IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2014, 22:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Gülen için kırmızı bülten..."




Başbakan Ahmet Davutoğlu A Haber canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları:

ÇÖZÜM SÜRECİ

- Adı üstünde bu bir süre. başladığı nokta ve bugüne geldiği nokta itibariyle sürecin doğası içinde kendi seyri devam ediyor. bu anlamda yeni bir süreç başlıyor diye kamuoyunda bir algı oluşturmanın bir faydası yok. akil insanlar hayatinin oluşması ve daha sonrasında Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde bütün farklı toplum kesimlerinin etnik ve meshep farkı olmadan herkesin vatandaşlık haklarından istifade ettiği bir Türkiye idealimiz var.

- Çözüm süreci yeni başlayan bir süreç değil, 1 buçuk 2 yıldır devam eden ve süratle çözüme ulaştırılmasını arzu ediyoruz. Çözüm sürecinde ileri bir aşamaya geçildi mi Türkiye'de farklı şeyler ortaya çıkmaya başlıyor. Gezi olayları 6-7 Ekim olayları rastgele olmadı.

- Biz bu süreci 2005'ten itibaren bilinçli bir şekilde özellikle toplumun tüm taleplerini karşılayacak bir perspektiften sürdürdük.

- 2013'ten itibaren daha çok ivme kazanan süreçte silahın ve şiddetin tümüyle bırakılması çerçevesinde atılacak adımların konuşulduğu bir süreç. Yeni bir süreç başlıyor şeklinde konuşmak doğru değil.

"PARALEL YAPININ AMACI SİNDİRMEK"

- Biz bu konudaki ciddiyetimizi ve kararlılığımızı çıkan yasada ortaya koyduk. Yeni hükümetin oluşması sonrasında bu yasanın gerektirdiği bakanlar kurulu kararı alındı ve yasa bir anlamda uygulama çerçevesi kazandı. Bu yönde de yapılacak olan çalışmalar bir takvime bağlandı..

-Ancak 6- 7 Ekim olayları buna darbe vurdu. Çok ciddi bir darbe vurdu ve güven problemi doğurdu. sonrasında bir taraftan iç güvenlik ve kamu düzeni ile tedbirler aldık ve bir taraftan da çözüm sürecini kendi doğasına tekrar döndürüp ve o doğa çerçevesinde netice almaya yöneldik. Ve son günlerde olumlu yönde sinyaller var.

- Artık Türkiye'de siyasi talepler şiddet diliyle ve şiddet eliyle yapılmayacak. Silah bir hak talep etme aracı olmaktan çıkacak.

- Bir daha 6-7 Ekim olayları olmaması için bir her türlü düzeni ve önlemi aldık.

- Halktan gelebilecek talepler bu görüşmeler sırasında ele alınıyor.

- Bizim hükümetimizin iradesi sonra derece açıktır. Bu konuda da doğu ve Güney Doğu'da da bu güven var. Zaten kamuoyu araştırmaları da çözüm sürecine olan desteğin azalmadığını aksine artığını gösteriyor.

TÜRKİYE'Yİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ

- Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne dönük imalı da olsa tehdit cümlesi kuramaz. Bölge halkında tekrar bir güven hissi oluşmaya başladı. Kamu düzeni çerçevesinde adımlar atıldı. Silahların terk edilmesi sanki bazı şartlar yerine getirilirse olacakmış gibi böyle bir şey yok .

GENEL AF GÜNDEMİMİZDE YOK

- Şu ana kadar görüşülmedi gündemimizde de yok.

YARGITAY'IN HANEFİ AVCI KARARI

-Hanefi Avcı yazdığı bir kitap nedeniyle, üzerinde bir oyun oynandı. Tam Yargıtay'da yeniden yapılanma gündemdeyken sanki pazardan mal kaçırır gibi, "hala biz buradayız" der gibi karar alel acele çıkartıldı. Görünüyor ki bu Paralel Yapı kendisine dokunanları bir örgüt mensubuymuş gibi gösterip sindirmeye çalışıyorlar. Hanefi Avcı örgüt üyesiyse hangi örgüt? Ne yaptı bu örgütte? bu soruları sormak zorundayız. Biz bile 'Selam Örgütü' adı altında Hanefi Avcı gibi suçlanıyor olacaktık.

BİZ BU YAPIYA SESSİZ Mİ KALACAĞIZ

-Paralel yapının amacı kendileri gibi düşünmeyenleri sindirmek ve bastırmak. Şimdi biz bu yapıya karşı sessiz mi kalacağız. Özgürlüklerimiz tehdit altına girdiğinde sessiz mi kalacağız. Ya onlar başarılı olsaydı Türkiye'de neler olurdu?

ŞU ANDA YÜZDE 48 İLE 52 BANDINDAYIZ

-2015 seçimleri Türk siyasetinin en önemli seçimleri. Şu anda oy oranlarına baktığımızda AK Parti'nin oyları düşmedi. Şu an yüzde 48 ile 52 arasında. Öyle veya böyle hayalleri AKP Parti'yi yüzde 40 bandına indirebilir miyiz amacındalar.

