IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   ABD'den DEAŞ açıklaması (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/665453-abdden-deas-aciklamasi.html)

Desmont 28 Aralık 2014 23:23

ABD'den DEAŞ açıklaması
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli general John Allen, önemli açıklamalarda bulundu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

John Allen, IŞİD'e karşı hava operasyonlarının ilk sonuçlarını vermeye başladığını, petrol ticaretine darbe vurulduğunu belirterek, "DEAŞ'ın artık maaşları ödemekte zorlandığı anlaşılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Allen, Alman Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, IŞİD'le mücadelede kararlı adımların sürdüğünü ancak tümüyle etkisiz hale getirilmesinin zaman alacağını, bu konuda kesin bir tarih veremeyeceğini belirtti.

İlk aşama olarak IŞİD'in Suriye ve Irak'ta ilerleyişinin durdurulduğunu, geri çekilmeye zorlandığını bildiren Allen, bundan sonraki aşamalarda örgütün silah temin etmesinin engellenmeye çalışılacağını, örgütle ideolojik olarak da mücadele edileceğini kaydetti.

IŞİD için örgütün Arapça kısaltması olan DEAŞ kısaltmasını kullanmayı tercih eden emekli General, "Askeri operasyonlarımız bu grubun petrol ticaretinden elde ettiği geliri çok ciddi olarak azalttı. DEAŞ'ın artık maaşları ödemekte zorlandığı anlaşılıyor" değerlendirmesini yaptı.

"VAKTİ GELDİĞİNDE KARA OPERASYONU YAPILACAK"

IŞİD'e karşı bugüne kadar hava operasyonlarına ağırlık verildiğini, Irak askerlerine ve Peşmerge güçlerine askeri eğitimin devam ettiğini ifade eden Allen, "Vakti geldiğinde kara harekatı da başlatılacak. Bunun için eğitim donatım faaliyetleriyle Irak güvenlik güçlerinin DEAŞ ile savaşabilecek duruma gelmeleri gerekiyor" görüşünü paylaştı.


sabah


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net