IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2014, 13:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK Cizre'nin Nur Mahallesi'ni ateşe verdi




Kobani Şengal'de öldürülen YPG militanlarının cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden PKK yandaşlarının ilçede muhafazakar ailelerin oturduğu evleri ateşe verdiği öğrenildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şengal'de öldürülen YPG'lilerin cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden PKK'lıların ilçede muhafazakar ailelerin oturduğu evler uzun namlulu silahlarla tarandı 3 ev ateşe verildi. HÜDA Par ilçe yöneticilerinden Aziz Deniz'in babası Abdullah Deniz'in açılan ateş sonucu evinde öldürüldüğü öğrenildi. PKK'lıların mahalle araç giriş ve çıkışını önlemek için yollara hendek kazdığı ifade edildi.

HÜDA PAR'lı yetkililerin verdiği bilgiye göre, Şengal'de öldürülen 4 YPG militanının cenazeleri gece saatlerinde Habur Sınır Kapısından alınarak Cizre'ye getirildi. Kobani bahanesiyle ikinci bir 6-7 Ekim olayları çıkarmaya çalışan PKK yandaşları, HÜDA PAR'lıların oturduğu Nur Mahallesine saldırdı.

Gece 03.00'ten beri devam eden olaylarda çok sayıda eve uzun namlululu silahlarla ateş açıldı, 3 ev ateşe verildi. HÜDA Par ilçe yönecilerinden Aziz Deniz'in babası Abdullah Deniz'in açılan ateş sonucu evinde öldürüldüğü duyuruldu.

Hamile kadın ve çocukların yaşadığı ev ateşe verildi

Ateşe verilen evlerden birinde hamile kadın ve çocukların bulunduğu bu kişilerin duvarların balyozlarla kırılarak tahliye edildiği öğrenildi.

Saldırlanlar dağdan inen PKK'lılar

Elibüyük şunları söyledi: "Bu Mahalle 3-4 aydır saldırı altında olan bir mahalle. 6-8 Ekim olaylarına benzer bir kalkışma bu. Güvenlik güçleri zamanında müdahale etmezzse çok sayıda ölüm haberi gelir. Sonuç itibariyle bir partilimizin babası evinde şehit edildi. Saldırıyı yapanlar dağdan inen PKK militanları. Gelişi güzel sokak çatışması değil. Evler önceden tespit edilmiş. Bu doğrultuda evler silahla taranıp sonra da ateşe verildi."

HÜDAPAR DİYARBAKIR İL BAŞKANI OLAYLI GECEYİ SABAH.COM.TR'YE ANLATTI

Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmuz Tanrıkulu'nun sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada 'Özellikle hükümetin son günlerde kamu düzeninin vazgeçilmez olacağını söylemesi HDP, PKK ve hükümet arasında sürtüşmelere neden oldu. Özellikle molotof konusu gündeme geldi ve molotof çok ağır tahriplere yol açan bir şey. Biz bunun sonuçlarını bölgede gördük. Otobüsler yakıldı, genç insanlar öldürüldü molotoflarla.

OLAYLARDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 3 YARALI VAR

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını bildirdi.
Dün, PKK yayın organlarında bir haber çıktı ve PKK yol kesmeyecek yüzünü kapatmayacak molotof atmayacak dendi. HDP BDP ilçe başkanları ve DDK ilçe başkanları karşılıklı iyi niyet temennisinde bulunarak bizleri ziyaret etti açıklamalar yapıldı. Bu konuşmadan bir kaç saat sonra bugün gece 03 sıralarında Nur Mahallesi'nin etrafı hendeklerle kazıldı, çadırlar kurulup giriş çıkış kontrolü yapılıyor. Dağdan gelen teröristlerce trafolar patlatılarak mahalle elektriksiz bırakılıyor. Daha önce de aynı mahalleye yapılmıştı. Bunu malesef kimse görmüyor. Emniyet yetkilileri bunu görümyor. Karanlık mahallede uzun namlulu silahlarla insanların uyuduğu bir saatte çoluk çocuk, yaşlı kadın demeden bu evlere saldırı yapılıyor. Son aldığımız bilgiye göre Cizra Hüda Par yönetiminde bulunan Aziz Deniz'in babası 65 yaşındaki Abdullah Deniz öldürülüyor. Memuzin Kültür Merkezi'nden de daha önce tespit edilen evlere uzun namlulu silahlarla ateş edilmiştir. Emniyet bugün 10:30 civarı olaya müdahale edebiliyor. Şuanda hala saldırılar sürüyor.


PKK, SON İKİ YIL BOYUNCA BOŞ DURMADI

Kobani'de Habur'da belli yerlerde cenazeler geliyor. Bu yapılan saldırı özellikle çözüm sürecinin ruhuna aykırıdır. Burada şunu herkesin iyi görmesi lazım. Şimdi bir çözüm süreci varsa herşeyden önce tek taraflı olarak yapılan bu saldırılara son verilmesi lazım. Bölgede yaşayan özellikle dindar insanların, PKK'yı savunmayan insanların güvenliği sağlanmalıdır. Son 2 yıl içinde hükümet ile pkk arasında çatışma olmadı ama PKK bu iki yıl içinde hiç boş durmadı bir sürü eylemler yaptı ve kendisini desteklemeyen insanları hedef aldı. Bu saldırılar halkımızın faydasına olmayan saldırılardır. Halkımız barış, huzur istemekte ve bu saldırıları lanetlemekte. Bu saldırılara son verilmesi ve tekrarlanmaması için gereken adımların atılması gerekiyor. Güvenlik önlemlerin alınması gerekiyor. Bu olayı yapanları kınamaları gerekiyor. Bütün insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması gerekiyor' dedi.

Ayrıca HÜDA Par Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük de, Nur Mahallesi'ne giren yollara hendekler kazınarak araç giriş çıkışınının bu şekilde engellendiği ve elektrik ile telefon hatlarının da kesildiğini söyledi.

Yunus Emre Arvas / Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ateşe, cizrenin, mahallesini, nur, pkk, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yakalanacağını anlayınca aracını ateşe verdi MasteR06 Haber Arşivi 0 07 Ocak 2014 23:25
Öğretmeninin ateşe verdi CtrL İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Kasım 2013 14:13
Cizre’de örgüt yandaşları semt pazarını ateşe verdi SeckiN Haber Arşivi 0 10 Ekim 2013 11:43
Mahkumlar cezaevini ateşe verdi PassioN Haber Arşivi 0 25 Nisan 2012 21:54