IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2015, 12:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD militanından sosyal medya hatası




IŞİD militanı Mark Taylor, tweet atarken lokasyon bilgilerini de paylaştı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yeni Zelandalı bir IŞİD militanı tweet atarken 'yanlışlıkla' lokasyon bilgilerini de ifşa etti. IŞİD saflarında savaşmak üzere Suriye'ye gelen Mark Taylor isimli Yeni Zelandalı militanın Twitter hesabında "geolocation" seçeneğini kapatmayarak her tweette bulunduğu evlerin lokasyonunu da kullanıcılarla paylaştı.
45 TWEET BİRDEN ATTI

Militan yanlışlık yaptığını söylese de son iki ay içinde Rakka'da IŞİD'e ağır darbe indiren ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Esad'a bağlı jetlerin, hava saldırılarında "bu kritik istihbarattan yararlandıkları" belirtiliyor.

Suriye'ye giden yabancı savaşçıların hareketlerini gözlemleyen Kanadalı sosyal medya kuruluşu Ibrabo ise IŞİD'in kalesi Rakka'nın Et-Tabaka semtinden art arda 45 tweet atan IŞİD mensubunun düzenli olarak gittiği evlerin lokasyonunu kayıt altına aldı. Kanada, Fransa ve diğer Batı ülkelerinden Suriye ve Irak'a gelen kişilerin sık sık bu gibi hatalar yaptığına dikkat çeken Ibrabo, sosyal medya üzerinden "IŞİD hakkında kritik istihbarat bilgilerinin toplanabileceği" görüşünde.
SOSYAL MEDYADA ETKİNLER

Batı medyasında, IŞİD üyelerinin sosyal medyayı çok iyi ve etkili kullandığı yönünde çok sayıda haber çıkmakta. Bu övgülerin ardındaki maksat daha yeni yeni anlaşılıyor.



ARTAN BOMBARDIMAN SALDIRILARI

IŞİD 'in kalesi olarak bilinen Suriye'nin Rakka şehri geçtiğimiz aylarda rejim ve ABD öncülüğündeki koalisyonun artan bombardımanlarına maruz kaldı. Bu artışın ardında elde edilen istihbaratın etkili olduğu kaydediliyor. Bu istihbarat kaynaklarından biri de yabancı IŞİD militanlarının attığı tweetlerdeki lokasyon bilgisi.

28 Kasım'daki saldırıda ABD ve koalisyon güçleri 98 kişiyi öldürerek IŞİD'e ağır darbe indirdi. 24 Aralık'ta da Esed güçleri Rakka'da 9'u çocuk 22 kişiyi öldürdü. 29 Aralık'ta da rejim güçlerinin Rakka saldırısında 10'u çocuk 5'i kadın toplam 45 kişi hayatını kaybetti.
MARK TAYLOR PASAPORTUNU YIRTMIŞTI

Twitter'da yanlışlıkla lokasyonunu yayımlayarak Avrupalı IŞİD militanları hakkında bilgi toplamak isteyen resmi kurum ve kuruluşlara yeni bir kapı açan Mark Taylor, Yeni Zelanda'da orduya kabul edilmemesinin ardından IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gitmiş. Youtube'da paylaştığı bir video aracılığıyla Yeni Zelanda pasaportunu yırtmış ve adının artık Ebu Abdurrahman olduğunu duyurmuştu. Eylül 2011'de Yeni Zelandalı TV3 kanalındaki 60 Dakika programında Ortadoğu'ya "evlenmek" için gittiğini açıklamıştı. Ancak Taylor'un daha önce de Pakistan'da El-Kaide'ye katıldığı ortaya çıkmıştı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hatası, iŞİd, medya, militanından, sosyal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
sosyal medya siteleri cluptr Diğer Dizinler 1 02 Nisan 2016 11:31
''Sosyal'' Medya CtrL Fotoğraf Kulübü 4 01 Şubat 2014 18:37
Sosyal Medya Objektifinden Zen Fotoğraf Kulübü 1 14 Kasım 2012 01:26
Sosyal medya cLaS Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2012 09:45
Sosyal Medya’nın yükselişi! Deep Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 06 Mart 2012 15:22