştirilen sorgunun video görüntülerini internet sitesine koydu. Yalnızca Ekrem Dumanlı'nın avukatlarına teslim edilen görüntülerin Zaman'ın sitesinden yayınlanması skandal olarak değerlendirildi. Gizli yürütülen ve avukatlara dosya hakkında bilgi bile verilmeyen soruşturmada sorgu salonundan görüntü yayınlanması soruşturmanın gizliliğinin ihlali olarak değerlendirildi.

Görüntülerde yalnızca Ekrem Dumanlı'nın sözler değil, sorguyu yapan Hakim Bekir Altun'un konuşmaları da yer alıyor. Şov amaçlı yayınlandığı belirtilen görüntülerde Ekrem Dumanlı'nın hakime, "2 köşe yazısı bir haber mi suçlama?"dediği duyuluyor. Türkiye yargı tarihinde duruşma salonlarının basın mensuplarına kapatılması ardından böyle rezalet görmedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görüntüleri internete veren avukatlar ve yayınlayan söz konusu internet sitesi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

AMAÇ PROPAGANDA

Konuyu Sabah'a değerlendiren Avukat Müşir Deliduman, "Soruşturma aşaması dünyanın her yerinde gizlidir. Sorgu da soruşturmanın bir parçasıdır. Bu görüntülerin internet sitesinden yayınlanması soruşturmanın gizlik ilkesini ihlal etme suçunu oluşturmaktadır. Bu yayının amacı savcılıkça da artık ortaya açıkça konan paralel örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda propaganda yaparak soruşturmanın hedefini şaşırtmaktır. Savcıların gerekli hassasiyeti gösterip bu konuyu soruşturma yapacaklarına inanıyorum"dedi.

Diğer taraftan 19 Aralık günü Çağlayan Adliyesi'nin zemin katında bulunan en büyük duruşma salonu olarak bilinen salonda sorgu sonucu alınan kararlar okunduğu sırada da bazı avukatlar tarafından gizli çekim yapıldığı belirlendi. İnternet sitelerine konulan duruşma salonu görüntüleri sebebiyle çekim yapan kişilerin kimliklerinin belirlenerek haklarında işlem yapılacağı öğrenildi. Sorgular devam ettiği sırada Samanyolu Televizyonu'nda duruşma salonu önünden bazı görüntülerin yayınlanması üzerine savcılık kim tarafından çekildiğine ilişkin inceleme yapmıştı.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
rezalet, zaman’ı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zaman Nedir? - Zaman Kavramı ve Zaman Yolculuğu.. (Evren ve İnsan) Sevda Felsefe 0 26 Ağustos 2012 13:54