IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2014, 23:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Batı kendini inkar ediyor!"




A Haber’de Orhan Sali’nin sunduğu Diplomasi programında ‘’Avrupa’da aşırı sağın güçlenmesiyle birlikte körüklenen İslamofobi’’ konusunu ele alındı.

Gazeteciler Cem Küçük, Hikmet Genç ve Murat Gener'in değerlendirmelerde bulunduğu programa İngiltere'den Avrupa İslam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Osman Paköz de konuk oldu. Avrupa'daki hükümetlerin antiislamik tavırlarla yüzyıllardır peşinde olduğu normları inkar ettiğine dikkat çeken Paköz, "Batı medyası Avrupalıları tahrik ediyor, siyasiler de bunu malzeme olarak kullanıyor" dedi.

OY AVCISI SİYASİLER 'ANTİİSLAMİZMİ' KULLANIYOR

''Antiislamizmle ilgili tavırlara baktığımızda medyanın Avrupa'daki insanları tahrik edercesine yaptığı haberler siyasilerin eline malzeme olarak geçiyor. Oy avcılığı peşindeki siyasiler bu kesimdeki insanlardan oy alabilir miyiz diye siyasetlerini bu noktaya temellendirilmesine neden oluyor. İslam'ın Avrupa'daki temsiliyetini biz doğru şekilde yapmalıyız. Geçtiğimiz aylarda medyanın IŞİD'in videolarını insanlara göstermek suretiyle Avrupa'da başlayan antiislamik duyguları ortadan kaldıracak olan yine Müslümanlar ve STÖ'lerdir. Antiislamik tavırları Avrupa'daki hükümetler görmezden geliyorlar. Avrupa yüzyıllardır peşinde olduğu normları inkara doğru gidiyor'' şeklinde konuştu.

CEM KÜÇÜK: ÖLEN TÜRKLERİN HESABINI SORMALIYIZ

Alman faşizan hareket PEGIDA'nın güçlenmesi ve İslamofobi olgusu tartışıldığı programda, Gazeteci Cem Küçük, Almanya'daki kundaklama olaylarına ve Neonazi cinayetlerine ilişkin olayların sorgulanması için Türkiye'nin milletvekili ve bürokratlardan oluşan birim kurması gerektiğini vurguladı.

''200 TÜRK'ÜN EVİ KUNDAKLANDI''

''Almanya mühendislik ve teknik işlerde dünyanın en iyilerinden kabul edilir. 200'ün üzerinde Türk'ün evinde kundaklama olayı oldu. Hep de Türklerin evinde oluyor. Bu kadar mühendislikte iyi olan İnsanların evlerdeki elektrik tesisatını bu kadar kötü yapmaları garip. Türkiye bunun hesabını sormalı. Neonazi cinayetinde ölen Türklerin de hesabını sormalıyız. Böyle bir birim olmalı. Bazı vekiller ve bürokratlar görevlendirilip Almanya'da olayları takip etmeli. Neonazi cinayetlerinde görgü tanıklarının ölmesi, yayın yasaklarını koyması sorgulanmalı'' şeklinde konuştu.

HİKMET GENÇ: DİKKAT! HRİSTİYANOFOBİ DOĞUYOR

A Haber'de Orhan Sali'nin moderatörlüğünde yayınlanan Diplomasi programında Batı'da tırmanan İslamofobi konusu tartışıldı. Gazeteci-Yazar Hikmet Genç, ilginç bir çıkış yaparak "İslamofobiye karşı Hristiyanofobi oluşuyor" dedi.

"HRİSTİYANLIĞIN YÜKSELDİĞİ DÖNEM KARANLIK"

''Batı beka sorunu yaşıyor. Değişen dünya dengelerinde yaşlı ve hasta Batı var. Kaygıları var. Yükselen Doğu değerleri var. Türkiye'de küresel güç, dünya dengelerinde yer almak isteyen bir Türkiye var. Sağ partilerin milliyetçilik refleksleriyle oluşan hareketler mevcut. Türkiye'yi ciddi bir rakip olarak görüyorlar. Türkiye'yi dışlama durumu da var. Bizim tarafımızda Hristiyanofobi oluşur mu? Ki ben de oluşmaya başladı. İslamofobi onların bu jargona soktukları yanlış ve tehlikeli bir terim. İslam ve Hristiyanlık arasında şöyle bir fark var. Dünyada İslam hakimiyeti olduğu dönemde adaletin, hakkaniyetin yüksek olduğunu görüyoruz. Hristiyanlığın yüksek olduğu dönemde engizisyon mahkemeleri, insanları yakmalar, ortaçağ karanlığını görürsünüz. Bana İslamofobi ile gelirlerse ben de Hristiyanofobi ile gelirim. Çünkü bunların geçmişi bu.'' şeklinde konuştu.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
batı kendini inkar ediyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Japon Oyuncular Neden Batı Oyunlarını Almıyor?" KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 23 Ocak 2012 09:38