IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2014, 18:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li eski il başkanına zimmet suçlaması




CHP Elazığ eski İl Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Atikeler hakkında, seçim çalışmalarında kullanılmak üzere genel merkez tarafından gönderilen 500 bin liranın harcama defterlerinin genel merkeze gönderilmediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

Elazığ'da 2012- 2014 yılları arasında CHP İl Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Kemal Atikeler, hakkındaki suç duyurusunun ardından bugün savcıya ifade verdi. 2 yıla yakın il başkanlığı yaptığı dönemle ilgili gönderilen paranın hesabının belli olduğunu savunan Prof. Dr. Atikeler şöyle dedi:

"Gelen paranın hesabı, kitabı bellidir. Saymanımız hesabını, kitabını tutar. Gelenin, gidenin hesabı bellidir. Biz bunu seçimden sonra da genel merkezimize gönderdik. Bütün illerde olduğu gibi bizden de defterlerimizi istediler, gönderdik. İncelediler herhangi bir sorun olmadı. Olsaydı zaten genel merkezimiz bizi disipline verirdi. Beni savcı bey çağırdı. Gittim bana, 'Partiye şu kadar para gelmiş, siz bu parayı yemişsiniz, zimmetinize geçirmişsiniz, partiye harcamamışsınız' dedi. Çok şaşırdım. Doğrudur gelen para var, bizim gelir- gider defterimiz vardır. Biz bu harcamaları denkleştirilmiş halde, altına imza atılmış bir şekilde, bizden sonraki yönetime teslim ettik. Bizde bir aksama olmaz, hatta bizim 10 bin küsür lira fazla harcamamız vardı, onu da partiye bıraktım."
'ALNIM AÇIK'

Mevcut CHP yönetiminin kendisini savcılığa şikayet ettiğini ifade eden Prof. Dr. Atikeler, verilmeyecek hesabının olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Savcı beyin söylediği; mevcut il yönetiminin beni şikayet ettiğiydi. Bu konuda bilgi istendi, ben de bilgi verdim. Gerekli incelemelerin yapılması durumunda her şey ortaya çıkacak. Benim anlım açık. Bu soruşturma bittikten sonra, beni bu şekilde itham edenler hakkında da tazminat davası açarak şikayetçi olacağım."
'BİZ ŞİKAYET ETMEDİK'
CHP İl Başkanı Ünsal Karatepe ise, il eski başkanı Mustafa Kemal Atikeler'i şikayet etmediğini, hesap defterlerinin kendilerinden önce genel merkeze gönderildiğini savunarak şunları söyledi:

"Temmuz ayında partimizin tüzüğü gereği 81 il başkanlığından hesap defterleri istenmiş. O dönem biz yönetimde yoktuk. Birkaç kez genel merkez defterleri istemiş ama, buradan defterler gönderilmemiş. En son Eylül ayında genel merkezden defterler için yazı gönderilmiş. Ama yine de defterler gönderilmemiş. Bundan sonra Atikeler yönetimi görevden alınmıştı. Geçici olarak da Yavuz Doğdu atanıyor. Yavuz Doğdu döneminde bir yazı gönderilerek defterler istenmiş. Yavuz Doğdu bütün defterleri genel merkeze gönderiyor. Daha sonra yapılan seçimde ben ve arkadaşlarım yönetime seçildik. Yavuz Doğdu bana, 'Başkanım benim size devredecek hiçbir şeyim yok, tüm defterler genel merkezde' dedi. Onun için bana devir teslim yapılmadı. Üç aydır il başkanıyım, hesapla ilgili hiçbir şey yapamıyorum, hesap defterleri genel merkezde. Ayrıca Atikeler'i savcılığa ben şikayet etmedim. Atikeler, bunu ıspatlarsa istifa ederiz, ispatlayazsa kendisi müfteri durumuna düşer."


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanına, chpli, eski, il, suçlaması, zimmet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eski belediye başkanına saldırı Seth Haber Arşivi 0 19 Ekim 2014 18:09