IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2014, 15:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
12 yıldır AK Parti'de siyaset yapan ismin üstü çizildi.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2015 seçimleri için çalışmalarını yürüten Ak Parti'de yolsuzlukla gündeme gelen 4 eski bakan dışında konuşulan bir isim daha var. Bu isim Yüce Divan'la ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten başkası değil...

2015'İN İSKELETİ OLUŞTURULUYOR
2015 seçimleri için geri sayım başlarken, partiler de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu önderliğinde seçime girecek olan Ak Parti'de çalışmalar gizli bir şekilde yürütülüyor. İktidar partisinde 4 eski bakanla ilgili komisyonun 5 Ocak'ta vereceği karar merakla beklenirken, parti içinden de zaman zaman aykırı sesler yükselebiliyor.

ESKİ BAKANLARLA İLGİLİ SÖZLERİ OLAY OLDU
Bu isimlerin başında hiç kuşkusuz ki Meclis Başkanı Cemil Çiçek geliyor. "4 bakan Yüce Divan'a gitmezse bu tartışmalar kapanmaz" diyen Çiçek hakkında iktidara yakınlığıyla bilinen haber bir kanalında yapılan yorumlar "AK Parti'de Çiçek'in ismi çizildi" yorumlarına neden oldu.

"CEMİL ÇİÇEK NEDEN DEĞİŞTİ?"
"Cemil Çiçek neden değişti" diye soran haber kanalında, Çiçek'in arşivine inerek kendisinin de 1993 yılında benzer bir durumla karşılaştığını, ancak Yüce Divan'a gitmemesini sevinçle karşıladığını söyledi.

ÇİÇEK'İN SİYASİ GEÇMİŞİ
1984 yerel seçimlerinde Anap'ın adayı olarak Yozgat Belediye Başkanı seçildi. Anap iktidarlarında Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Çiçek, 1998 yılında Anap'tan istifa edip Fazilet Partisi'ne geçti. 1999 genel seçimlerinde bu partiden Ankara milletvekili seçildi. Daha sonra Adalet Ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. 3 Kasım 2002'de yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar milletvekili olan Çiçek, 58., 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Adalet Bakanı olarak atandı. 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Hükümet Sözcülüğü yaptı. 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcılığına getirildi.

2011'DE TBMM BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ
24. Dönem'de Ankara milletvekili seçilerek tekrar Meclis'e giren Çiçek, 30 Haziran 2011'de Ak Parti tarafından meclis başkanlığı için aday gösterildi. 4 Temmuz 2011'de yapılan başkanlık seçiminin üçüncü turunda 375 milletvekilinden 322'sinin oyunu alarak TBMM'nin 25. başkanı oldu.

2013 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Çiçek, 30 Haziran 2013'de Ak Parti tarafından meclis başkanlığı için aday gösterildi.Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı Cemil Çiçek 2 Temmuz 2013'de yapılan başkanlık seçiminin üçüncü turunda 299 oyla ikinci kez TBMM Meclis Başkanı seçildi.

Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
12, ak, cizildi, ismin, partide, siyaset, yapan, üstü, yıldır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karizma Çizildi Perii Haber Arşivi 0 13 Eylül 2012 21:04
Aydınlanmacı Siyaset - Siyaset Bilimi Liaaa Ödev ve Tezler 0 09 Haziran 2012 16:33
Sözleşmeyle Ve Doğal Hukukla Siyaset - Siyaset Bilimi Liaaa Ödev ve Tezler 0 09 Haziran 2012 16:32