IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2014, 19:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doçent Özdemir cinayeti davasında yeni gelişme




Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili, Prof. Dr. Ahmet G'nin "tasarlayarak adam öldürme", sekreter Asuman E'nin ise "cinayete yardım etme" suçundan yargılanmasına başlanıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu yargılanan Ahmet G. (53), tutuksuz yargılanan Asuman S, taraf avukatları ile Özdemir'in yakınları katıldı.

Ahmet G. savunmasında, 10 yıldır SÜ'de olduğunu, Özdemir'i 10, Asuman E'yi ise 3 yıldır tanıdığını aktardı. Olaydan bir hafta öncesine kadar iki yıldır birlikte olduğu Asuman'ın hep kendisine Özdemir ile ilişkisi olmadığını söylediğini belirten Ahmet G, "Asuman, Özdemir'den hamile kaldığını ve kendisini yüzüstü bıraktığını, bir türlü de kurtulamadığını, ondan nefret ettiğini söylüyordu. Asuman, ilişkimizi öğrenen Celalettin'in bir dosya hazırlayıp YÖK'e vereceğini belirtti" diye konuştu.

Asuman E'nin olaydan önce kendisini Özdemir'in odasına çağırdığını ifade eden Ahmet G, şunları kaydetti:

"O gün yine hakkımda hazırlandığı iddia edilen dosyayı konuştuk. Konuşmayı ciddiye almadım ve odadan ayrıldım. Birkaç gün sonra Asuman yanıma gelerek, dosyada kendisine attığım mesajların yer aldığını söyledi. 'Ne yapacağız?' diye sordu. O günlerde rektör, Asuman'ın başka bir fakülteye gönderilmesini istedi. Olay günü Asuman beni aradı, gönderilmesinin iyi olduğunu, eşi olan Dekan Handan hocaya teşekkür edeceğini söyledi. Fakülteye gelince Celalettin'in dosyayı ilgili yerlere göndereceğini belirtti. Celalettin ile konuşmak için odasına yöneldim. Ben önden, Asuman arkadan geliyordu."

Odaya girdikten sonra Asuman E'nin kapıyı kilitlediğini dile getiren Ahmet G, o an tuzağa düşürüldüğünü anladığını belirtti.

"MAKTULÜN MONTUNU GİYEREK PENCEREDEN ÇIKTIM"

Özdemir'in kendisini hiç dinlemediğini ve "Siz evleneceğim kadını rezil ettiniz, buradan gönderdiniz, ben de sizi rezil edeceğim" diyerek kendisine küfür ettiğini vurgulayan Ahmet G, şöyle devam etti:

"Özdemir benden daha genç ve güçlüydü. Yakamdan tuttu. Önlüğümün cebindeki bıçağı çıkararak kendimi koruma amaçlı rastgele sallamaya başladım. Bağırıyordu, bıçağı son kez salladığımda boğazına denk geldi. Bu arada kapı çalındı, dışarıdan biri 'Celalettin hocam' diye seslendi. Önlüğüm kan olduğu için çıkardım ve maktulün montunu giyerek pencereden çıktım. 7-8 dakika panik halimin geçmesi için bekledikten sonra tekrar fakülteye girdim. Olayın fark edilmediğini görünce üzerimi değiştirip odamdan çıktım. Eve gitmek için eşimle araca bindim. Çok terli olduğumdan eşim kalp krizi geçirdiğimi düşünerek endişelendi. Üzerimdeki kan lekelerini sorunca 'laboratuvarda olmuştur' dedim. Asuman yüzünden Celalettin ile kavga ettiğimi duyunca eşim, evden ayrılmamı istedi. Babasının evinde olan Asuman'ın yanına gittim. Kapıyı neden kilitlediğini sorduğumda bana 'Celalettin'in baskısıyla' cevabını verdi. Bana anahtarı kapının altından attığını söyledi. Öldürdüğümü söyledim, o da bana 'çocuklarım var, bu olaya beni bulaştırma' dedi."

ÖZDEMİR İÇİN HER GÜN DUA EDİYORMUŞ

Okula tekrar döndüğünü, olay yerindeki kan ve parmak izini silmeye çalıştığını aktaran Ahmet G, bir seferinde Asuman E'nin, dosyayı verirse "Sen onu öldürür müsün?" diye sorduğunu, kendisinin de cuma hutbesinde imamın söylediği, "Bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir" cümlesini hatırlattığını vurguladı.

"Maktule Allah'tan rahmet diliyorum. Her gün onun için dua ediyorum, birkaç kez Yasin suresini okuyorum. Belki ailesi bile bu kadar okumamıştır. Onun da kandırıldığını düşünüyorum. Gerçekten çok üzgünüm. Böyle bir şey için karşınıza çıktığımdan utanıyorum" diyen Ahmet G, "Olay üzerime yıkılmak isteniyor. Teslim olmak istedim ancak oğlum sınava gireceği için vazgeçtim. Olaydan hemen sonra evimin bodrumunda kendimi cezalandırmak için betonun üzerinde yattım. Asuman, hamile olan başka bir kadından alınan numune ile test yaptırıp kendisini hamile gibi göstermiştir" ifadelerini kullandı.