-10 Ağustos öncesi ne yorumlar yapıldı 3 dönemlikler şöyle olur böyle olur diye açıklamalar yaptılar. AK Parti teşkilatlarına teşekkür ediyorum her yerde büyük bir heyecan var AK Parti'de 12 yılın yorgunluğu yok. Bir CHP'nin yaptıkları toplantılara bakın bir de bizim. Bir tarafta kilitlenme var diğer tarafta şişli üzerinden neredeyse 3'e 4'e bölünecekler. Seçimlere kadar bir çok şeyle üzerimize gelebilirler.

12 YILDIR HANGİ GAZETEYE, TELEVİZYONA EL KONULDU

(Paralel yapının yayın organlarına el konulacağı ile ilgili olduğu söylenen mektup) Öyle bir mektup bize ulaşmadı. Bu bahsi geçen yayın organları hükümete yapılabilecek eleştirilerin sınırını aştılar. Bu gazetelere el mi koyuldu. Kendileri böyle bir şey çıkartıyorlar ve baskı yapmaya çalışıyorlar. O gazetelerin kurulması için Anadolu'dan ne paralar toplandı. Onlar bu katkıları bulunurken hayır konuşulacak diye bu katkıları yaptılar. Açın bunların kanallarını bir tane olumlu bir şey yok. Toplumda karamsarlık oluşturacak yayınlar, her türden sadece siyasi değil cinayet haberlerinden umutsuzluk haberlerine kadar. Hala da devam ediyorlar. Bunlara yardımda bulunan kardeşlerimiz bir mukayese yapıyorlardır. Türkiye dışından Türkiye'yi kötüleyen başka bir yapı yok. Türkiye'yi kötülemek için ne söylenecekse söyleyeceksiniz artık herkesin bir mukayese yapmaları lazım . Neler yayınladılar herhan gi bir kısıtlama mı geldi.



Bu ülkenin ağır sorumluluğunu üstlenmiş bir vatandaş olarak söylüyorum bu devleti bir daha bu yapılar üzerinden dini olsun seküler olsun hiçbir topluluğun vatandaşlarımızın bir kesimine baskı yapamayacak. 12 yıldır bir gazete televizyon kapatıldı mı var mı böyle bir şey. Herkes yine görüşünü söyleyebilir ama başkasını özgürlük alanına giremezsin. Burada yapılan gazetecilik faaliyeti değil. Bir operasyon sonrası olmuştur.

GÜLEN'E KIRMIZI BÜLTEN

Hukuk devletinde kimsenin imtiyazı yoktur hiç kimseye pozitif yada negatif ayrım yapılmaz. Bunun bir prosedürü var gereken neyse yapılır. Bir vatandaşa ne işlem yapılırsa Fethullah Gülen'e de o işlem uygulanır. Normal süreç neyse o işleniyor. Herkes de hesabını verir.


TİB'İN GÖMÜLMESİ

Burada bir tedbir alacağız TİB bu anlamda haksız yasadışı dinlemelerin yapıldığı insanların mahremiyetinin yok edildiği bir çok uygulamaya şahit oldu. Böyle bir kurumun yeniden yapılandırılması da zaruridir. Vatandaşlarımızın hukukunu zedeleyen hiçbir tedbir alınmayacak. Devlet kurumunda maalesef yanlış yapılarla istismar edilmiştir. Buna dönük olarak da her ürlü tedbir alınacak.

BİRGÜL AYMAR GÜLER'İN PARALEL YAPIYLA İTTİFAK YAPILDI AÇIKLAMALARI

Bu çok önemli br açıklama. CHP'nin geçmişten beri antidemokratik yapılarla ilişki içindedir. Ben siz darbecisiniz dediğimde alındılar. Kendileri halktan destek alamayacaklarını bildikleri için 17 ve 25 Aralık'ta fırsat doğduklarını düşündüler. Bunlar Ak Parti'yi yıpratsın biz de daha sonra onlarla ittifak kuralım. Nitekim öyle de yaptılar. Her yerde AK Parti dışında kim yüksekse onlar desteklenecek diye yayınlar yapıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞINA HAKARET DOĞRU DEĞİLDİR

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan ve daha sonrasında serbest bırakılan lise öğrencisi M.E.A ile ilgili olarak Davutoğlu) Dosyanın detayını bilmiyorum ama Cumhurbaşkanı'na hakaret bir hukuki süreçtir ve soruşturmayı gerektirir. Son zamanlarda cumhurbaşkanımıza hakaret öyle bir noktaya getirildi ki çocuklarımıza da kötü örnek oldu. Şunu mazur mu göreceğiz; Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret doğru değildir. Büyüklerde hakaret yaygınlaşınca çocuklara kadar sirayet ediyor. Şu hakaret dilini bir terk etsek.

BENİM ÇOCUĞUMLA İLGİLİ YALAN YANLIŞ HABERLER YAPILDI

Bundan üç dört gün önce bir gazete benim kızım ile ilgili manşet atıldı. Sırf Başbakanın çocuğu olduğu için linç edilircesine yalan yanlış bir haber yapmak nasıl bir şeydir? Ayrıca ben çocuğumu özel bir muamele yapsam özel okula gönderirim. Bir dergi yalan bir haberi neden basar? Tekzip gönderdiğimizde neden yayınlamaz? Başbakan çocuğu olmak orada yaşayan travmayı mazur gösterir mi? İsyan ediyorum. Çocuğun bir gözyaşına dünyayı feda ederiz. Bu yayını yapanlardan özür bekliyorum.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gülen için kırmızı bülten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Latif Erdoğan: "Gülen hareketi bir projedir!" Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:58