ASUMAN E. SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Asuman E. de Ahmet G. ile değil, Özdemir ile ilişkisi olduğunu söyledi. Ahmet G'nin kendisine ilgi duyduğunu ve sürekli telefonuna mesaj attığını ifade eden Asuman E, "Hamile kaldığım doğrudur ama düşük yaptım. Olay günü önce Ahmet G'nin, ardından Handan hocanın odasına girdim. Helalleştikten sonra odadan ayrıldım. Merdivenlerden inerken Ahmet G. ile karşılaştım" diye konuştu.

Ahmet G'nin kendisine gülerek, "Celalettin hocayı öldürdüm" dediğini, sonra da şaka olduğunu söyleyince Özdemir'in odasına gittiğini dile getiren Asuman E, şöyle devam etti:

"Oda kilitliydi. Eve geldiğimde Ahmet G, 'Özdemir'i öldürdüm. Birilerine söylersen seni de suça ortak ederim' dedi. Salı akşamı aileme söyledim. Amcam da polis arkadaşını aradı, böyle bir olay olmadığını öğrendik. Ben zaten öldüreceğini düşünmedim. Beni otele çağırdı, 80 bin lira borcu olduğunu, o parayı vermezsem cinayete beni ortak edeceğini söyledi. Çarşamba akşamı Cinayet Büro'ya gittim, orada her şeyi anlattım. Ama şikayetçi olmadık. Cinayet olup olmadığından emin değildim. Bir gün sonra eşim ile fakültede çalışan birine iddiaları anlattık. Hasan isimli kişiye Celalettin hocayı sormasını istedim. Odasına gittiler ve cinayet ortaya çıktı. Ben kapıyı kilitlemedim, suçlamaları kabul etmiyorum. Cinayet olduğunu bilseydim o kapıyı zaten o gün kırdırırdım."

"BİRİ ÜLKÜCÜYDÜ, DİĞERİ GÜLEN CEMAATİNDENDİ"

Ahmet G. ile Özdemir'in aralarındaki husumetin eskilere dayandığını savunan Asumen E, "Celalettin hoca ülkücüydü, Ahmet hoca ise Fethullah Gülen cemaatindendi. Aralarında bundan dolayı bile sürtüşme vardı" dedi.

Ahmet G'nin avukatı ise "Cemaatçi denilerek olay saptırılmaya çalışılıyor. Asuman E, sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyor. Celalettin hocanın olduğu iddia edilen paralar nerede? Bunun sorulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Celalettin Özdemir'in avukatı da Asuman E'nin sürekli çelişkili ifade verdiğini söyleyerek, tutuklanmasını talep etti.

Ahmet G'nin avukatı, "Asuman E'nin, cinayetten sonra olay yerinde yapılan araştırmada kapı arkasında ve cesedin yanındaki sehpanın ayağında parmak izi çıkmıştır. Ahmet G. çıktıktan sonra odaya birisi girmiş. Bizce olayda bir üçüncü kişi var ve belki de ölmemiş olan maktule başka bir bıçakla saldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Asuman E.'nin avukatı ise duruşmaya ara verilmeden önce "Bu kadın evli olduğu halde başka biriyle ilişkiye girmiştir ve zina yapmıştır. Ancak cinayetle bir ilgisi yoktur. İkisi birbirine karıştırılmamalıdır" diye konuştu.

Dört saat süren duruşma sonunda, eksik hususların giderilmesi ve bazı tanıkların dinlenilmesini isteyen heyet, Asuman E'nin tutuksuz yargılanmasına, Ahmet G'nin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

SÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında 5 Haziran'da cesedi bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversitedeki öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet G. tutuklanmış, sekreter Asuman E. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Prof. Dr. Ahmet G'nin; Özdemir'i fakültede şirket elemanı olarak çalışan Asuman E. ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü ileri sürülmüştü. Dekanlık görevinden istifası Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmeyen Handan Kamış, eşi Ahmet G'den boşanmıştı. Asuman E. de mahkemeye giderek eşinden ayrılmıştı.

Ahmet G, "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sekreter Asuman E. ise "cinayete yardım etme" gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cinayeti, davasında, doçent, gelişme, yeni, Özdemir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sinem Yurdanur cinayeti davasında flaş gelişme Lilith Haber Arşivi 0 10 Ekim 2014 11:46
28 Şubat Davasında Yeni Gelişme Rhytia Haber Arşivi 0 14 Eylül 2013 07:10
Devrimci Karagah davasında yeni gelişme PassioN Haber Arşivi 0 20 Nisan 2012 23:06
KCK davasında yeni gelişme PassioN Haber Arşivi 0 20 Nisan 2012 23:00
Deniz Feneri davasında yeni gelişme PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 19:56